Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Banaś jest jeden. Ale tych co wygarniają za przekręty pod jego skrzydłami chyba dużo więcej. Czekam cierpliwie , z wiadrem Popcornu, kogo wygarną jeszcze. 

Racyl zapewniam Cię że wtedy to nie będzie Twoje największe zmartwienie,😂

Opublikowano

dziwne  że tej bomby z Banasiem nikt nie odpalił wtedy gdy był MF i można było się go pozbyć i zapomnąć o nim tylko czekano aż wejdzie na takie stanowisku gdzie nie można go tak łatwo wywalić

Opublikowano

Mirro - ta instrukcja. Kurcze. "Ludność to woda, w której pływa rewolucjonista". Taktyka plam oleju, pozyskiwania przyjaznej ludności lokalnej za pomocą łupów, indoktrynacji... Wywaliłeś przed oczy opasły almanach o otoczeniu jakie jest nam fundowane. Mam wrażenie, że niektórym trzebaby nim w łepetynę... ech (wcale nie mam na myśli spraw związanych z wojskiem bezpośrednio)

Opublikowano

Ja bardziej stawiam na planowe działanie Banasia. Kiedy pod dupskiem zaczęło mu się palić wskoczył w to stanowisko i po sprawie. Cały czas propaganda sukcesu na zajmowanym stanowisku w KAS a to była ostatnia chwila żeby zastopować raport NIK na swój temat. Jest cwany planuje sporo do przodu i zostawia sobie wyjście a cała ekipa z PiS to matołki.

1 minutę temu, DTaras napisał:

Mirro - ta instrukcja. Kurcze. "Ludność to woda, w której pływa rewolucjonista". Taktyka plam oleju, pozyskiwania przyjaznej ludności lokalnej za pomocą łupów, indoktrynacji... Wywaliłeś przed oczy opasły almanach o otoczeniu jakie jest nam fundowane. Mam wrażenie, że niektórym trzebaby nim w łepetynę... ech

Taras to tylko instrukcja dla takich matołków jak ja.😂 Prawda że fajna?

Taras to prawda. Od jutra opozycja w tym kraju, powinna czytać to do znudzenia. Jak nie pojmą to znam gościa co im przełoży na cywilny.😂 Ja czasem boję się tego co chodzi mu po głowie. Na szczęście do tego nie dojdzie, ale planowanie kilku ruchów do przodu i wariantowanie kolejnych to fajna zabawa. 

Opublikowano
21 godzin temu, DTaras napisał:

że poleciał po dyspensę do proboszcza. O patrz. Roman - wytłumacz mi z jakiego powodu i w jakim celu się przypier...iłeś do sumienia mirra?

jakiego sumienia co ty piszesz...  pytać nie mogę ? 

16 godzin temu, mirro napisał:

Roman- ogólnie to nie norma. Ale potraktować to można jako moje żniwa. Tym bardziej że po ubiegłorocznych doświadczeniach z zamarzaniem w ciągu kilku godzin ziemi, w tym roku wolałbym nie powtarzać tego ekstatycznego doświadczenia. U nas ksiądz rozumie niektóre sprawy a tą szczególnie. A poza tym jestem w radzie parafialnej, to przecież wolno mi więcej.🤣

aha to ci zazdroszczę pytam bo nie wiem warzywa odd emnie najbliżej gdzieś pod opolem , też bym poorał siał itp opolskim to legalne 

Opublikowano

w kurwizji pokazuja filmik jak kopia marchecw kolo zamoscia[sadzac po rejestracjach] to ciebie mirro czasami nie nagrali ??

nie wiem jaki macie problem z banasiem -u nas ludzie juz takie sa -jak mozna dorobic pare groszy na boku, zachachmecic jakas dzialke czy kamienice-nikt nie odmowi ,potem sie wyspowiada i po problemie......tak naprawde to napompowane bzdety- jedyny problem to to ,ze zadne sluzby go dokladnie nie sprawdzily przed objeciem funkcji ,juz za pierwszego pis-u byl na wierchuszcze- kamieni kupa ?????????????

najlepsze jest to ,ze rzekomy bohater  ak byl zwyklym bandyta pardon teraz to sie nazywa "zolnierz wyklety"😏

https://wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/artykuly/611478,marian-banas-darczynca-kamienica-krakow-nik.html

Opublikowano

Nie zajmę otwartego stanowiska w kwestii francuskiego Żyda teoretyka anatomii dominacji. Sam fakt wskazania na istnienie podobnych opracowań a w szczególności tego może się okazać instruktażem w niewłaściwych umysłach.
Na szczęście brakuje sporo w tym wszystkim czysto - nazwę to - przyrodniczych analogii. Pomijanie reguł ekosystemu lub ich nadużycie niszczy cały ekosystem i na jego miejsce pojawia się inny. Gdy "wojna żywi się wojną" w końcu wszystkim kończą się zasoby bo nikt w czasie wojny nie zajmuje się rozpoznawaniem nowych zasobów wówczas wojna zdycha z głodu a przecież nie wszystko się kończy bo przyroda nie lubi pustki i rozpoczyna się rozpoznawanie nowych zasobów czyli pokój do czasu nie niedostatku jakichkolwiek zasobów i właśnie tutaj jest najciekawsze. 
Nowo rozpoznane zasoby są wartością tylko dla tych którzy się na nich poznali i potrafią je wykorzystać co daje im siłę na ekspansję na innych nieświadomych wartości zasobów u siebie a ekspansja bo  u wynalazców zasoby wyczerpują się  pierwsze i tutaj "plama oleju" zaczyna się wypalać od środka. Funkcją tego wszystkiego jest czas a aparatczycy przymusu są tym ogniem ostatnim który eksploatuje resztki w centrum dla ekspansji coraz dalej.
Już zauważono że eksploatacja taka jest wyjątkowo nieefektywna i może przerodzić się w wojnę czyli koło się zamyka a wszystko można zobrazować w uproszczeniu do prymitywnej chemii w tym doświadczeniu

Opublikowano

Tylko że w tym przypadku celem jest doprowadzenie do pewnego punktu, stanu, gdzie już siłą rozpędu pewne procesy  ( tu siłowe) staną na tyle akceptowalne przez "wodę" aby stać się normą. Faktycznie ( jak pisał Mao) samo naparzanie się i wygrywanie bitew to nie cel, to tylko środek. Dodaj do tego indoktrynację, bodźce dające pozory nieopresyjności i masz chęć w narodzie podjęcia normalnej pracy i zajęcia się swoimi sprawami. Naturalne wygaszanie wszelkiego oporu a nawet sprowadzenie go do poziomu bandyterki w ocenie ludności.

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, dysydent napisał:

Na szczęście brakuje sporo w tym wszystkim czysto - nazwę to - przyrodniczych analogii. Pomijanie reguł ekosystemu lub ich nadużycie niszczy cały ekosystem i na jego miejsce pojawia się inny. Gdy "wojna żywi się wojną" w końcu wszystkim kończą się zasoby bo nikt w czasie wojny nie zajmuje się rozpoznawaniem nowych zasobów wówczas wojna zdycha z głodu a przecież nie wszystko się kończy bo przyroda nie lubi pustki i rozpoczyna się rozpoznawanie nowych zasobów czyli pokój do czasu nie niedostatku jakichkolwiek zasobów i właśnie tutaj jest najciekawsze. 
Nowo rozpoznane zasoby są wartością tylko dla tych którzy się na nich poznali i potrafią je wykorzystać co daje im siłę na ekspansję na innych nieświadomych wartości zasobów u siebie a ekspansja bo  u wynalazców zasoby wyczerpują się  pierwsze i tutaj "plama oleju" zaczyna się wypalać od środka. Funkcją tego wszystkiego jest czas a aparatczycy przymusu są tym ogniem ostatnim który eksploatuje resztki w centrum dla ekspansji coraz dalej.
Już zauważono że eksploatacja taka jest wyjątkowo nieefektywna i może przerodzić się w wojnę czyli koło się zamyka a wszystko można zobrazować w uproszczeniu do prymitywnej chemii w tym doświadczeniu

a jak nowe zasoby są rozpoznane tylko żeby z nich skorzystać trzeba użyć siły czyt . wojny ?                                      pomijając kandydatów do trybunału , to trybunał jakoś bespiecznikiem nie był bo naszczescie do tej pory być nie musiał ,  a partia która miała wiekszosc w sejmie wybierała kandydata który reprezentował ich punkt widzenia tak było jest i bedzie .  bodnar też troche bardziej faworyzuje jedną z grup społecznych ,.

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

mirro - coraz więcej jest ludzi chcących senat zlikwidować albowiem efekty jego pracy nie są tematem w słusznych mediach a żaden z procesów tam zachodzących nie kończy się imprezą na świeżym powietrzu, śpiewaniem piosenek i sztucznymi ogniami. Po "wodzie" rozchodzi się koncentryczna fala. Dodaj do tego zapędy ze wzmocnieniem władzy jednostki jako wodza i masz... Wielką Polandię. Parlament z gabinetem cieni, Królowa do wielbienia i tak dalej. dysydencie - niewiem, nie wygląda mi abyśmy mirro lub też ja wypowiadali się na temat osoby. Nam chodzi o właśnie teorię. To, że poparcie wzrośnie do granicy znudzenia i rozpocznie się poszukiwanie postępu jest pewne. Podbój to tylko etap. I tu masz rację - ludziom będzie potrzebny kolejny cel. Nie mniej niekoniecznie jest nim wojna. Gdyby spaślak z północnej części Korei wykorzystał efekt przejścia w chwili śmierci ojca... a tak ? Plama oleju pełza po ściankach granic i pewnie będą w rezultacie zależni od Chin zupełnie.

Opublikowano

Efekty są nieistotne bo nie ma rzeczywistej pracy, dyskusji gdzie ktoś wogóle chce pochylić się nad tym co proponuje np w formie poprawek oponent. Jest tylko patrzenie czy to co zdecydujemy wpisze się w ogólne oczekiwanie co do dalszego losu danej legislacji. Pieprzone partyjniactwo i próba nagięcia rzeczywistości do stanowionego prawa. 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jarecki napisał:

a jak nowe zasoby są rozpoznane tylko żeby z nich skorzystać trzeba użyć siły czyt . wojny ? 

akurat w tym przypadku chodzi mi o zasoby dla władzy gdzie tymi zasobami jesteśmy my. To nie są już czasy gdzie nie ma obszarów zasobnych materialnie i klimatycznie z punktu widzenia człowieka które by nie były przez jakichś ludzi nie zagospodarowane. Współczesne podboje to właśnie poszukiwanie wystarczająco słabych lub głupich którzy najbrudniejsze czynności z egzystencjalnych wykonają za władzę na których funkcjonariusze tej władzy pasożytują. Próbuje władza wprawdzie zachowywać się symbiotycznie starając się przejąć na siebie koordynację działań ale to i tak nie zmienia faktu że jednak nie dopuszcza władza nigdy i nigdzie aby najpospolitsze czynności a zwłaszcza najgorsze ryzyko brali funkcjonariusze na siebie.
W przeciwnym wypadku po cóż było by o tę władzę tak zaciekle walczyć?

1 godzinę temu, DTaras napisał:

dysydencie - niewiem, nie wygląda mi abyśmy mirro lub też ja wypowiadali się na temat osoby. Nam chodzi o właśnie teorię.

nie rozumiem bo to jak jakiś wyrzut a nie wiem do czego... ? ach do tej Pawłowicz z linka? Otóż właśnie organy państwa pilnujące litery prawa winny opierać się na potwierdzonym praktyką profesjonalizmie i aż przesadnej niemal "maszynowej" bezstronności. no to dałem przykład tej "bezstronności"
O ile co do Piotrowicza nie ma żadnych wątpliwości zwłaszcza w czasach "propagandowego antysocjalizmu" i jest jawnym olaniem samej logiki prawa 
i większość przynajmniej w duchu się z tym zgodzi to. O trzeciej pani nic nie wiem i zakładam że chociaż jedna co... 
A nominacja Piotrowicza przecież nie powinna niczego w obrazie obecnie rządzących zmienić wszak sam Prezydent kumpla uniewinnił już na samym początku swego urzędowania zanim temu orzeczono winę czym udowodnił że należy do - - oraz że oni wszyscy- to kolejna klika w najnowszej Historii Polski i nic więcej. 
Nie ma ikony spluwaczki
Pamiętam słowa A. Dudy chyba w parlamencie europejskim jak argumentował konieczność reformy polskiego sądownictwa i tam padło jako oznajmiana negatywna sensacja coś mniej więcej tak - "... jeszcze w ... działają sędziowie którzy sądzili w czasach ..." - i tu nie pamiętam dokładnie ale chodziło albo o stan wojenny albo jeszcze przed.
Zobaczymy jak Duda się zachowa w tej sytuacji i czy prezydentem będę go tylko musiał z obowiązku prawnego nazywać czy to rzeczywiście jakiś tam ale Prezydent.

Najbardziej optymistycznym wariantem przynajmniej dla mnie to że zaplanowano 
a - pozostawić Banasia na pożarcie Prezydentowi
b - przypadek nominacji kontrowersyjnych sędziów też zostanie wykorzystany na potrzeby kampanii wyborczej prezydenckiej.
a dlaczego zaakceptuję? bo dowodzi to jakiegoś myślenia i to całkiem sensownego i ta "klika" no całkiem cwani kombinatorzy, czyli "nasi" :D  
c - - tego jestem ciekaw co jeszcze wymyślą zakładając że punkty a i b są słuszne

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

a jak tak to dzięki 
sam się w kwestiach politycznych uważam za teoretyka obserwatora, może podłego i bezwzględnego w ocenach ale jednak obserwatora i trochę zdziwienie bo pomyślałem - nie poznał się czy co? 

Opublikowano

sędziami są ludzie z prl, drobni złodziejaszkowie i ludzie "na telefon", nie mówiąc już o prawnikach z warszawskiej "reprywatyzacji" więc wybór piotrowicza i pawłowicz nie odbiega w niczym od polskich "standardów", a histeria jest tylko dlatego że są nominowani przez pis

Cytat

Zobaczymy jak Duda się zachowa w tej sytuacji i czy prezydentem będę go tylko musiał z obowiązku prawnego nazywać czy to rzeczywiście jakiś tam ale Prezydent.

co masz na myśli?

Cytat

Wyrok nawet 3 lat więzienia może usłyszeć rolnik, którego policjanci nakryli na rozbiorze świni, ubitej w gospodarstwie.

takie przepisy są już od kilku lat

Opublikowano (edytowane)

no czy nie będzie miał zastrzeżeń do nominacji tych ostatnich bo do Banasia gdzieś czytałem że miał 
postaram się znaleźć linka
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,25329915,duda-zapowiada-brak-litosci-dla-banasia-jesli-zarzut-okaze.html
czyli punkt a z mojego poprzedniego to uwiarygadnia :) 

i w kwestiach technicznych 
jak lub czym cytujesz że nie widać kogo?

Ze świnią to klasyczny przykład że kolejny raz zbliżamy się do orwellowskiej rzeczywistości i to na coraz większych obszarach planety.
I niech sobie mówi kto co chce i nawet udowodni że nie można inaczej to żywcem z Orwella a jak to się skończy?
Człowiek jest zbyt głupi aby zaplanował całą swoją rzeczywistość tak że skończy się to katastrofą tym większą im dalej w orwellizacji rzeczywistości się posuniemy.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
57 minut temu, nie napisał:

sędziami są ludzie z prl, drobni złodziejaszkowie i ludzie "na telefon", nie mówiąc już o prawnikach z warszawskiej "reprywatyzacji" więc wybór piotrowicza i pawłowicz nie odbiega w niczym od polskich "standardów", a histeria jest tylko dlatego że są nominowani przez pis

co masz na myśli?

takie przepisy są już od kilku lat

Czyli standardy muszą być zachowane i okreslenie "Dobra zmiana" można sobie w buty wsadzić.😂 I tak oto dobra idea osiągnęła dno, przebiła go i w związku z tym idę na OLX poszukać pogłębiarki bo nawet ja tej warstwy mułu nie przebiję. 🤣

Opublikowano (edytowane)

żeby to chociaż było samo "zmiana" bo nie dostrzegam aby się COKOLWIEK zmieniło.
Nie żebym narzekał bo mogło być dużo gorzej a niewiele lepiej ale po co takie szumne deklaracje? Nuda i tyle co w sumie i dobrze bo raczej nie potrafią niczym zaskoczyć co by nie było do przewidzenia a ostatnie wypadki tylko te przewidywania potwierdzają i rozszerzają jeszcze bardziej - jak to Mirro pisze - "w muł"
Czego się najbardziej obawiam to w obliczu nieuchronnych przecież i porażek które każdemu przecież ...
oby nie wpadli w panikę i naprawdę nie zaczęli jeszcze bardziej radykalizować się w poczynaniach na co jest nadal spore przyzwolenie społeczne bo następni mogą już mieć gotowy grunt na szykowanie zakazów nawet robienia mąki we wlasnym gospodarstwie a przecież Historia pamięta i takie przykłady.

oto jeden z nieuchronnych problemów którego NIKT już nie jest w stanie odsunąć 
https://businessinsider.com.pl/finanse/czlonek-rady-nadzorczej-zus-nie-ma-wyjscia-emerytury-trzeba-zaczac-obnizac/lyd1w7w

no i jeszcze to
https://www.rp.pl/Dane-gospodarcze/311049889-Przemysl-szuka-dna-spowolnienia.html

o wesołe. 
chcesz zostać szpiegiem idź do "pośredniaka"
https://praca.interia.pl/news-agencja-wywiadu-szuka-kandydatow-po-raz-pierwszy-na-targach-,nId,3318469?parametr=najczesciej_czytane&iwa_source=najczesciej_czytane

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Ja wiem czy wesołe? Wcześniej też tak robili tylko bez hałasu...

W kwestii prezydenta - jest po swojej stronie rozdwojenia gdyż czeka na orzeczenie winy. Gdyby był po drugiej stronie trząsłby się z mównicy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v