Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Nie chodzi o to czy ktoś może pracować czy nie,  tylko o to że można przed mediami pokazać, że rząd dba o los najslabiej sytuowanych. Gdyby nie zareagowali, to zaraz opozycja by to podchwyciła. Choć pewnie i tak z tego skorzysta.  Tak naprawdę,  to tu żadna interwencja nie byłaby pewnie potrzebna. Ale jak jest okazja się pokazać, to z niej korzystają. 

Edytowane przez daron64
Gość marekfarmer
Opublikowano

Ta   interwencja nie była  potrzebna

Podawałem tu kiedyś  przykłady  jak za czasów  ,,Pogardy  Obywatelskiej,,  za  cukierka  do sądu sprawa trafiała  a starsza kobieta  miała trafić do  więzienia   czy za kwiatki,  itd

Opublikowano

Oczywiście,że to pokazówka. Pewnie sąd wziął by sytuację tych ludzi jako okoliczność łagodzącą. Ale Ziobro chciał być pierwszy. Z drugiej strony dochodzi do takich zdarzeń bo ludzie z chorymi dorosłymi dziećmi mają na prawdę w wielu przypadkach ciężko. Gdy dziecko nie pracowało i nie ma praw do renty.

Opublikowano

Marku,  ale po już jakiś czas nie jest u władzy,  jesli  nie zauważyłeś. 

No, ale pewnie powiesz,  że zero nie zdążył jeszcze pozbyć się patologii,  no bo przecież "przez 8 lat..." 

Mógł zero nie interweniować i wtedy paliwo dla opozycji,  ale też szansa,  według marka,  że sąd ich skaże,  wtedy paliwo dla "pisdzielcow" (trzymając poziom nazewnictwa marka), no bo zle sądy,  bo widać,  po co reforma.  

Więc skoro interweniował,  to chyba nie liczył na wyrok skazujacy. Mógł też nie interweniować i pokazać,  że żadne naciski na sądy nie są wybierane.  No ale jednak widać,  co wygrało.  

Gość marekfarmer
Opublikowano

I całe szczęście  że ,, Pogarda Obywatelska,,  już  przy władzy nie jest  i do niej wie wróci  bo  ,,POjeb*w,,  dużo  w Polsce nie ma

,,Podły atak Witolda Zembaczyńskiego na Patryka Jakiego wciąż wzbudza dużo emocji. Na Twitterze do słów posła .Nowoczesnej odniósł się Marek Jakubiak, który nazwał Zembaczyńskiego „ostatnim chamem (…) graniczącym ze świnią”.,,

https://wpolityce.pl/polityka/392479-ostro-jakubiak-staje-w-obronie-jakiego-i-pisze-do-zembaczynskiego-jestes-ostatnim-chamem-posel-n-myslalem-ze-nawilza-pan-tylko-pis

Opublikowano
Opatrzyłeś swój komentarz zdjęciem z Oświęcimia. Tu jest we mnie pewna niechęć. Nie trawię wchodzenia do obozu bramą jednokierunkową którą prowadzono ludzi do zamęczenia. Mierzi mnie zawłaszczenie tego miejsca przez jedną nację. Wogóle uważam, że nie powinniśmy pielęgnować całego obozu, powinien zostać wchłonięty przez przyrodę, budynki powinny zawalić się samoistnie jako symbol pojednania. Powinien. zostać tylko skrawek dla pamięci a reszta... Reszta wg. powiedzenia: "nie było nas był las, nie będzie nas będzie las" Możesz kreować swoje wizje i udowadniać je fragmentaryczną historią ale ponad etniczną przynależnością stoi człowiek. Gdyby było tak jak sobie w głowie roisz nie miałbyś na czym swoich postów pisać ani nawet do czego ich wysłać.
Opublikowano

zydów nie wsadzamy, ale jakby coś.... .

Dlatego trzeba spojrzeć na drugie zdanie które napisałem. jeżeli brak konsekwencji samych twórców , to " cóż ja mogę dziecię małe". Problem tkwi w zachowaniach nierzadu a nie w samej ustawie.  O tym kogo zydzi uważają za antysemitę , nie my decydujemy.  Stwierdzenia o antysemityźmie padają na lewo i prawo w całej Europie. Tak samo jak Polakom , dostaje się obecnie Niemcom chociaż  podobnej ustawy nie stworzyli.  Ja jestem zdeklarowanym antysemitą i żadne oskarżenia zydów mi nic nie robią , bo to prawda.

Zauważcie że do niedawna zakazywano małżeństw międzyrasowych, w latach 50 zakazywano tańca przy muzyce jazzowej, później zakazywano rock'n rolla, szerokich spodni i długich włosów. Dzisiaj zakazuje się  sławienia totalitaryzmów  i wujka Adasia , Stalina i Bandery.  Za pierwsze wymienione trafiało się wprost do więzienia . Jeśli zapytacie gdzie tak było, odpowiem. To działo się w "najbardziej demokratycznych"  Stanach Zjednoczonych Ameryki. Tak, tak.  Tak postępował największy strażnik demokracji .  Czy w waszej ocenie na takim postępowaniu USA straciły cokolwiek? Nie , nic nie straciły. Dlaczego więc my mamy stracić cokolwiek jeśli okrzykną nas antysemitami?  Tak dla zasady wzajemności  , okrzyknijmy ich złodziejami, mordercami, oszustami, pazerniakami i co tam jeszcze .  Ślubu z izraelem nie braliśmy, choć nasz nierząd niechybnie zapowiedzi ogłosi.

Tak dla odmiany w celu poprawy humoru dwa pytania dotyczące zdjęcia :

1. Kto komu obciągnął?

2. Kto jest bardziej naje...y?

2112918-bill-clinton-zlozyl-wizyte-900-666.jpg

Opublikowano (edytowane)

@marek

To powiedz,  czemu zero musiał,  twoim zdaniem,  interweniować, skoro jednak zauważyłeś, że po nie jest już u władzy? 

Poseł kukiza po stronie PiS, no niespotykane. 

Sama wypowiedź,  moim zdaniem, bezsensowna. Nie wiem,  po jaką cholere wyskakiwac z tym dzieckiem było. 

Niestety marku, ale i pojebow i pisdzielcow ci u nas dostatek. 

Edytowane przez daron64
Opublikowano
15 godzin temu, daron64 napisał:

ile w tym prawdy ????? tak sobie broniom  bo ??

Pewien fircyk - bez krępacji, CUD obiecał całej nacji. Trafnie uznał - lud to kupi! Lud naiwny, ciemny, głupi. No i młodzież uwierzyła, do urn wartko podążyła. I we Wronkach i w Półtusku, dali głos Donaldu Tusku. No nareszcie jest nadzieja! Naród wybrał czarodzieja. Media wielce mu pomogły, nawet Doda wzniosła modły. To co najpierw obiecywał, po wyborach odwoływał. Toż to kawał hipokryty, rude włosy, wzrok kosmity. Serki, jabłka podrożały, a indeksy pospadały! No i w końcu stał się CUD, Czary mary... mamy SMRÓD !!!

Opublikowano

https://www.topagrar.pl/articles/zarzadzanie/resort-rolnictwa-dochody-rolnikow-wzrosly-o-30/ Czy oni naprawdę są takimi debilami? Wszystko robione pod mieszczuchów, przeczytają o jak dobrze na wsi. Ku*wa brak mi słów. Ten kto powie że jurgiel był jednym z lepszych ministrów to albo jest idiotą, albo nie zna się na sytuacji rolników. Już wolałem Sawickiego przynajmniej pierdół nie opowiadał. Narobili sobie teraz problemu z ASF i nic z tym nie robią. Zaprawy na robaka też teraz w uni przyklepali. Nie będziemy mieli ich w ziemniaku i buraku. Teraz dzielenie budżetu unijnego nie zdziwię się jak dopłaty na 20-25 polecą i to bardzo. Jak chłopy nie rozrzucimy i im gnoju na wiejskiej to dalej będą się panoszyć. Kaczor miał obniżyć pensje, posłowie się zbuntowali i zostało tak jak jest...

Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał:

ten co nazwał cie debilem ?? czyli wolałeś Sawickiego za sprzedaż ziemi obcokrajowcom   to ja wole nic nie robiącego jurgera 

Jasne , bo jak nic nie robi , to przynajmniej nie zaszkodzi . :ph34r: A idź pan w pi... z takim podejściem . Połóżmy się wszyscy to na pewno będzie nam lepiej .:D

Opublikowano

Roman176 napisał:

ten co nazwał cie debilem ?? czyli wolałeś Sawickiego za sprzedaż ziemi obcokrajowcom   to ja wole nic nie robiącego jurgera 

Ja tam ma gdzieś kto kupuje ziemię. Czy to Niemiec, czy Ukrainiec, czy Francuz, może być i nawet Arab. Byle był ogarnięty i dobrym człowiekiem.

Opublikowano

Z sondażu dla TVN wynika, że Andrzej Duda może liczyć na poparcie 44 proc. wyborców. Na drugim miejscu znalazł się Donald Tusk, na którego głosować chce 24 proc. respondentów. Trzecie miejsce zajął Robert Biedroń (15 proc.), a czwarte - Paweł Kukiz, z poparciem 4 proc. Polaków. Za liderem Kukiz’15 znaleźli się Władysław Kosiniak-Kamysz (2 proc.) i Adrian Zandberg (1 proc.).

tvn niedawno Tusk wygrywał 50% z dudą  jakieś 3 tygodnie temu co się stało łolaboga ktoś to kupuje ???

1 minutę temu, Mich9 napisał:

Ja tam ma gdzieś kto kupuje ziemię. Czy to Niemiec, czy Ukrainiec, czy Francuz, może być i nawet Arab. Byle był ogarnięty i dobrym człowiekiem.

czyli pochwalasz sprzątanie ziemi polskiemu rolnikowi i słupy ??

Opublikowano
Pojechałem po nawozy wiosną. Niedużo na ten mój ogródek. Pierwsza transza 700 kilo i dobrze, że więcej kasy wziąłem. Ciepło, kupa wilgoci w ziemi - w tym roku muszę powalczyć z chwastnicą... Jak wystarczało dopłaty tak w tym roku dołożę ze 30%. Może o to chodziło?
Jak polski rolnik nie myśli kupować tylko liczy, że wyrwie za półdarmo... Ta sprzedaż ziemi tovtakże prywatyzacja.
Opublikowano

Roman176 napisał: Z sondażu dla TVN wynika, że Andrzej Duda może liczyć na poparcie 44 proc. wyborców. Na drugim miejscu znalazł się Donald Tusk, na którego głosować chce 24 proc. respondentów. Trzecie miejsce zajął Robert Biedroń (15 proc.), a czwarte - Paweł Kukiz, z poparciem 4 proc. Polaków. Za liderem Kukiz’15 znaleźli się Władysław Kosiniak-Kamysz (2 proc.) i Adrian Zandberg (1 proc.).   tvn niedawno Tusk wygrywał 50% z dudą  jakieś 3 tygodnie temu co się stało łolaboga ktoś to kupuje ??? 1 minutę temu, Mich9 napisał: Ja tam ma gdzieś kto kupuje ziemię. Czy to Niemiec, czy Ukrainiec, czy Francuz, może być i nawet Arab. Byle był ogarnięty i dobrym człowiekiem. czyli pochwalasz sprzątanie ziemi polskiemu rolnikowi i słupy ?? Jak ma kasę niech sprząta, kapitalizm. Słupów nie pochwalam, utrudniają w zabiegach 😉 "Z sondażu TVN" hehe już nie brzmi poważnie ☺️

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, DTaras napisał:

Jak wystarczało dopłaty tak w tym roku dołożę ze 30%. Może o to chodziło?

ty mało rolny jak byś kupił w listopadzie czy grudniu a już nie pisze o kocu żniw  to za to mógł byś teraz pić morze wina rządu ?

Przed chwilą, Mich9 napisał:

Jak ma kasę niech sprząta, kapitalizm. Słupów nie pochwalam, utrudniają w zabiegach 😉

a chłopie gdyby tak w niemczech francji myśleli jak ty  to by była druga polska 

Opublikowano

Maksyma tak , Tylko że Oni też nigdy nie winni , bo "operacja się udała , tylko pacjent nie przeżył" :D

1 minutę temu, DTaras napisał:

Reksio - jesteś w tym antysemityźmie natarczywy. Będę tolerował (nie mam pojęcia jak inni) Twój światopogląd do chwili kiedy nie zaczniesz ziać nienawiścią.

Czyli już dawno powinieneś przestać tolerować .B|

Opublikowano

zydów nie wsadzamy, ale jakby coś..... .

DTaras,  nasze wypowiedzi się rozminęły. Czego ty chcesz, wojny z izraelem?  Doprowadzić do dewastacji  weksel do wykupienia? To niebywałe. to by się zydki dopiero oburzyły. To lokum musi pozostać tam gdzie stoi i to w dobrym utrzymaniu.  Są już w europie repliki , ale oryginał to oryginał. 

Co do drugiej twojej sugestii to całkowicie się zgadzam. Z każdym opisywanym tu wątkiem wiążą się losy ludzkie. Lecz czy człowiekiem nazwałbyś wujka Adasia, Stalina , Mao Tse Tunga? Czy byli też ludźmi zydowscy policjanci i zydowsy finansiści dokładający się  do  potęgi Niemiec? Odpowiedź jest trudna . Człowiek czy potworny zbrodniarz?

To be, or not to be, that is the question

na pierwszy rzut oka nic tych osób nie wyróżnia jednak wiedza o tym kim są powoduje ,że trudno jednego z nich nazwać człowiekiem.

dbff1de3efbf680e58e72df5cbbd4893.jpg

ef324c17c6ac7deb670dafefa9df32bb.jpg

Opublikowano

No ok , ale niech mu ktoś ten eter czy co tam teraz stosują odbierze .:D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v