Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, marekfarmer napisał:

PO-PSL  podniosło wiek z 60-65  do  67lat  bez  możliwości  przechodzenia  wcześniej.  I to nie w trosce  o wysokość  emerytur  tylko  o  swoją  nieudolność  rządzenia.

5 godzin temu, marekfarmer napisał:

Wcześniejsze przechodzeni  było do Końca 2017 Roku    bo  tak ustaliła  PO-PSL  a tylko idiota  wierzy w to  żeby  to przedłużyli gdyby dalej  rządzili      

Weź się zdecydujO.o

5 godzin temu, marekfarmer napisał:

Nawet  gdyby  Rządzili  i tak by  nie  przedłużyli   bo mogli  dać  to na stałe  a jednak nie  tylko do 2017 roku

Także  tylko ,,frajer,,  wierzy w to  że  gdyby  rządzili  dalej to by  przedłużyli.

Gdyby  PO  mogło to  by wszystkie  przywileje Rolnikom zabrali

Nie na darmo ,,Profesor,, Tusk  mówił  że gdyby sięgnąć  pod poduszki  Rolników  to by  uzdrowił  finanse Państwa  tylko dlatego że  PSL  go trzymał   nie mógł  tak głęboko sięgnąć

Czy ty kiedyś nie pisałeś że nie ma sensu dywagować co by było gdybyxD

3 godziny temu, staszek131415 napisał:

Nie wiem księgowym u niego nie jestem ale słuchając w TVN JAKIE KOLEJKI NA BADANIA LUDZIE CZEKAJĄ TO MAM WRAŻENIE ŻE KASA IDZIE W BŁOTO

Te 50-60 mln które zbiera ma się nijak do całego budzetu a jednak sprzęt jest widoczny w szpitalach. Nasz dzielny rząd przeznacza  np  na "Program Rozwoju Medycyny Transplantacyjnej – 45 mln zł. Na Program Kompleksowej Ochrony Zdrowia Prokreacyjnego rząd przeznaczy blisko 41 mln zł." wiec 50 mln to jest jakaś suma.

3 godziny temu, mirro napisał:

"Who the f*ck is Grzegorz Braun"?O.o

Z pewnością jest to syn starego Brauna

Gość marekfarmer
Opublikowano
6 godzin temu, Ulman napisał:

Weź się zdecydujO.o

Czy ty kiedyś nie pisałeś że nie ma sensu dywagować co by było gdybyxD

Te 50-60 mln które zbiera ma się nijak do całego budzetu a jednak sprzęt jest widoczny w szpitalach. Nasz dzielny rząd przeznacza  np  na "Program Rozwoju Medycyny Transplantacyjnej – 45 mln zł. Na Program Kompleksowej Ochrony Zdrowia Prokreacyjnego rząd przeznaczy blisko 41 mln zł." wiec 50 mln to jest jakaś suma.

Z pewnością jest to syn starego Brauna

To bystrych  nie należysz 

:D  :D  :D 

Opublikowano

Ciekawe cy będą z okien skakać jak oczekiwał Pan Komorowski :22_stuck_out_tongue_winking_eye:

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, staszek131415 napisał:

Ciekawe cy będą z okien skakać jak oczekiwał Pan Komorowski :22_stuck_out_tongue_winking_eye:

To  ,,Bolek,, Mówił  że  albo  wybory  albo  skaczecie  z okien  czy coś  w tym stylu.

A  Bronek  to  chciał  Pisowców  dechom lać  po łbach   i  efekty  takich słów  widać 

Ulman

Zgadasz  się  z JKM  co do   WOŚP   że to co oni zbierają  to  jest  ułamek promila  funduszy na Służbę zdrowia.  Bo  niektórzy  tutaj pisali że  bez  zbiórki owsiaka nie było by  czym  leczyć 

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano

Cały piatek zakłamana tvp trabiła, że premier obejmującej teraz przywództwo w UE Bułgarii skrytykował Tuska za mieszanie się w wewnętrzne sprawy Polski. A tym czasem premier Bułgarii zdementował tę informację. Mało tego Bojko Borisow mówił, że to Polska powinna postąpić tak by nie dać powodu do głosowań nad artykułem siódmym.

Z drugiej strony Tusk zrobił  Bułgarii furorę swoim przemówieniem odczytanym po Bułgarsku. Słowa prawdy w tej tvp nie znajdziesz.

Opublikowano

7 minut temu, marekfarmer napisał:

To  ,,Bolek,, Mówił  że  albo  wybory  albo  skaczecie  z okien  czy coś  w tym stylu.

A  Bronek  to  chciał  Pisowców  dechom lać  po łbach   i  efekty  takich słów  widać 

Tak można mieć pretensje do Komorowskiego że nie dotrzymał obietnicy, efekty widoczne dzisiaj a może i jakiś czas do przodu, ale nie można go za to obwiniać. Jednak tego typu zapowiedzi zawsze trafiają w niebyt. Choć nie, bo Sikorski wytłumaczył to Ukraińcom w prostych żołnierskich słowach. "Podpisujecie albo będziecie martwi". Poskutkowało.
Czasem wylanie wiadra zimnej wody na rozgrzane głowy przerywa słowotok, a uruchamia mechanizm przetrwania.

Opublikowano

1 minutę temu, hubertuss napisał:

Cały piatek zakłamana tvp trabiła, że premier obejmującej teraz przywództwo w UE Bułgarii skrytykował Tuska za mieszanie się w wewnętrzne sprawy Polski. A tym czasem premier Bułgarii zdementował tę informację. Mało tego Bojko Borisow mówił, że to Polska powinna postąpić tak by nie dać powodu do głosowań nad artykułem siódmym.

Z drugiej strony Tusk zrobił  Bułgarii furorę swoim przemówieniem odczytanym po Bułgarsku. Słowa prawdy w tej tvp nie znajdziesz.

TVP  mówi prawdę a kłamie to pewnie premier Bułgarii:D

• Haha 1
Gość marekfarmer
Opublikowano

Ulman

Zgadasz  się  z JKM  co do   WOŚP   że to co oni zbierają  to  jest  ułamek promila  funduszy na Służbę zdrowia.  Bo  niektórzy  tutaj pisali że  bez  zbiórki owsiaka nie było by  czym  leczyć 

Opublikowano (edytowane)

Tylko ze zbiera w zasadzie na sprzet a nie na sluzbe zdrowia.....a ten poprostu widac

Wiec to taki nieprecyzyjny myk dla matolkow takich jak ty ...

Cos musisz podlapac zeby hejtowac hehe

Edytowane przez marko-kolo
Opublikowano

To niech mi powie jeden z drugim jaki jest budżet na polską służbę zdrowia i prosiłbym o konkretną odpowiedź bez osobistych wycieczek. 

Gość marekfarmer
Opublikowano
10 minut temu, PRIMO napisał:

To niech mi powie jeden z drugim jaki jest budżet na polską służbę zdrowia i prosiłbym o konkretną odpowiedź bez osobistych wycieczek. 

JKM mówi że   z Państwowej kasy  ok 100mld  +  Prywatna  200mld  Razem 300 mld  złotych oczywiście

Opublikowano

To ile z tej kasy trafia faktycznie  do szpitali a ile pochłania NFZ ? 

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

JKM  się  mylił  ok 80mld  idzie na służbę zdrowia 

NFZ  pochałania  753mln

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano
Bez WOŚP służba zdrowia by nie upadła. Nie miała by tylko sprzętu do badań. Czy mając ten sprzęt leczy lepiej? Chcę wierzyć, że tak, ale wiele przykładów przeczy temu. Niemniej uważam, że WOŚP robi wspaniałą robotę. WOŚP nie rozwiąże problemów służby zdrowia, bo leżą one u podstaw jej organizacji.
Opublikowano

Bodajże ok 5% pkb idzie na ochronę zdrowia więc pewnie w okolicach 90 mld jest wydawane. Pytanie ile z tego przypada na zakupy sprzętu? Trzeba opłacić urzedasów w NFZ, lekarzy, pielegniarki, refundacje recept,  leki, ogrzewanie, prąd, bieżącą konserwacje budynków, sprzątaczki, dezynfekcje, karetki, helikoptery, pilotów i kierowców,  ubezpieczenia , podatki itp. itd. Masz jakieś dane ile na sprzęt wydają?

Opublikowano
58 minut temu, marko-kolo napisał:

Tylko ze zbiera w zasadzie na sprzet a nie na sluzbe zdrowia.....a ten poprostu widac

Wiec to taki nieprecyzyjny myk dla matolkow takich jak ty ...

Cos musisz podlapac zeby hejtowac hehe

Gdzie ten sprzęt widać jak ludzie e skierowaniem pilne cekają kilka miesięcy na badania które powinny być wykonane tego samego dnia? Pewnie że widać jak serduszkmi obklejony jak komornik naklei te każdy widzi

Opublikowano
1 godzinę temu, pawel885 napisał:

Są na tym forum ludzie którzy wierzą telewizji że lekarz zarabia 2700 na rękę więc i w wośp uwierzą że sponsoruje całą służbę zdrowia.... 

No cóż na zaprzaństwo nic się nie poradzi. Lekarze rezydenci zarabiają nawet mniej niż 2700 na rękę i to jest prawda. A, że WOŚP sponsoruje całą służbę zdrowia to nikt w to nie wierzy bo sam WOŚP tego wcale nie mówi. Fakt faktem bardzo pomaga. A zwłaszcza pomagała jeszcze bardziej w latach 90 tych gdzie było dużo mniej sprzętu niż teraz. 

Opublikowano
10 minut temu, Ulman napisał:

Bodajże ok 5% pkb idzie na ochronę zdrowia więc pewnie w okolicach 90 mld jest wydawane. Pytanie ile z tego przypada na zakupy sprzętu? Trzeba opłacić urzedasów w NFZ, lekarzy, pielegniarki, refundacje recept,  leki, ogrzewanie, prąd, bieżącą konserwacje budynków, sprzątaczki, dezynfekcje, karetki, helikoptery, pilotów i kierowców,  ubezpieczenia , podatki itp. itd. Masz jakieś dane ile na sprzęt wydają?

Dlatego leczenie powinno być platne z ubepieczenia jak oc pojazdów kiedyś nie było ubezpieczeń każdy płacił z własnej kieseni i jakoś ludzie na ulicach nie umierali no ale lekarze też Porsche nie mieli bo to było powolanie a nie chęć trzepania kasy na ludzkim nieszczęściu

Opublikowano

U podstaw jest zawsze człowiek. Tak jako pacjent, jak i ten który ma mu ulżyć w cierpieniu. Oprócz tego jest jeszcze urzędnik, który nie rozumie jednego ani drugiego, dopóki nie stanie się pacjentem. Zbudowanie wydolnego systemu to także określenie precyzyjnie celu, etapów. U nas nawet nie określono jeszcze podstaw, czyli dystrybutora środków i zasad.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v