Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, marekfarmer napisał:

,,Masło  maślane,,

Nie wprowadzą  żadnego nowego  Podatku w Paliwie  Baryłka  drożeje   cena na stacjach  też  więc  pewnie nic z tego nie będzie

Co masło maślanę?

Jesteś w stanie uzasadnić istnienie podatku które państwo zapłaci samo sobie ?

9 godzin temu, Mich9 napisał:

Tak tylko nałożą te 10 gr, to wzrośnie dwa razy czyli 20-30 gr tak działa rynek. Nie dość że już dziś za ON 5,10 to niedługo może być najdroższy w historii.

No ale oni twierdzą że klient nic nie zapłaci a koszty poniesie orlen i lotos. Spólka skarbu państwa zapłaci państwu podatek a konsument  nie zapłaci nic. Jest w stanie ktokolwiek normalny w to uwierzyć? Jaka byłaby celeowość wprowadzenia takiego podatku?O.o

Dodatkowo zmniejszenie zysków Orlenu i Lotosu doprowadzi do obniżenia atrakcyjności tych firm na giełdzie, spadku kursu akcji i tym samym wartości koncernów

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

http://natemat.pl/237929,kim-jest-piotr-walentynowicz-pieniadze-z-odszkodowania-zniknely

Już tam jego sprawa,  jak dla mnie,  co z tymi pieniędzmi zrobił.  Dostał je w majestacie prawa i co tam chciał,  to zrobił (a kwestia wykazywania ,  to już co innego). Tak mnie ciekawi,  za co konkretnie dostali oni odszkodowania?  Wnuczek dostaje odszkodowanie za to,  że babcia zmarła? Jaki jest sens takich odszkodowań? 

Opublikowano

To gołodupiec całe życie był a jak taki ma pare groszy to małpiego rozumu dostaje i przepierniczy  kasę na bzdury. Tacy ludzie nie potrafią żyć z pieniędzmi. 

Ciekawa jest sytuacja z Antonim. Gosciu twierdzi że go nie było w aucie podczas kolizji a policja potwierdza ze był i ludzie go widzieli, natomiast wg żandarmerii jest to tajne:/:SO.o. W zwiazku z tym nasuwa się wniosek że jeden z nich to sobowtór. Może dla bezpieczeństwa i zmylenia przeciwnika Antek ma kopie tak jak kiedyś Fidel. Wiadomo , wróg nie spi, ruscy nastaja na jego zycie bo jako jedyny zna prawdę tylko nic nie mówi. Żyjac tak jak on w permanentnym stanie zagrożenia zasadne byłoby posiadanie sobowtóra. Istnieje jeszcze mozliwość że to ruska prowokacja i to oni podmienili Antka i poprzez koła liberalno lewicowe chca go poraz kolejny skompromitować.:D

Gość marekfarmer
Opublikowano

Ale  jaja   Rysio  stworzył ,,Średniowieczną,,  potem go wykopali  z zarządu  a teraz  powiedział 

,,Dość  Dyktatury  kobiet,,

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

Nie wiem

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał:

Ciekawa jest sytuacja z Antonim. Gosciu twierdzi że go nie było w aucie podczas kolizji a policja potwierdza ze był i ludzie go widzieli,

To kolejna półprawda. Nie brał udziału w wypadku i to jest prawda. Żeby uznać zdarzenie jako wypadek lekarz musiałby stwierdzić u poszkodowanego wyłączenie narządu ze sprawności na conajmniej 7 dni czy jakoś tak. Tak samo większość handlarzy samochodowych nie kłamie pisząc, że samochód jest bezwypadkowy. Jakby pisali, że samochód nie miał kolizji to już większości by urosły nosy jak u pinokia.

Opublikowano

No tak,  marek pomija wszystko dla siebie niewygodne i pisze o Petru,  który nie ma wpływu na nic. 

@ulman

To już tam nie wnikam czy golodupiec,  czy umie rozporzadzac pieniędzmi,  ale za co tak właściwie ci ludzie dostałi od państwa odszkodowania? 

Opublikowano

Swoim trzeba było dać. Jak sie nawkładało do głow że zbrodnia , morderstwo i spisek,  to gawiedź  pytań  o odszkodowania nie zadaje. Zresztą, by sie nad tym zastanowić to trzeba mieć trochę oleju w głowie a skoro ludzie są w stanie przyjąć tłumaczenie że nowego podatku nie zapłacą bo zapłaci go państwo i nie zapala im sie kontrolka że coś nie teges,  to o czym tu mowaO.o 

Pieniądze dostali bo im się należały  w rozumieniu ludu z wpojonym  pojęciem  sprawiedliwości społecznej które samo w sobie jest wypaczone.  

Opublikowano (edytowane)

http://www.tvp.info/37141285/
Ustawa 447 dotycząca mienia pożydowskiego napiasana przez kraj nic nie mający wspólnego ze sprawą.
Pora zacząć pisać ustawę o mieniu poindiańskim a piszących wielu by znalazł choćby braci w genach Indian najbliższych czyli Azjatów.
Powróciłem do wspomnianego ledwie tematu w mediach bo dziwnie na temat ucichło.
Jednak Prezydent USA to dobry lecz prosty biznesmen ale już nie dalekowzroczny wizjoner bo zraża do swego kraju jego odwiecznych sojuszników. Jeszcze ze dwie takie deklaracje i nikt nie stanie po stronie "stanów" w krytycznym momencie a za niedługi czas GPS-a trzeba będzie obsługiwać po chińsku.
A Żydzi? co najwyżej będą negocjatorem ceny przejęcia.

Być może nie zdajemy sobie sprawy jak bardzo los NATO zależy od rusofobii Kaczyńskich, no może Orban coś wywęszył bo gra na dwa fronty.
W końcu transakcja przejęcia musi mieć swego żyranta a ten powinien być znaczący i znajdować się pośrodku.
Skąd takie myśli? Izolacjonizm to zawsze izolacjonizm, nieważne - amerykański czy północnokoreański, efekt zawsze ten sam. 
Tak niskie bezrobocie i dobra koniunktura... za piękne by długotrwałe.

To w końcu "Hyde park" czyli miejsce na wolne, bezsensowne i (pozornie) niespójne dyrdymały.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Nazwa "Nowoczesna" się nie sprawdziła bo jeśli tak ma nowoczesność wyglądać? to ja dziękuję. 
Dobrze że jej "Solidna" nie nazwali.
Będą uczyć w szkołach politologii przez długie wieki jak w polityce nie postępować i partii nie zakładać.
Czyli jednak jakiś pożytek z tych poczynań potomność wyniesie.
"Grek Zorba" mi się przypomina i jedno z filmu zdanie - "jaka piękna katastrofa".
Próbował jednak coś zrobić bo większość z nas nic nie robi, tylko to co teraz z  "Nowoczesnej" zostało pasuje do innego już staropolskiego powiedzenia - "Ni pies ni wydra"

Konkluzja.
Polityka to parszywe zajęcie i nie pozwalajmy jej za wiele w naszym życiu codziennym bo tylko nas różni między sobą, niszczy wzajemny do siebie szacunek jak i do podstawowych wartości jak Prawda, Lojalność, Przyjaźń ma dosyć luźny stosunek. Słowo polityka tyle warte co splunąć KAŻDEGO. Prawnicy kolejni w tym plebiscycie, a kto najlepiej pisemne umowy wiążące potrafi sporządzać? a później szukać sposobu aby je obejść?
Najwyższy odsetek wśród polityków to prawnicy. Tfu!!! 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Co tam Petru odchodzi czy go wykopali. Ważniejsze, że pis nakłada na ludzi nowy podatek ukryty oczywiście w paliwie. Niby producenci mają go zapłacić ale każdy normalny wie, że przeniosą go z czasem na klienta. Tak samo jak banki czy ubezpieczalnie przeniosły na klienta podatek bankowy.

http://www.wnp.pl/parlamentarny/sondaze/

mamy już drugi sondaż innej pracowni pokazujący, że opozycja ma szansę odepchnąć pis od władzy już w najbliższych wyborach parlamentarnych. Coraz mniej widać naiwnych dających się nabrać na nie spełnione obiecanki pisu.

Tak naprawdę może i dobrze, że Petru odszedł. Będzie się łatwiej zjednoczyć opozycji. W Nowoczesnej już widzą, ze jak chcą być znowu w sejmie to trzeba się dogadać z po. Jak to w przyrodzie silniejszy dyktuje warunki. Gdyby sami nie zmarnowali swojej przewagi to być może dzisiaj po musiała by się dogadywać z nimi. A tak jest odwrotnie.

9 godzin temu, jacus napisał:

To jest właśnie to. Ludzie to wszystko czytają i już w pis tak chętnie nie wierzą. A swoją drogą w tvp nieźli idioci pracują. Swoją wtopili.

http://www.newsweek.pl/polska/polityka/jak-dziala-propaganda-tvp-propaganda-pis-przyklady-,artykuly,407053,1.html

Artykuł o propagandzie Kurskiego w tvp.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

A dlaczego te "schody" tak trzeba chronić ? Myślałem że wszyscy chcieli tego pomnika , to przed czym go chronią ?

Opublikowano (edytowane)

Estetyką
kicz
Tradycja tradycją, szacunek i takie tam, ale seryjność produkcji pomników że tylko czekać jak Chińczycy zaczną podróby oferować -
:785_cross::786_star_and_crescent:pomniki na każdą okazję:789_star_of_david::865_recycle:.
Bogu dzięki po mnie nikomu nie przyjdzie do głowy świata klockami jakimi zaśmiecać. I ŻEBY TYLKO NIE PRZYSZŁO! NO!

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, zetorki12 napisał:

A dlaczego te "schody" tak trzeba chronić ? Myślałem że wszyscy chcieli tego pomnika , to przed czym go chronią ?

Przed lewicowo liberalnymi frakcjami. Są one inspirowane z zachodu i wschodu a nawet z pod spodu. Kierowane przez wywiady obcych państw którym sprzedały się za srebrniki. Wywrotowcy próbują obnizyć rangę katastrofy i kłamliwie oraz nienawistnie wmawiać nieprawdziwe fakty. Sączą jad przeciw PIS który jest jedyną nadzieją dla Polski a może i całej europy albo nawet świata!  Oni chcą za wszelką cene wmówić nam że czarne jest czarne a białe jest białe. Nie ma na to zgody!

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Oj tam taka mała prowokacja

Tak mi brakuje podobnie piszących że postanowiłem dla równowagi coś takiego zapodać:D

Ostatnio nawet uchwalono ze powstanie u nas port między kontynentalny. Ja bym poszedł dalej i  wybudował port miedzy galaktyczny!

• Haha 1
Opublikowano

Nie wiem jak się rozwinie ta budowa , ale tu życzę szczerze sukcesu .

Opublikowano

Port lotniczy raczej nie powstanie. Powód prozaiczny. Brak forsy. To nie tylko lotnisko. Ale drogi, kolej. Bo po co komu lotnisko w szczerym polu. Niezły zgryz ma Jaki. Bo jak tu się rozdwoić. Z jednej strony sztandarowa inwestycja pis jak za Gierka Nowa Huta. A z drugiej Warszawa, w której będzie trzeba zamknąć Okęcie i Modlin.  Do tego trzeba doliczyć koszty rozbiórki starego lotniska na Okęciu. To będzie kosztować ciężkie miliardy. I mam nadzieję, ze nigdy nie powstanie. Bo takiego ogromnego lotniska Polsce nie potrzeba. U nas potrzeba lotnisk rozrzuconych po kraju. By ludzie nie musieli podróżować kilkaset kilometrów do tego jednego lotniska. A analizy pokazują, że aby ten port zarobił na siebie trzeba zabrać cały ruch z sześciu największych lotnisk w Polsce. Jesteśmy zbyt biednym i zbyt małym społeczeństwem a Lot jest zbyt słabą linią by utrzymywać lotnisko z połączeniem na wszystkie kontynenty.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Ulman napisał:

Oj tam taka mała prowokacja

Tak mi brakuje podobnie piszących że postanowiłem dla równowagi coś takiego zapodać:D

Ostatnio nawet uchwalono ze powstanie u nas port między kontynentalny. Ja bym poszedł dalej i  wybudował port miedzy galaktyczny!

No. Jak skończą to pierwszy kurs poleci do Andromedy z misją budowy pomnika.

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v