Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Marek skończ nawracać, każdy ma swoją prawdę, najczęściej gówno prawdę. PiS,PO, PSL, wszystko to samo było dopchnąć się do koryta i wszędzie swoich ludzi powsadzac i tego nie zmienimy, a co dopiero trochę władzy oddać...
Opublikowano

Robota dla Antka . Na pewno usłyszy strzały na nagraniu .:D

Gość marekfarmer
Opublikowano
19 minut temu, Ulman napisał:

Do prokuratora z tym materiałem. 

Ja bym sie nie zdziwił gdyby sie okazało że Lepper sam chodził na pasku służb. 

Masz rację   chodził a raczej otoczył  się ludźmi  ze służb,

Opublikowano

A był w ogóle w stanie rozpoznać kto jest ze służb, a kto go wkręca? Rzucał się na każdą wiadomość i obwieszczał że oto została mu objawiona prawda i to jeszcze przez funkcjonariuszy służb. Myślał że będzie prowadził grę ze służbami i jest cwańszy? Chciał być cwańszy, trzeba było wszystko oficjalnie przekazywać prokuraturze. Za chwilę miałaby spokój bo nikt by go nie nachodził z sensacjami a i dla zdrowia ogólnie korzystniej.

Opublikowano
5 godzin temu, Ulman napisał:

Nie dawać nagród i nie obniżać to plan minimum. Najlepiej było by zostawić 100 posłów i podnieść im pensje 4x. 

Jakby diety podnieśli oficjalnie to nie było by takiego smrodu jak nagrody przyznawane po cichu.

oooooo dokładnie i posłowie z największą liczbą głosów wchodzą a nie z list jedynek  bardziej przeszycie i mniej ludzi 

2 godziny temu, marekfarmer napisał:

,,Wstrząsające nagranie. Dlatego zginął Andrzej Lepper (WIDEO),,

http://newsweb.pl/2018/05/12/andrzej-lepper-nagranie/

przecież dla ulmana to pisowska propagandaB| jak dla mnie za dużo ludzi o tym gada i przekonałem się na własnej skórze  co robili z kopalniami   teraz czekam na wyniki.....

*** EUROwizja, myślałem że to Europejski konkurs.? Czy Izrael nie jest w Afryce lub Azji Mniejszej.? Czy coś przeoczyłem.? O co tu chodzi ? Jerozolima stała się już europejskim miastem.? To teraz nawet geografia staje się poprawna politycznie.? Eurowizja to totalne dno. Tam teraz wygrywają dziwolągi i kiełbasy, a nie ludzie… Podobno wygrała Izraelka WTF? A dlaczego nie Żydówka, nie koszmarek.? Czas zbojkotować Eurowizję to wszystko jest zawsze z góry ustalone. Tam każda taka maszkara śpiewającagłupią piosenkę wygrywa teraz Eurowizję. Musi tylko wchodzić w pośladki czosnkowym lub tęczowym… Jej piosenka była nie tylko koszerna ale była też naprawdę obrzydliwa. Te nagrody rozdaje się podobnie jak Pokojową Nagrodę Nobla. Tam też zboczenia to dzisiejsza norma… Cała Europa wie że niegłosowanie na dziwoląga z Izraela to "antysemityzm". Tylko my jak zwykle jesteśmy "zacofani" ... Polscy widzowie dali 10 punktów Izraelowi, a w sieci same krytyczne komentarze, o co chodzi, jakiś totalny przekręt czy może głosują tylko "swoi".?? Uważam, że Polska nie powinna występować w czymś takim jak Eurowizja, bo to wstyd dla każdego szanującego się kraju

• Like 1
Opublikowano

Jeszcze w 2001 roku na terytorium Polski funkcjonowało 76 cukrowni. W wyniku procesów prywatyzacyjnych większość z nich (49) została przejęta przez zagraniczne - głównie niemieckie - koncerny. W 2006 roku Unia stwierdziła, że w Europie produkuje się za dużo cukru i zaproponowała właścicielom cukrowni milionowe rekompensaty za ich zamykanie wraz z całkowitym demontażem. Efekt był taki, że w 2013 roku liczba cukrowni w Polsce spadła do 18. Co ciekawe - w tym samym 2013 roku Unia podjęła decyzję o zniesieniu limitów na produkcję cukru. Zgadnijcie kto był wygranym? 

Mieli dziesiątki miliardów złotych przychodu, a nie zapłacili w Polsce żadnego podatku dochodowego. Jak to możliwe?

przychody-cit-550-jpg.jpg

1,78 miliarda USD przychodów jsw  drugie tyle pastwo zgarnęło za akcyzę podatki itp   ktoś coś ma jeszcze do dodania 

a tak pytanie do ulmana ile dałeś do budżetu państwa 200zł ??

• Like 2
Opublikowano

Jak państwo mogło zgarnąć drugie tyle co przychód jsw z tegoż jsw?  Jakim cudem? O.o

Do budzetu wpłaciłem dokładnie 214, 09 Pln w 2017. Ale nie martwie się tym, bo są takie dzielne firmy jak jsw, które wpłacają krocie do budzetu.:D 

Podatku obrotowego nigdy nie wprowadzą a ww firmy płaciły by podatki u nas gdyby były niskie i nie trzeba byłoby uciekać z nimi na Cypr. Jak w innej gminie mógł byś zapłacić niższy podatek to zameldował byś się tam? Te koncerny działajace w skali światowej tak to widzą. Transferują zyski tam gdzie zapłacą najmniejsze podatki. Kazdy normalny tak zrobi. 

Opublikowano (edytowane)

JSW z 2,5 mld zł zysku netto za 2017 rok lepiej 

Nie będzie niższej akcyzy od prądu wykorzystywanego przy wydobyciu węgla kamiennego. Potrzebna była na to zgoda Komisji Europejskiej. Z informacji DGP wynika, że się jej nie doczekamy.

lepiej jak nas jebią podsadkami dzięki uni 

W latach 2010-2015 sektor górniczy odprowadził do budżetu prawie 44,8 mld zł żywej gotówki ─ 

średnie obciążenie każdej tony węgla kwotą ponad 100 zł

Edytowane przez Roman176
  • Like 1
Opublikowano
9 godzin temu, zetorki12 napisał:

Znowu w "kozi róg" się wpakowałeś , Teraz pewno jakiś link bez związku będzie .xD

Chwilę odczekal ,  w międzyczasie Bogdan przybył z odsiecza,  nieco zmienił temat i już dalej się potoczyło.  

"Ufff.." odetchnal z ulga marek :)

Najważniejszy marsz.  A jak tam marku z odwaga tego Kaczyńskiego,  już któryś raz pytam,  ale ważniejsze dla was ile osób było na marszu.. Bo to ma pierwszorzedne znaczenie dla kraju. 

@romek 

Kiedyś chyba był już temat wyników finansowych jsw.

Tak sobie czytam ten Twój link i czytam i sami w artykule stwierdzają,  że wynik finansowy zawdzięczają w głównej mierze cenom - zysk netto w porównaniu z poprzednim rokiem mniejszy o niecałe 2mld zł,  natomiast przychód że sprzedaży większy o ponad 2mld zl.. 

Do tego marne pół mld zł na "dodatkowe świadczenia dla pracownikow" 500mln/26tys pracowników = prawie 20tys dodatkowych świadczeń na jednego pracownika.  Nieźle. Oczywiście wypracowuja  zysk,  to czemu nie,  chodzi mi ogólnie, że niezła kasa. 

• Like 1
Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, jacek1296 napisał:

A za pracę strażników miejskich odpowiada komendant czy hania?

Komendant

9 godzin temu, mirro napisał:

A był w ogóle w stanie rozpoznać kto jest ze służb, a kto go wkręca? Rzucał się na każdą wiadomość i obwieszczał że oto została mu objawiona prawda i to jeszcze przez funkcjonariuszy służb. Myślał że będzie prowadził grę ze służbami i jest cwańszy? Chciał być cwańszy, trzeba było wszystko oficjalnie przekazywać prokuraturze. Za chwilę miałaby spokój bo nikt by go nie nachodził z sensacjami a i dla zdrowia ogólnie korzystniej.

To jak odpowiesz w Końcu

HGW do dymisji  za działa  Straży Miejskiej czy   nie

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano
Romek - sam oddzieliłeś JSW od PGG. W Twoim sektorze nic się nie zmienia. JSW to nie jest całe górnictwo. Węgiel energetyczny i owszem zdrożał ale kopalnie zmniejszają wydobycie. Ratunek w imporcie bo zanim odbudują to co zredukowali i stworzą nowe to zwiększy się podaż ze świata. Ruski węgiel wcale nie gorszy a i ten drożeje - było to wałkowane. Był czas ujemnego bilansu i związany z tym brak inwestycji - dla niektórych wtedy "oni" kradli. Gdyby tak było to miałbyś "onych" oligarchów jak na Ukrainie.
Marek - sam napisałeś kto do dymisji. Komendant przecież odpowiada za komisariat.
Opublikowano
8 godzin temu, Roman176 napisał:

JSW z 2,5 mld zł zysku netto za 2017 rok lepiej 

Nie będzie niższej akcyzy od prądu wykorzystywanego przy wydobyciu węgla kamiennego. Potrzebna była na to zgoda Komisji Europejskiej. Z informacji DGP wynika, że się jej nie doczekamy.

lepiej jak nas jebią podsadkami dzięki uni 

W latach 2010-2015 sektor górniczy odprowadził do budżetu prawie 44,8 mld zł żywej gotówki ─ 

średnie obciążenie każdej tony węgla kwotą ponad 100 zł

Co to ma wspólnego z tym co pisałeś , że odprowadzili do budzetu tyle samo co mieli przychodu.. To tak jak byś 100 ton pszenicy sprzedał po 60 Pln/t i cały przychód czyli 60 000 wpłacił do budzetu. Ile by ci zostało??? Mylisz pojęcia chłopie i w związku z rym nie wiesz o czym piszesz. 

Co ma do tego zgoda KE jak jest tak wspaniale. ?

Górnictwo za PO odprowadzało aż tyle kasy do budzetu? Przeciez Polska była w ruinieO.o

Opublikowano

Kurde ale się uśmiałem słuchając radia w samochodzie . Dokładnie nie podam kto z kim rozmawiał , bo dopiero po chwili zacząłem się wsłuchiwać . Redaktor pytał jednego z polityków , czy oddał już premię , no i dlaczego dopiero teraz . No ten wytłumaczył że zwlekał , bo musiał brać kredyt w banku na ten zwrot . :D  No kuźwa , jak by podał nr konta i adres , to ludzie by mu datki i dary zaczęli słać ...:D Może MOPS się tymi posłami zaczął interesować , bo jak dalej tak pójdzie to będą musieli za "normalną" robotę się wziąć . :D

Opublikowano

Roman w poscie sporo powyżej wspomniał o poakcesyjnej katastrofie cukrowniczej w Polsce a przy okazji jakieś górnicze animozje z tego dalej wynikły o których ja za wielkiego pojęcia nie mam.
Można zarzucać branży górniczej w zbytniej dbałości o własne interesy tego sektora egoizm kosztem innych a wynika to z konsolidacji tej grupy do tego stopnia, że mało która władza zdolna była im "podskoczyć" aż w stanie wojennym byli ostatnim bastionem który padł pociągając nawet swym upadkiem daleko idące historyczne konsekwencje. To prawda, przez naturalną siłę społeczną jaką niewątpliwie są dobrze zorganizowani górnicy najczęściej stają się takim "pryszczem na..." bo nie tylko gospodarczo ale i politycznie uciążliwym. W tym jednak przypadku widać wyraźnie czym skończył się brak obrony rodzimego cukrownictwa w porównaniu z górnictwem. Nawet szkopska Bruksela doceniła przeciwnika i woleli nie ruszać bo różnie to mogło się potoczyć. Dzięki temu jeszcze istnieje polski sektor górniczy bo cukrowniczy bez obrony upadnie pod ciosami tych fajferów czy zudcukrów.
Nie zapomnijmy Unii uśmiercenia jednego z potężniejszych w Europie potencjałów cukrowniczych, Nie wszystko komuna zrobiła źle a tylko złe nawyki po niej ocalały bo te łajzy postokomunistyczne nie potrafiły niczego obronić mimo szczerych chęci bo złej woli nie śmiem im zarzucić bo jednak i oni trochę dróg i infrastruktury podciągnęli a i względnie zdrowe warunki gospodarki starali się odtworzyć tylko to zwykłe łajzy i przegrywal na własnym podwórku wykazując się wybitnym kompleksem niższości wobec większości stron świata bo czym że jest hasło "druga Japonia" "druga Irlandia" jak nie marzeniem zera fatalnego i braku szacunku dla samego siebie, ....pomyś sobie dalej czytelniku a wiele innych wniosków zapewne słusznych z tego toku myślenia wyciągniesz....
Czy te dzisiejsze to mniejsze łajzy? A no uważnie się przyglądamy.

Opublikowano (edytowane)

12 maj 2018 01:59 (2 dni temu)

Robert Brzoza

https://wiadomosci.robertbrzoza.pl/polska-kolonia/jak-zydzi-wykiwali-nas-z-ustawa-447/

'Donald Trump podpisał ustawę S.447.

Kompletnie bym tego nie bagatelizował.

Oznacza to, że USA będzie stało na straży bezprawnych roszczeń żydowskiego Izraela wobec Polski.

Z budżetu Polski zostanie przetransferowanych miliony/miliardy złotych na żydowskie roszczenia. 

W tym celu warszawski rząd będzie musiał podnosić podatki, aby budżet nie rozpadł się na kawałki.

Cały czas rząd musi pożyczać pieniądze. 

Bez względu na toczącą się propagandę PiS-u Polska jest bankrutem.

Gdyby nie kredytowanie, to dawno bylibyśmy Wenezuelą...

żydzi przygotowują się na kolejną odsłonę Judeopoloni:

"nasze ulice - wasze kamienice".

Nie jutro ani pojutrze.

Oni działają po cichu, za naszymi plecami...'

...

1 - "Jak żydzi wykiwali nas w USA z ustawą 447…":

https://wiadomosci.robertbrzoza.pl/polska-kolonia/jak-zydzi-wykiwali-nas-z-ustawa-447/

2 - "Zdecydowali się odstrzelić Bitcoina?":

https://geopolityka.robertbrzoza.pl/finansjera/zdecydowali-sie-odstrzelic-bitcoina

3 - "3 – Katolicy nie znają Biblii: dlaczego czcicie Matkę Boską?".

https://zastopujczas.pl/badanie-pism/katolicy-nie-znaja-biblii-dlaczego-czcicie-matke-boska

4 - "25 kompromitujących rokefelerowską medycynę faktów".

https://martabrzoza.pl/korupcja/25-kompromitujacych-rokefelerowska-medycyne-faktow

-----------------------------------------------

Edytowane przez Gość
Gość marekfarmer
Opublikowano
5 godzin temu, DTaras napisał:

Marek - sam napisałeś kto do dymisji. Komendant przecież odpowiada za komisariat.

Tak  ale pytam o zdanie Mirro

2 godziny temu, zetorki12 napisał:

Kurde ale się uśmiałem słuchając radia w samochodzie . Dokładnie nie podam kto z kim rozmawiał , bo dopiero po chwili zacząłem się wsłuchiwać . Redaktor pytał jednego z polityków , czy oddał już premię , no i dlaczego dopiero teraz . No ten wytłumaczył że zwlekał , bo musiał brać kredyt w banku na ten zwrot . :D  No kuźwa , jak by podał nr konta i adres , to ludzie by mu datki i dary zaczęli słać ...:D Może MOPS się tymi posłami zaczął interesować , bo jak dalej tak pójdzie to będą musieli za "normalną" robotę się wziąć . :D

A co ty  z choinki  się  urwałeś   że się  tak dziwisz    xD  xD  xD 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v