Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał:

Całe życie bierzesz antybiotyki?

nie od tygodnia 

54 minuty temu, zetorki12 napisał:

Oooo , ciekawe podejście :o . No ale jednak niezbyt mądre , delikatnie mówiąc .

wytłumacz mi co do ciebie jest modre ciebie nic się nie podoba  

1 godzinę temu, daron64 napisał:

Nawet Romek tak nie  broni dobrej zmiany jak ty. Jeszcze tylko Staszek ci dorównuje. Ale legitymacji partyjnej pewnie nie masz,  racja. 

Kryptopeowiec? 

ale marek przynajmniej zachowuje się jak prawdziwy rolnik pamięta kto i co .... nie jak tu niektórzy na forum dopóki mnie się nic nie dziej i sprawa mnie nie dotyczy to dobrze......

Opublikowano

Większość mi się podoba , ale łatwiej jest krytykować . :D

Co do aneksji , to co tu tłumaczyć ? Pochwalać takie podejście Putina , no to jest po prostu chore . Zaraz napisze marecek , że toż oN nie pochwala . No ale stać obojętnie obok morderstwa , to można za to trafić do paki .

Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, mirro napisał:

Białoruś, na taką okoliczność Rosja kończy formowanie dwu dywizji. Choć tam bardziej systemy administracji i bezpieczeństwa przygotowane pod względem prawnym do połączenia pokojowego niż zaboru.

Mowa była o aneksji,  a tu tego nie będzie. 

Może sobie marek,  czy tam ulman nie lubić ukraińców,  ale pochwalanie aneksji ,  to rozumiem że marek aprobuje mocarstwowe zapędy Putina. Tylko ciekawe, czy to krotkowzrocznosc, czy tylko głupota? Jeśli przejeliby Ukrainę i połączyli się z Białorusią, to sytuacja polski na wschodzie nie byłaby za ciekawa. Jakby powiedział towarzysz Piotrowicz - czy to służy polskiej racji stanu? 

33 minuty temu, Roman176 napisał:

jak tu niektórzy na forum dopóki mnie się nic nie dziej i sprawa mnie nie dotyczy to dobrze......

Nie kto inny, jak marek jeszcze niedawno pisał,  że nie obchodzą go ceny paliwa, bo on ma zapasy. Czy to przypadkiem nie pasuje do Twojego opisu "niektorych"? 

Edytowane przez daron64
Opublikowano

W zasadzie tak, bo te dywizje mają konfrontować się z NATO a nie Białorusią. Na razie, z tego co rosyjscy żołnierze wrzucają do sieci, widać że wyposażenie raczej będzie nowsze niż starsze. I to tak w systemy typowo bojowe jak i np pojazdy. 

Opublikowano
24 minuty temu, zetorki12 napisał:

Większość mi się podoba , ale łatwiej jest krytykować . :D

Co do aneksji , to co tu tłumaczyć ? Pochwalać takie podejście Putina , no to jest po prostu chore . Zaraz napisze marecek , że toż oN nie pochwala . No ale stać obojętnie obok morderstwa , to można za to trafić do paki .

@Marek należy do tych którzy zaczną kopać studnie gdy zapłonie stodoła, żyjmy dzisiaj po co martwić się jutrem. Nasze polskie  "jakoś to będzie". On się brzydzi konfiturą.

Opublikowano

Żeby on zaczął kopać tę studnię , to już by było coś . on by stanął przed pożarem i grzmiał że "a poprzednicy przez 8lat " No jeszcze może jakiś wierszyk okolicznościowy by wkleił .:D

Opublikowano
8 minut temu, zetorki12 napisał:

Żeby on zaczął kopać tę studnię , to już by było coś . on by stanął przed pożarem i grzmiał że "a poprzednicy przez 8lat " No jeszcze może jakiś wierszyk okolicznościowy by wkleił .:D

Żaden rząd przed nami nie wykopal  tak głębokiej studni jak my. Turboopozycja nie ma prawa krytykować naszego sposobu kopania studni.  Itp

Opublikowano

Tyle że poprzednicy studnię kopali łopatami a obecni granatami nie licząc się z konsekwencjami. 

Opublikowano

Niepodległość może nam , o ironio, zostać na siłę tym razem wciśnięta bo zrzekliśmy się jej części dobrowolnie wchodząc do unii a z dwojga, ma szansę to się rozpaść lub mogą w końcu nas wykopać kiedy przestaniemy być opłacalni lub zagrozimy uzyskaniem zbyt wysokiej pozycji w unii. Niemiec czy Francuz nie zgodzi się aby jakieś "słowiańskie bydło im warunki dyktowało" - cyt. z jakiegoś posta (tylko nie mogę znaleźć )

Opublikowano
38 minut temu, daron64 napisał:

Nie kto inny, jak marek jeszcze niedawno pisał,  że nie obchodzą go ceny paliwa, bo on ma zapasy. Czy to przypadkiem nie pasuje do Twojego opisu "niektorych"? 

przecież chłopak pomyślał za spryt go  mam negować ??

Opublikowano
31 minut temu, agromatik napisał:

@Marek należy do tych którzy zaczną kopać studnie gdy zapłonie stodoła, żyjmy dzisiaj po co martwić się jutrem. Nasze polskie  "jakoś to będzie". On się brzydzi konfiturą.

i kto to pisze.........   jak negocjowali 7 lat temu dopłaty wynegocjowali hmm inaczej unia dawała 1,5 więcej a za co psl nam obniżył za co się dogadali za stanowiska >> ?

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Roman176 napisał:

przecież chłopak pomyślał za spryt go  mam negować ??

Tylko zapasy kiedyś się kończą i ..... d*pa w krzokach?

@roman pisz jaśniej bo ja prostak nie nadążam za profesorkiem.

Edytowane przez agromatik
Opublikowano
3 minuty temu, agromatik napisał:

Jesteśmy, czy się to komu podoba czy nie, potrzebni sobie  nawzajem. Stara unia nam jak i my starej uni. 

dobre dobre unia unią nie dla nas 

Gość marekfarmer
Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

Ciekawe,  które państwo kolejne by anektowal i co wtedy byś mówił. 

Tyle  lat  mieli Ukraine   pod swoją   opieką  więc    nie widział bym  problemu  aby mieli ją nadal.

Przynajmniej nie było by  tylu  Ukraińców  u nas    i nie było by  tam wojny.

Unia  próbowała  tam się  wepchać  nie proszona  i  narobiła  co narobiła.

1 godzinę temu, Roman176 napisał:

nie od tygodnia 

wytłumacz mi co do ciebie jest modre ciebie nic się nie podoba  

ale marek przynajmniej zachowuje się jak prawdziwy rolnik pamięta kto i co .... nie jak tu niektórzy na forum dopóki mnie się nic nie dziej i sprawa mnie nie dotyczy to dobrze......

A co się może  być  mądre  dla  kogoś    dla którego  Wytaczający  plon zboża    to 1,5t/ha 

Opublikowano
3 minuty temu, marekfarmer napisał:

A co się może  być  mądre  dla  kogoś    dla którego  Wytaczający  plon zboża    to 1,5t/ha 

zetori12 to taka d*pa wołowa tylko podpina się pod innych  po dzisiejszym wpisach to gdy by kopali człowieka to zetorki12 nie pomógł by tylko sam podleciał kopać  

Opublikowano
6 minut temu, marekfarmer napisał:

Tyle  lat  mieli Ukraine   pod swoją   opieką  więc    nie widział bym  problemu  aby mieli ją nadal.

Przynajmniej nie było by  tylu  Ukraińców  u nas    i nie było by  tam wojny

O ile mi wiadomo,  to Polska chyba też przez jakiś czas była pod czuła "opieka"  Moskwy.  Tu też byś nie widział problemu? 

A ukraińców w PL jest tyle ile Polaków było na zachodzie jakiś czas temu. Tam chyba też nie byli zadowoleni wszyscy z obecności braci Słowian. 

Opublikowano

Jeśli jest możliwa "zimna synteza jądrowa" to paliwa będą drożeć do momentu jej sukcesu, jeśli nie to końca podwyżek nie widać a to co teraz to chwilowe zachwianie ładnie "korektą" zwane i chyba się kończy. Energia za nas pracuje, nas ogrzewa, energochłonna chemia a rolnictwo chemią stoi coraz więcej tej energii potrzebne a nas coraz więcej (w skali globalnej) nośników energii coraz mniej i wynik rachunku może być tylko jeden "długofalowy stały trend wzrostowy" czysta poezja prowojenna.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, agromatik napisał:

Powiedz to @Markowi, poza tym jego wypowiedź dotyczyła wpływu nowego podatku na cenę paliw i że on ma to w nochalu.

jaki nowy podatek wchodzi po nowym roku dopiero , ale popieram intencje wole jeździć dobrymi drogami niż wymieniać amortyzatory i elementy zawieszenia o ile bd tak jak gadają ze naprawdę pójdzie na drogi samorządowe .... 90% ekonomistów go popiera  

ale ktoś tu kiedyś pisał ze w wielkiej brytanie i jeszcze gdzieś jest paliwo rolnicze bez akcyzy i jest dużo tańsze 

Edytowane przez Roman176
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v