Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mirro - kto Ci to opowiedział? Kuklińskipo pierwsze niczego nie wywiózł a po drugie plan zatrzymania inwazji na blok wschodni przewidywał wojnę nuklearną na terytorium Polski. Kukliński spowodował coś odwrotnego. Ponadto przekazał plany przewidujące reakcję ZSRR na bunt i faktycznie plan budowy obiektu pod Poznaniem co spowodowało, że do jego unieszkodliwienia przewidziano broń konwencjonalną. Przekazywał także nastroje panujące w SG. Takie są moje informacje.
Gość marekfarmer
Opublikowano
3 godziny temu, agromatik napisał:

Czyli jeżeli zobaczysz gnoja gwałcącego dzieciaka, złodzieja obrabiającego emerytkę, sąsiada boksera lejącego ciężarną żonę, czy gliniarza katującego zatrzymanego to tępo zaczniesz się gapić w trampki bo przecież:

Jak tak, to przestań Ty się bać tego boga, bo się w Jego oczach ośmieszasz. 

Źle  się wyraziłem   Ja nie toleruje donoszenia na: kolegów,  rodzinę,   przyjaciół  czy  bliskich sąsiadów.

Ja umiem  rozróżnić  dobro od zła.  Tak jak w Nargal khel  ci  żołnierze  nie atakowali tej wioski z myślą  o  zabójstwie ludności cywilnej więc  dla mnie są  niewinni.  Tak jak i ci policjanci  nie poszli  zabić  tego  Igora S.  tylko jak się domyślam przemówić  mu do  rozumu ale skończyło  jak się skończyło. ,,Kto igra  z ogniem w końcu się poparzy,,  Sokoro  nawet  własny  ojciec  idzie  złożyć   doniesienie na syna  że znęca  się nad rodzinę   to  dla mnie mówi  wszystko. I nie twierdze że ci Policjanci  są nie winni   bo są bo  przeholowali.   Ale robić z tego cyrk  Medialny   jest  niepotrzebny. Bo  spowoduje to  że :

Policjanci będą bali się przestępców  a powinno być  odwrotnie

Przeczytaj sobie książkę,, Złe  Psy ,  albo  Służby  Specjalne,,   to  może  będziesz  miał  inny pogląd na całą  sprawę  a są  to książki  w których są zawarte zwierzenia Policjantów  czy ta druga  to zwierzenia  Jarosława Pieczonki  ps Maiami

3 godziny temu, Ulman napisał:

Marek , czy ty myślisz że oni takim prostym zabiegiem oszukają UE. Myślisz że jak uchwalą budzet to już im się wszystko z automatu należy?O.o Piszesz że Francja na innych prawach i ze są one zmienne. Jeśli tak to w wypadku kolejnych problemów w Polsce zmenią procedury i dostaniemy po łapach. Myślisz że inni będą za nas walczyć?:D

Zainspirowałeś mnie. A dajmy na to taki Kukliński to był paskudnym konfidentem czy nie?

Kto ma za co walczyć  bo nie rozumie.

Tak  dla mnie był  Konfidentem

Tak samo jak  ,,Żołnierze  Wyklęci,,  mam co do tego mieszane uczucia  bo   mój dziadek był w AK  dostał  rozkaz o rozwiązaniu  AK  i żeby siedzieć  cicho  się nie ujawniać.  I  nic mu się nie stało  żadne represje  ze strony ze strony  ówczesnego rządu,  zdaje  sobie  jednak sprawę  że  tych  na wysokich stołkach żołnierzy z AK  ścigali   tak czy siak  ale  czy napadnie na Komisariaty MO   i zabijanie  Milicjantów  to nie wiem czy to było mądre  ,,walczyć  z wiatrakami,, 

Opublikowano
38 minut temu, marekfarmer napisał:

Źle  się wyraziłem   Ja nie toleruje donoszenia na: kolegów,  rodzinę,   przyjaciół  czy  bliskich sąsiadów.

Koleś gwalci  ci dziecko,  a jego sąsiad ma o tym wiedzę i powiadamia właściwe organy.  Rozumiem,  że tego nie tolerujesz i potepiasz gościa,  który wydał gwalciciela twojego dziecka.  No bo przecież wydał sąsiada,  a ty tego nie tolerujesz.. 

Opublikowano (edytowane)

@Marek wcześniejsze twoje wypowiedzi jasno wyrażały twoje myśli. Ty swoim twierdzeniem negujesz Prawo Rzymskie będące podstawą dzisiejszej karnistyki. Prawo którego podstawą są zeznania świadków. Zeznania - czyli kapowanie na drugiego. Moralnym obowiązkiem, już nie wspominam o aspekcie prawnym, tego gościa było ujawnienie nadużycia siły przez kolesi a w konsekwencji morderstwa. Medialna chucpa niepotrzebnie zrobiona, ale to inne grabie.   Brzydzisz się konfidenturą jednocześnie podniecasz farbowaniem"Massy", czy byłego agenta kontrwywiadu  pracującego w służbach jako wtyka. Takie lekkie rozdwojenie jaźni, nie uważasz? 

Edytowane przez agromatik
Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, Roman176 napisał:

wyborczych i obietnicach 

Za obietnice wyborcze to akurat teraz jest rozliczany pis. 

13 godzin temu, Roman176 napisał:

bo rysiu obiecywał lubernauer czy jakoś tak gadała ze nie ma nic spólnego z po a dzisiaj co .......   po za tym to dałem przykład jak stracić wyborców na kłamstwie 

Rysiu mógł se obiecywać co z tego, skoro władzy nie ma a pis blokuje skutecznie wszelkie ustawy opozycji nie tylko po i n ale i Kukiza trafiały do zamrażarki.

1 godzinę temu, marekfarmer napisał:

Czyli jeśli ktoś z nich zamordował by kogoś ty mając wiarygodne dowody nie chcąc zostać konfidentem siedział byś cicho. Zdaje się gdzieś pisałeś, że umiesz rozróżnić dobro od zła. Ale to się ci tylko tak wydaje. Niestety w Polsce wciąż wielu ludzi postrzega informowanie o przestępstwie jako donosicielstwo. Bo lepiej nie widzieć, nie słyszeć i nie wyjść na kapusia gdy komuś się dzieje krzywda. Dopiero jeden z drugim zrozumie jak mu się krzywda stanie. I to nie dotyczy tylko mordowania, ale jeżdżących po pijaku, kradnących czy bijących żonę i dzieci. I wielu innych rzeczy na które ludzie przymykają oko bo nie można być konfidentem.

Edytowane przez hubertuss
Gość marekfarmer
Opublikowano
6 godzin temu, agromatik napisał:

@Marek wcześniejsze twoje wypowiedzi jasno wyrażały twoje myśli. Ty swoim twierdzeniem negujesz Prawo Rzymskie będące podstawą dzisiejszej karnistyki. Prawo którego podstawą są zeznania świadków. Zeznania - czyli kapowanie na drugiego. Moralnym obowiązkiem, już nie wspominam o aspekcie prawnym, tego gościa było ujawnienie nadużycia siły przez kolesi a w konsekwencji morderstwa. Medialna chucpa niepotrzebnie zrobiona, ale to inne grabie.   Brzydzisz się konfidenturą jednocześnie podniecasz farbowaniem"Massy", czy byłego agenta kontrwywiadu  pracującego w służbach jako wtyka. Takie lekkie rozdwojenie jaźni, nie uważasz? 

Masz  racje  ale  co innego  moim zdaniem jest  powiadomieniem organów  ścigania  o przestępstwie  wyrządzonym umyślnie, a co  innego  jak  się to przytrafi  nieumyślnie. Czasem  lepiej  udać  że się  pewnych rzeczy nie widzi  i nie słyszy ,, Pilot  JAK  40  też  za dużo słyszał   i o tym  mówił  i skończył jak skończył,,

Skoro ten pan S.  w 2013  roku jak  dostał  łomot  od Policji  nie zrozumiał  nie zmądrzał bo  rok później ojciec  na niego  doniósł  a to wiele  mówi.

,,Dzban wodę  nosi do puki się ucho  nie urwie,,

Co Do  ,,Masy,, to on kapował  Mafie   więc   działał w dobrej  sprawie

Tak jak ci  Policjanci  działali w dobrej sprawie  a że  wyszła  z tego  tragedia  to  już  inna sprawa  powinni ponieść  kare  ale  bez  Medialnej  hucpy  bo  to  szkodzi  całej  Policji  i nie ważne  czy rządzi  PO  czy PiS  czy SLD  mojej zdanie w tej kwestii będzie  jedno. Bo  żaden minister  nie odpowiada  za to co robi  Policjant w danym komisariacie.

Opublikowano

Nie orientuje się któryś z bardziej obeznanych , dlaczego pozwolono już prowadzić kampanię wyborczą o Warszawę ? Nie powinni zostać ukarani za falstart ?

Gość marekfarmer
Opublikowano

,,Kandydat Krakowski,,  już  od kilku  miesięcy  prowadzi kampanię   teraz  Jaki dołączył 

Dziwne  to  jest   i śmieszne 

xDxDxD

A co to się dzieje  w ,, Średniowiecznej,,  że   odchodzą  Posłowie   ???

Dlaczego  Szoring wielgsu  dostała zakaz wypowiedzi na temat  osób niepełnosprawnych ???

Opublikowano

No ja wcześniejszej kampanii nie zauważyłem , a teraz od jakiegoś czasu ciągle widzę Jakiego .

A co tam ma się dziać ? Normalka . Zaczynają szukać miejsc dostępu do koryta . W PO to samo za chwilę będzie .

Gość marekfarmer
Opublikowano

od Kilku  miesięcy  ,, kandydat Krakowski,,  spotkania wyborcze  robił  przecie 

Opublikowano (edytowane)

No skoro tak twierdzisz . Może bardziej widzę teraz , bo Jaki bardziej rozpoznawalny i dopiero zauważyłem . Tak czy inaczej nie podoba mi się ta wczesna kampania i już zwykłe przekupywanie potencjalnych wyborców .

Może się nie znam , ale Jaki ma strasznie gównianego szefa kampanii . Niektóre wywiady i odpowiedzi strasznie Go pogrążają .

Edytowane przez zetorki12
Gość marekfarmer
Opublikowano

Kto to  taki  ten jego  szef 

Gość marekfarmer
Opublikowano

Nie znam go  więc nie zapytam

Skoro piszesz że ,,gówniany,  więc chyba go znasz

Opublikowano (edytowane)

Widzę wpadki i stąd taki wniosek wyciągnąłem . Żeby stwierdzić że coś jest bublem nie muszę znać szefa firmy , która to wyprodukowała . Nie sądzisz ?B|

Edytowane przez zetorki12
Gość marekfarmer
Opublikowano

Jakie wpadki  bo żadnej nie zauważyłem

Opublikowano
13 godzin temu, agromatik napisał:

Czyli jeżeli zobaczysz gnoja gwałcącego dzieciaka, złodzieja obrabiającego emerytkę, sąsiada boksera lejącego ciężarną żonę, czy gliniarza katującego zatrzymanego to tępo zaczniesz się gapić w trampki bo przecież

a ciapa tego to byś przyjął brawo ty  

Opublikowano

zycze jakiemu zeby zostal prezydentem warszawy- codziennie po 8 rano w tvp-info sklada obietnice wyborcze- gdyby policzyc na dzien dzisiejszy ich koszty to do kosmosu blisko- gdyby je zrealizowal to sa dwa wyjscia -albo braknie kasy na taczki ktorymi go wywioza albo warszawa zbankrutuje:P:P:P-co dla mnie krakowiaka nie jest zadna tragedia;).

szef jakiego to msciwy lemko z krynicy -ksywa zero, juz 12 rok sadzi sie z lekarzami ktorzy zajmowali sie jego ojcem-w czasie gdy byl ministrem sprawiedliwosci, odwoluje sie od wyrokow, zmienia bieglych, sedziow, specjalnie dla tej sprawy zmienil przepisy prawa,w tamtym roku jego matka, malo co nie zmarla na sali sadowej- 12 lat, dziesiatki rozpraw, miliony wydane na opinie bieglych, nasylanie cba na bieglych, kilku lekarzy wyjechalo z polski, za I pis-u kilkaset osob zmarlo bo rozwalono system transplantacji...........

cos dziwnego sie dzieje redaktor -tvn 24 robi wywiady z "warzywnikami " a ci zamiast go pogonic to grzecznie skarza sie na swoj los- kapuste na parkingu wywalili z rozrzutnika zamiast gnoj na urzad wojewodzki czy biuro waznego posla pis-u- nie widzieli jak to sie robi w ue ???? francuzi w tamtym roku spalili urzad skarbowy o wylewaniu gnojowki na urzedy to juz nie wspomne..........

to sa jaja -ze ziemniaki czy inne warzywa sa tansze niz 20 lat temu, jak zyc panie premierze, jak zyc???????????

Opublikowano
15 minut temu, jacus napisał:

cos dziwnego sie dzieje redaktor -tvn 24 robi wywiady z "warzywnikami " a ci zamiast go pogonic to grzecznie skarza sie na swoj los- kapuste na parkingu wywalili z rozrzutnika zamiast gnoj na urzad wojewodzki czy biuro waznego posla pis-u- nie widzieli jak to sie robi w ue ???? francuzi w tamtym roku spalili urzad skarbowy o wylewaniu gnojowki na urzedy to juz nie wspomne..........

to sa jaja -ze ziemniaki czy inne warzywa sa tansze niz 20 lat temu, jak zyc panie premierze, jak zyc???????????

oj platforma by im pokazała a propaganda ze w tupie sie przewraca napuszczanie miastowych pełną parą brakuje ci tego ??

no panowie który jeszcze z was porównaniu robotę na kopalni z budownictwem ??  jacuś morze dalej zazdrościsz swoim sąsiadom ile oni to mają  ??  jakoś mało ostatnio plujesz ??

dzisiaj przyjechało wojsko pomoc a dokładnie marynarka  

Opublikowano
2 godziny temu, zetorki12 napisał:

No ja wcześniejszej kampanii nie zauważyłem , a teraz od jakiegoś czasu ciągle widzę Jakiego .

Jaki kampanie to zaczał jak  poczuł że poprzez komisje może sie wylansować. On zwalcza HGW bo chce jej stołka. To od początku było widać. 

2 godziny temu, zetorki12 napisał:

Może się nie znam , ale Jaki ma strasznie gównianego szefa kampanii . Niektóre wywiady i odpowiedzi strasznie Go pogrążają .

On sam jest szefem swojej kampanii a ze głupi a pracowity to wyszło jak widać

1 godzinę temu, marekfarmer napisał:

Jakie wpadki  bo żadnej nie zauważyłem

Czemu ma w spocie czeską Pragę? Może to tez wina Tuska:D

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, jacus napisał:

zycze jakiemu zeby zostal prezydentem warszawy- codziennie po 8 rano w tvp-info sklada obietnice wyborcze- gdyby policzyc na dzien dzisiejszy ich koszty to do kosmosu blisko- gdyby je zrealizowal to sa dwa wyjscia -albo braknie kasy na taczki ktorymi go wywioza albo warszawa zbankrutuje:P:P:P-co dla mnie krakowiaka nie jest zadna tragedia;).

szef jakiego to msciwy lemko z krynicy -ksywa zero, juz 12 rok sadzi sie z lekarzami ktorzy zajmowali sie jego ojcem-w czasie gdy byl ministrem sprawiedliwosci, odwoluje sie od wyrokow, zmienia bieglych, sedziow, specjalnie dla tej sprawy zmienil przepisy prawa,w tamtym roku jego matka, malo co nie zmarla na sali sadowej- 12 lat, dziesiatki rozpraw, miliony wydane na opinie bieglych, nasylanie cba na bieglych, kilku lekarzy wyjechalo z polski, za I pis-u kilkaset osob zmarlo bo rozwalono system transplantacji...........

To  donald tusk   (,,zero,,)   jest szefem kampanii wyborczej Jakiego ???

Nie  możliwe  coś  kręcisz 

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano
7 godzin temu, Roman176 napisał:

no panowie który jeszcze z was porównaniu robotę na kopalni z budownictwem ??  jacuś morze dalej zazdrościsz swoim sąsiadom ile oni to mają  ??  jakoś mało ostatnio plujesz ??

dzisiaj przyjechało wojsko pomoc a dokładnie marynarka  

W tpr ostatnio pisali,  że przez tydzień (albo weekend,  już nie pamietam)  4 rolników zmarło przygniecionych ciagnikami. Oczywiście o tyle nieporównywalne,  że sami popełnili błąd,  ale jakoś w tv o tym nie słyszałem,  jednego to gdzieś dopiero następnego dnia na polu znaleźli. 

A ilu górników ogółem zginelo w tym roku? 

Nikt tu romku nie twierdził,  że masz bezpieczna pracę(przynajmniej ja nic takiego nie zauwazylem) .  Ale sam ją sobie wybrałeś,  a jest też wiele innych,  w których nietrudno o wypadek.  Jednak nie są tak medialne jak w Twoim fachu(ale żeby nie było - ani pracy,  ani zarobków,  ani przywilejów Ci nie zazdroszcze). 

https://www.muratorplus.pl/biznes/raporty-i-prognozy/bhp-na-budowie-budownictwo-liderem-wypadkow-smiertelnych-aa-UpkJ-CDVL-pqED.html

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v