Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Roman- ogólnie to nie norma. Ale potraktować to można jako moje żniwa. Tym bardziej że po ubiegłorocznych doświadczeniach z zamarzaniem w ciągu kilku godzin ziemi, w tym roku wolałbym nie powtarzać tego ekstatycznego doświadczenia. U nas ksiądz rozumie niektóre sprawy a tą szczególnie. A poza tym jestem w radzie parafialnej, to przecież wolno mi więcej.🤣

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, jacus napisał:

jakich 240 hektarow -to mi wyjasnij na podstawie prostego mnozenia ??? milionow drzew wycietych pare lat temu to byl czy nie byl problem w polsce ????

widziales taki wiatrak ??? to slup na 200 m i w kolo niego mozna spokojnie nowe drzewa posadzic, 

a zreszta prezes ciagle powtarza ze mamy byc jak niemcy, merkel to najlepsza kanclerz a ursula von und zu zostala wybrana glosami pis-u wiec od jutra pily w dlon i lasy wycinac- faszysci nie beda mieli gdzie swietowac urodzin hitlera, roman-to chyba gdzies kolo ciebie bylo ????

ty nie rozumiesz że wiatrak nie moż stać w lesie bo zagraża ptactwu , a wiec czy wczesniej czy puzniej teren trzeba oczyszcić z drzewostanu . a o wycince dowiedziałemsie od brata ciotecznego co przyjechał na  1 listopada z niemiec .                               natomiast coca cola jest  jedyną firmą , raczej była przez lata która miała zezwolenie na import lisci koki do usa  , poczatki coca coli są znane po co powstała ten napój , natomiast wiele badań nad tym piciem potwierdziło że jest dodawana substancja która jest nieznana i cieżko ją zdiagnozować co to jest .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
6 minut temu, dysydent napisał:

zagraża ptactwu? wiatrak? i nie wolno?... cholera to mi prąd niedługo wyłączą
https://drive.google.com/open?id=1VZDy0UpkJQWermIops_q-UG2ypc7rb6o

Przecież wszyscy rozsądnie myślący zgadzają się że z tymi ptakami, chomikami, robaczkami,i innymi żabkami to kniunkturalne kretyństwo

bardziej chodzi o to chyba że ptaki które siadają na drzewach  w czasie wzlotunie które gatunki wzbijały sie wysoko i trafiły na jakieś zawirowania powietrza które powodowane były przez smigła turbin , przynajmiej tak było kilka lat temu  a czy badano to dalej ,  niewiem 

Opublikowano (edytowane)

stare legendy, bajki i inne wierzenia bazują na szokujących i irracjonalnych treściach jakoby to czarownice z ropuch, pająków itp... krew ma mieć jakieś szczególne właściwości a najlepiej jeszcze w pełnię księżyca. 
W tym klimacie treści działają na umysły które im prymitywniejsze tym bardziej stąd jest wykorzystywane to i w reklamach. Aby mroczność reklam uwiarygodnić czasami może jakiś producent co i dodać do mikstur które mają uzupełniać bezsilność Nauki.
Pogardliwym bywa powiedzenie - "kurzym g..em się jeszcze wysmaruj" - i są tacy którzy traktują to dosłownie i całkiem poważnie. 
Podobnej kategorii są przesądy, wyznaniowe ograniczenia jakoby to niedziela była szczególnym dniem nawet w astronomicznych kategoriach czy pięć kresek w pentagramie cokolwiek więcej znaczyło ponad pięć kresek.
Nawet z Nauki robi się fetysza jeśli ma się ciemnotę za odbiorcę https://www.twojapogoda.pl/wiadomosc/2018-07-06/iran-oskarzyl-izrael-o-kradziez-wszystkich-deszczowych-chmur-i-wywolanie-dramatycznej-suszy/

a ptakom czy szkodzi działalność człowieka? ależ oczywiście. tylko wiatraki tu nie wyróżniają się niczym szczególnym. tak jak proteiny z ludzkiej czy małpiej tkanki a nawet świnie nie są zbyt odległe genetycznie. Kod DNA znowu nie jest na tyle poznany w działaniu aby naukowo odpowiedzieć czy rzeczywiście ma jakikolwiek wpływ a co do określenia jaki dokładnie jeszcze daleko. Na razie na pewno wiadomo że białko jednego człowieka wstrzyknięte w tkanki innego taki sam wstrząs wywoła jak białko dowolnego innego organizmu.
Dyskusja na tematy etyczne powinna rozpoczynać się od Medycyny bo tam by znalazł o wiele bardziej kontrowersyjne działania a uznawane za chwalebne tak że niech ciemnota sobie i obrzydza co chce ale nie wolno jej pozwolić na wpływ na Naukę bo ksiąg palenie jeszcze się nie skończyło i nic nie wskazuje aby szybko... 

Czy w produkcie jakimś są pochodne z płodów czy nie jest mniej istotne od tego czy sama wiara w to u niektórych nie czyni z nich klientów.
To ci klienci są większym złem niż producenci bo kreują popyt na "czarną magię" 
dwudziesty pierwszy wiek jak na razie sprawia wrażenie bardziej wieku regresu niż postępu i to na większości obszarów poczynań rasy ludzkiej.
https://wiadomosci.wp.pl/chlopiec-wyjal-hostie-z-ust-ksieza-wezwali-policje-i-dostali-pouczenie-6441732786452097a
od tego tylko krok od poddania tego dziecka egzorcyzmom i co jest większą krzywdą? pokrojenie martwego płodu czy pranie mózgu dziecka żywego?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Dysydent . Z tego co napisałeś można wywnioskować wszystko . Przekaz wszystkich polityków pewnie też jest dla ciemnoty którzy politykę obserwują . Ci co polityką się nie zajmują wychodzi że są najmądrzejsi 😁Lepeer też mówił o talibach to go wyśmiali ale trochę prawdy było . Także 🤔trzeba pomyśleć .

Opublikowano

Zbyszko - trzeba tam nieco spraw rozróżnić. Tam nawet nie chodzi o substancję pozyskiwaną masowo z tych płodów... Odnoszę jednak wrażenie, że przyjąłeś jakąś narrację i będziesz jej bronił jak Ordon reduty. Ptak o ile zdrowy o turbinę się nie roztrzaska a zawirowania to mu natura funduje na codzień. Ptakom infradźwięki przeszkadzają bo do stracha na wróble przywykną i do jego łopoczących szmat ale w hałasie o rozmnażaniu mowy może nie być. Ziarnko prawdy, zbyszek, jest takie iż możesz sobie z nosa pobrać komórki glejowe i wychodować z nich zdrowy organ a sama sprawa ma na tyle długą brodę, że pokazuje drogę, jaką badacze do tego przeszli. Koniec. Czy to humanitarne? Pasażer samochodu zawiniętego na drzewie dogorywający na oddziale ratunkowym po to aby pobrać organy to raczej niehumanitarne. Organy ratujące życie i zdrowie innych to sprawa oddzielna.

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, 12zbyszko napisał:

Także 🤔trzeba pomyśleć .

... zanim się coś podlinkuje/opublikuje
bo może to być reklama akurat tego co uznajemy za przejaw degeneracji.
Oczywiście dla większości może to być przestrogą ale ta większość nie potrzebuje aż tak radykalnych środków przekazu wszak podejrzewamy ją przynajmniej o samodzielne myślenie bez potrzeby stymulacji emocjonalnej.
To że politycy odwołują się do prymitywnego przekazu wcale nie nobilituje tego przekazu a tylko politykom wystawia ocenę ich klasy

Bardzo bliski związek 
Obiecał sam Premier likwidację stref ekonomicznych, no i zlikwidowane czy nie? bo nie wiem 
a to jest przekaz że uznaje się podział na równych i równiejszych którym można więcej niż reszcie. a na jakiej podstawie?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
5 minut temu, DTaras napisał:

Zbyszko - trzeba tam nieco spraw rozróżnić. Tam nawet nie chodzi o substancję pozyskiwaną masowo z tych płodów... Odnoszę jednak wrażenie, że przyjąłeś jakąś narrację i będziesz jej bronił jak Ordon reduty.

Niczego nie będę bronił . Bo jak jedna gazeta napisze to nic ale jak więcej pisze to już jest coś na rzeczy . Może to tak jest jak z tymi ogórkami z Hiszpanii ale pepsi już mi nie smakuje .😁

Opublikowano (edytowane)

to kupuj tańsze podróby tej pepsi. tych producentów zwyczajnie nie stać na dodawanie takich ... "wynalazków ;) 
no musiałem kursywą bo ich ledwie stać na ...jeszcze gorsze :D 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

I rozgorzała dyskusja a ja z oszczędności posta wyedytowałem... W każdym razie naturalnym ujściem zatok jest jama gardłowa, w którą spływają zgodnie z grawitacją gluty. Zbyszku i cóż teraz? Hak to dysydent przypomniał niedaleko nam do świni a ta wszak wszystkożerna. Zbyt wiele sobie bierzesz do przemyśleń.

Opublikowano (edytowane)

nie wiem ale po statystykach wiem z kim mam do czynienia czy z zaawansowanym użytkownikiem czy... oraz czy przydatne bywały opinie rady czy nie, ale te rolnicze a nie wszystkie inne

Jeszcze wrócę do drastyczności przekazu. Ja sam nie lubię przekraczania pewnych granic ale nie upieram jakoby to nie mogło być skuteczne. Nie wiem i tutaj bardziej pod dyskusję a nie negację to się kwalifikuje.
To tak w formie obrony Zbyszka przede mną samym. 
Sukces link odniósł na pewno bo już cała strona ... :) 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Ja pierdzielę zidiocenie narodu sięga zenitu. Polscy żołnierze weszli do polskiej knajpy z polską bronią. Panika.🤣

https://wiadomosci.wp.pl/terytorialsi-z-bronia-pojawili-sie-w-restauracji-dowodca-stal-na-zewnatrz-6442170419861121a
"Czytelnik, który nas zaalarmował, był zszokowany widokiem młodych ludzi z widoczną bronią. Do zdarzenia doszło w restauracji KFC w miejscowości Promna-Kolonia (woj. mazowieckie) ok. godz. 14.00.– Widzieliśmy jak najpierw podjeżdża ciężarówka. Z niej wychodzi kilka osób ubranych w mundury Wojsk Obrony Terytorialnej z przewieszoną bronią. I jak gdyby nigdy nic wchodzą do restauracji i zamawiają sobie kurczaki. Moje dzieci były przerażone – mówi nam czytelnik o nicku Greg"

Takich jełopów należy poddawać utylizacji za pomocą "Allachu Akbar"- albo kabbum.
Dodajmy że kurczaki w KFC też były przerażone.😂

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

opireając sie na suchych faktach naukowców na temat co szkodzi a co nie można odniesc wrażenie że wszystko co jest wprowadzane do użycia jest na tyle przebadane i działanie udokumentowane że jest cacy  ale niestety cześć tych wspaniałych projektów okazuje sie szkodliwe , to odnosząc sie do wiatraków sam jestem zwolennikiem takiej formy wytwarzania energi czy solarów też na + , natomiast jezdzac przez arynów  [ w minsku maz .] widze wiatrak który mimo wiatru stoi a to dla tego bo w czasie w którym był budowany naukowców mówiły iż nie ma żadnego wpływu i może stać nawet na srodku wioski .ale to nie jedyny taki obiekt który mieszkancy okoliczni wyłączyli w europie .                                  ułanów na koniach pod okienkiem mcdonalds nikt nie przebije .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Kliknięcia, odsłony...😏 Kurcze. Wracając do zamierzchłej już dyskusji. Muszę komputer sprawić do domu i kurcze raczej będzie macbook. Zasadnicza zaleta - otwierasz i masz. mirro - polak głodny=zły. Pomijając fakt, że mieli tę broń gdzie zostawić, mogło ze dwóch popilnować to kretyn dowódca wchodzi, przedstawia się i skoro mają mieć to przy dupach mówi co za chwilę będzie się odbywało. Następnie wpuszcza po trzech... Jest wiele innych sposobów tym bardziej, że KFC obsługuje wycieczki szkolne😏.

Opublikowano (edytowane)

Taras 
zwykły na core 2 duo wystarczy na takie foruma ja mam w tej chwili HP 6715s za 70zł kupiony i nawet yt mi w 480p (720p w mniej niż 50fps też) wyrabia. byle linuks live wystarczy. Chrome przeglądarka doskonale multimedia obsługuje i to co nie pójdzie na operze (1080p) na chrome lekko przycina ale idzie i na tym staruszku (co mnie nawet dziwi bo teoretycznie nie powinno )
Ja akurat do tego zamierzam kartę dvbt na usb aby telewizor przenośny ... na zamówienie oczywiście bo sam nie oglądam 
chcesz szczegółów, porad priv
Nie ma sensu marnować kasy na "wieśmacka" bo to w/g Klawitera "więcej sprzętu niż talentu". No chyba że masz iphone-a i korzystasz z usług np bankowych czy innych które bezpieczeństwa wymagają bo "ekosystem". tylko dla neta do 500zł kupi aż za dobry 

oczywiście nie piszę o systemach open source-owych bo te upierdliwe w obsłudze i trzeba nieco wprawy ale bezpieczeństwo nqawet moim zdaniem większe na "egzotyce" niż w Apple

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Mirro coś pisał o posadkach 😉 A wiecie, że dwa tygodnie temu zmieniło się prawo i wylot przydomowej oczyszczalni ścieków musi mieć pozwolenie wodno - prawne? I kurw... następny tysiąc w pizdu ale to pikuś - w Wodach Polskich dwa do czterech miesięcy. I dopłatę z gminy w pizdu...

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, thor1984 napisał:

ktoś tu o halloween wspominał ...
no i teraz nie wiem co mnie bardziej powstrzymuje abym napisał co myślę o kulturze zarówno osobistej jak i ogólnej tej Piotrowicz  Pawłowicz czy właśnie kultura czy strach 
o tym drugim; Piotrowiczu zdaje się elektorat się wypowiedział i nie powinno być wątpliwości że to już polityczny emeryt

"teraz q..wa my" to jednak prawda i pora nam wszystkim zastanowić się co teraz .... robić? 

Kto wie czy po takich ekscesach PiS utrzyma swojego na stanowisku Prezydenta bo to może będzie jedyne co trzeba i można będzie zrobić.

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

a dopytam bo te oczyszczalnie przydomowe dosc popularne są czy ktoś badał wode po oczyszczeniu w takim wynalazku ?                                   o ile niektóre stanowiska zatwierdza senat w którym jednak merytoryczna opozycja bedzie odgrywała miejmy nadzieje role o tyle do trybunału obsady  chyba nic nie ma :(

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

jeszcze za krótko ten wynalazek w eksploatacji bo dopiero po wielu latach stan wód gruntowych da obraz "skuteczności" wszak gleba pod elementami rozsączającymi takich oczyszczalni też jest liczona jako ostatni element "doczyszczający"
oczywiście powyższe dotyczyło oczyszczalni ścieków bo rzeczywiście nie ma chyba jakiegoś mechanizmu "doczyszczającego" dla obecnego składu TK. Nie wiem co bardziej zagrożone skażeniem czy wody gruntowe szambem czy TK ściekami politycznymi?
W tym drugim przypadku na pewno szybciej będą widoczne skutki.

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v