Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ty , a ile trzeba na przedawnienie ? Jak to właściwie działa ? Ja ze trzy lata się błąkałem po sądach i nic nie było o przedawnieniu .

Opublikowano
17 minut temu, Ulman napisał:

No w tych biedronkach to faktycznie tak im źle. Nie chcą niech nie pracują. Jak wyrzucą parę tysięcy na pysk to od razu im sie światopoglad i. Może u ciebie takie leniwe te baby w Biedronce bo ja słysze duzo głosów ze bedą miały mniej roboty wiec i mniej pieniędzy a jak zrobiły niedzielę pracującą to miały dzień wolny w tygodniu by rózne sprawy urzędowe pozałatwiać bo inaczej byłoby trudno. Jak tyle polek w czechach pracuje w marketach to pewnie też za gówniane pieniądze skoro czeszki nie chcą. 

i nie pracują wybrały kurs dalej...  no a ty nie pracujesz to się nie wypowiadaj....

20 minut temu, Ulman napisał:

Tak sobie Roman myslę że rozwikłałem zagadkę tych twoich 100 tys km rocznie. Mętnie i pokretnie się tłumaczyłeś arytmetyka ci się rozjeżdzała doba wydłużała do 28 godzin, ale skojarzyłem fakty. Nie mogłeś ujawnić prawdy bo to ściśle tajne no i mega obciach ale jeżdząc 100 tys rocznie nowym BMW to ty musiałeś być szoferem Bartusia Misiewicza vel Misio. To by tłumaczyło też poglądy którymi cie zaraził. Roman , ty to taka cicha woda a tu proszę  - taka figura.  :D

to jak te twoja gospodarka bułgarska też się ma dobrze jak ty...

17 minut temu, jacus napisał:

sklepy lidla w czechach sa otwarte 6 dni w tygodniu- 7-21, w niedziele  8 -21-w pare sekund mozna sprawdzic.

a niedziela do Czecha to ???

18 minut temu, jacus napisał:

od 1 III w czeskim lidlu podstawowa wyplata wynosi  w przeliczeniu1120 euro-wiecej niz dostaje wykladowca uniwersytecki-- nie ma kto sprzedawac, w pradze bezrobocie wynosi 0,7 %, zawieszane sa kursy komunikacji miejskiej bo nie ma kierowcow.

a widziałeś ile górnik zarobi ??  lepiej nie bo jak polaka nie przeżyjesz...  to zgonu dostaniesz od czeskiej wypłaty........

1 godzinę temu, Ulman napisał:

No ale my tu gadu gadu a ponoć Trump sie zbiesił na tyle że PAD z premierem i MSZtem musieli sie pilnie spotkać. Co mówi propaganda o tym kryzysie którego nie ma a w związku z którym odbyło się to spotkanie

http://fakty.interia.pl/swiat/news-amerykanie-o-doniesieniach-sa-po-prostu-falszywe,nId,2553868

twoja jadka i karma dzienna xD onet miał dostęp do notatek   a te axial Springer 

Opublikowano

zetorki-jak jechales bez prawka, kradzionym sprzetem i po pijanemu to sie nie dziw:13_upside_down:. to dzisiaj szlo na pasku tvp info, dokladnie przepisow nie znam-odpukac jeszcze nikogo nie puknalem, paragraf po to jest okragly zeby mozna go omijacB|, prawo pelne jest luk i niescislosci, wiele paragrafow mozna dowolnie interpretowac- jak masz dobra "papuge" to wiele cie moze ominac,

kiedys przyszlo pismo z agencji -do wyjasnienia krowa sprzed 11 lat, domyslam sie co sie z nia stalo ale nie chcialo mi sie zaczynac z babka co ja kupila-ma nie wszystkich w rodzinie- wiec napisalem pismo ze z godnie z prawem po 3 latach dokumentacja zostala zniszczona i mimo najszczerszych checi nie moge , w tej jakze waznej sprawie pomoc:D

• Haha 1
Opublikowano

Nie pracują a ludzi do pracy jakoś w marketach nie brakuje. A moze zwolniły się z marketów i pracują na stacjach benzynowych i w knajpach bo tam w niedzielę nikt pracy nie zabrania.

Opublikowano

to napisz po polsku o co ci chodzi bo zwrotu -a niedziela do czecha to?? -nawet ja nie rozumiem. wiem ze czesi sa ateistami i niedziela dla nich to normalny dzien, ale i u nas tak jest znajomy mieszkal troche w szczecinie i opowiadal ze tam ludzie normalnie robia w domach i ogrodach w nedziele

czeskie kopalnie chyba byly na skraju bankructwa a jak mnie pamiec nie myli to tam gornik musi do 65 r pracowac, niedawno patrze na olx a tam szukaja gornikow,-mysle w krakowie maja metro kopac wiec moze juz szukaja i sprawdzilem a tu na slowacji gornikow brakuje.

Opublikowano (edytowane)

No tak a w markecie 7 dni w tygodniu.:D  Jak na stacjach pracują co 2 dzień to razem z pracujacym weekendem góra 4 dni na tydzień. Jak wyrabiają 40 godzin tygodniowo Wiecej jak 8 godzin dziennie się nie pracuje. Maja niepełne etaty czy jak? Skoro pracują co 2-gi dzień wyrobia 24 do 32 godzin na tydzień

A w tych marketach to pracują wiecej jak 40 godzin/tydzień i 8 godzin dziennie? 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Po prostu będzie kolejna agencja zajmująca się czymś, tam i trzeba zapewnić środki na jej funkcjonowanie. Mamy już "Wody Polskie" i od razu braki w w środkach na jej funkcjonowanie, a teraz będziemy mieli jakiś twór zajmujący się transportem nisko emisyjnym.  Oczywiście zadania będą na dość znacznym poziomie abstrakcji tak aby samo przegryzienie się przez nie przyprawiało o większy ból głowy niż zapłacenie dodatkowych 8 groszy.

Opublikowano (edytowane)

No tak w końcu pozostali z pisu tez muszą przy korycie się nachapać. A koryto wciąż za wąskie. Widać już wyraźnie, że po święte nie było ale pis ich prześcignął.

Bogdan w tvp przecież ci tego nie powiedzą. A rząd nie dementuje. 

Edytowane przez hubertuss
Gość marekfarmer
Opublikowano
3 minuty temu, Bogdan675 napisał:

Hubertus skąd ta wiedza ,wczoraj onet puszczał fake-news dzisiaj  ty odrobina inteligencji lemingu

Wiarygodne te jego  informacje  jak  Obama przepraszający kilka godzin po haniebnej wypowiedzi  :) 

Opublikowano
8 godzin temu, jacus napisał:

zetorki-jak jechales bez prawka, kradzionym sprzetem i po pijanemu to sie nie dziw:13_upside_down:. to dzisiaj szlo na pasku tvp info, dokladnie przepisow nie znam-odpukac jeszcze nikogo nie puknalem, paragraf po to jest okragly zeby mozna go omijacB|, prawo pelne jest luk i niescislosci, wiele paragrafow mozna dowolnie interpretowac- jak masz dobra "papuge" to wiele cie moze ominac,

kiedys przyszlo pismo z agencji -do wyjasnienia krowa sprzed 11 lat, domyslam sie co sie z nia stalo ale nie chcialo mi sie zaczynac z babka co ja kupila-ma nie wszystkich w rodzinie- wiec napisalem pismo ze z godnie z prawem po 3 latach dokumentacja zostala zniszczona i mimo najszczerszych checi nie moge , w tej jakze waznej sprawie pomoc:D

Nom , papuga był dobry... , bo nieźle mnie z kasy wyczesał .

Opublikowano (edytowane)

Nie było komu zakopać dzików bo ekipa z łopatami rozkopuje cmentarze.

..i to nie jest śmieszne bo więcej energii rządzący ostatnio poświęcają na archeologię historyczną niż bieżące sprawy, czym zakopać mogą samych siebie.

P.S.
Nie mogę znaleźć nigdzie więcej potwierdzenia informacji zamieszczonej na portalu "Farmer" i może to tylko manipulacja a fotografia może tylko tuż przed zakopaniem (utylizacją). 
Bywają różne źródła, w tym niektóre zatrute.

znalazłem tylko oryginalny artykuł z lokalnego portalu tutaJ

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Do trupów gada się o wiele lepiej, bo wtedy brak odpowiedzi można uznać za milczącą zgodę. Tym sposobem można też wymusić przyznanie się pośmiertne do wszelkiej nieprawości. 

Opublikowano
19 godzin temu, dysydent napisał:

Wszystkie odmiany roślin i rasy zwierząt od form dzikich różnią się tylko i wyłącznie dzięki genetycznym modyfikacjom.

I tu się mylisz. Genotyp organizmu można (prostacko) przyrównać do "fortepianu". I tak pies dingo i ciułała to ten  sam "fortepian", tylko melodia jest wygrywana w inny sposób, a klawisze są naciskane w innej kolejności. Ale to cały czas ten sam instrument. Roślina GMO to domontowany dodatkowy klawisz ze struna z innego fortepianu, co w ostateczności daje całkiem inną konstrukcję.  

Opublikowano

zaręczam Ci o różnicach genetycznych między mną a Tobą nawet bo nie ma dwóch identycznych "fortepianów" w przyrodzie jeśli powstały w wyniku rozmnażania generatywnego, Bracia Kaczyńscy na przykład mogli być tylko wyjątkiem jeśli byli "bliźniakami jednojajowymi" sądząc po ich podobieństwie fizycznym ale tego ja nie wiem.

Opublikowano (edytowane)

Ty, ja, czy człowiek z Cro-magon  mamy po tyle samo takich samych genów. Tyle samo, jednak nie oznacza że wszystkie wszyscy po równo używamy. 

Edytowane przez agromatik
Opublikowano (edytowane)

Tyle samo - z grubsza - tak ale nie takich samych, Pula genetyczna gatunku jest większa niż zestaw u jednego osobnika.
(najkrócej tłumaczę jak mogę)

Identyczny genotyp mają jedynie klony (nie te co z nich syrop pochodzi :) a organizmy sklonowane)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, dysydent napisał:

Pula genetyczna gatunku jest większa niż zestaw u jednego osobnika

No i mówimy o tym samym, tylko ja seplenięxD. Ale nie mieszaj do normalnego genotypu, genotypu organizmów GMO bo to zupełnie inny fortepian;), wygrywający podobną melodię, ale z dysdźwiękami.

Edytowane przez agromatik
Opublikowano (edytowane)

Prawdy bliższa niechęć europejczyków unijnych do GMO jest zacofanie technologiczne i amerykanie zwyczajnie nas wyprzedzili i na tym polu.
Opatentowali tę biotechnologię i jedynym sposobem na "konkurowanie" z tą technologią jest jej dyskredytacja pseudonaukowymi metodami. Dyskredytacja jak widać skuteczna po tej dyskusji. GMO na planecie jest faktem bo według nawet naszej dyskusji pszenżyto spełnia wszystkie punkty definicji poza metodami stworzenia tej hybrydy a logicznie rozumując - wróć do początku dyskusji

Żeby polityczny temat w genetykę nie zmieniać bo zaraz jakie allele rasowe porównywać tu zaczną.

(...jakieś barany klonowane ideologicznie.)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Hybrydy pół biedy bo inne od form wyjściowych i mogą być lepsze niż którykolwiek z komponentów składowych.
Klony też się trafiają gdy na ślepo procesja za księdzem powtarza - stać procesja, dziura w moście - lecz mimo to się nie zatrzymuje sądząc że to część modlitwy.

Nie pamiętam która z firm europejskich badania nad GMO prowadziła tylko że Amerykanie wcześniej skończyli.
"Maszyna Trurla" - z opowiadań S. Lema.

oj dawno czytałem i o "Wielkie lanie" Lema mi tu akurat chodziło bo lepiej pasuje.

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v