Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Kurła te pogimbazowcy co pierwszy raz poszli głosować pewnie dla jaj głosowali na Klaudie J, przecież nikt normalnie myślący nie zagłosowałby dla parodi. Będzie w sejmie.

Głosowanie to jednak powinno być od 40 r życia🙋🏻‍♂️

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Takie teksty to jest przegięcie ,Ale pocieszające jest że też kiedyś będziesz po 50😊

Edytowane przez Gość
Opublikowano
8 minut temu, Tomasz0611 napisał:

A ja jestem za tym ze ci po 50 to już mają niesprawny do końca mózg i też nie powinni głosować :) to by były ostatnie wybory suszowca z Lubelszczyzny :)

A moim zdaniem gówniarze tacy jak ty nie powinni głosować, bo w d*pie byli i gówno widzieli.   :P   :D

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, mirro napisał:

Powiedzmy że nakopię 1000 ton marchewki. To już podpadam pod twoją definicję intensywnego rolnictwa? A ile próbek tego co produkujesz wysyłasz do laboratorium na badania pozostałości ŚOR , metali ciężkich? Ile wysyłasz na badania bakteryjne? Co jest bardziej EKO i bezpieczne? Moje przebadane czy od gościa co tylko deklarował jako "niepryskane". Pojęcie "w miarę" - kombajn jest w miarę sprawny tzn jeździ ale kosić się nim nie da.  

Wszystko zależy jak bedziesz tą marchewkę uprawiał, i nie piszę że masz niezdrowe, a czy 1000ton to dużo 🤔

Widzialem jak na zachodzie robi sie warzywa to ja dziękuję za tę dobroć.

Co do jakości tego co ja sprzedaję, to nie  boję się,  możesz przyjechać porównać, moje dzieci i ja to jemy.

Chodzi mi o to żeby nie niszczyć do końca tych mniejszych, żeby na starość było  gdzie kupić sfojaka czy kiełbasę z prawdziwej wedzarni👍

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 1
Opublikowano
12 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Jakie obruszenie bo kochany PiS przegrywa w Senacie

Narazie. W minionej kadencji senatorowie z po przechodzili do pis 

Opublikowano (edytowane)
54 minuty temu, jarecki napisał:

powodem podwyżki po czesci jest emigracja polaków z powodu niskich płac ,i zus tu nie ma nic do rzeczy kombinujesz motasz ,  jest brak pracowników 500 plus nic nie ma do tego ja zapytałem o wzrost wynagrodzenia dla pracownika , bo towar zbytnio nie podrożał a dodatkowo nie jest wiecej mieszkań oddawanych w warszawie , i jest spowolnienie gospodarcze w europie 

Jak zus nie ma nic do rzeczy skoro jest częścią składową kosztu pracownika. Jak pracownikowi trzeba więcej zapłacić to i usługa będzie droższa dla twoich znajomych czy innych. Jak towar nie podrożał. Nie pamiętasz już jak jedzenie podrożało. po wprowadzaniu 500 plus? Nie pamiętasz bo pewnie nie robisz zakupów. Jeśli podrożały artykuły w sklepach a pracownik ma więcej ofert pracy to wybiera te z wyższą pensją. A jeśli pracodawca nie chce by odszedł musi mu te pensję podnieść dlatego masz wzrost płac. Wszystko ze sobą się wiąże.

Wzrost kosztów pracy miał tez wpływ na wzrost cen jedzenia czy innych towarów. Jak pisałem w przypadku takiego np remontu nie dość, że podrożał pracownik go robiący to jeszcze podrożały towary i materiały do niego potrzebne. A to wszystko przełożyło się na cenę finalną. I tłumaczenie, ze to dlatego, ze ludzie z Polski wyjechali to jest bardzo mały wycinek prawdy.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
20 minut temu, Tomasz0611 napisał:

PIS wygrał do senatu  , jak jest inaczej udowodnij .

16 minut temu, GRZES1545 napisał:

Chodzi mi o to żeby nie niszczyć do końca tych mniejszych, żeby na starość było  gdzie kupić sfojaka czy kiełbasę z prawdziwej wedzarni👍

a umie bum na swojskie wyroby w każdym sklepie już dostepne z przydomowych przetwórni .

Opublikowano
Ursus932 napisał:

Takie teksty to jest przegięcie ,Ale pocieszające jest że też kiedyś będziesz po 50😊

Pod warunkiem że gówniany łach dociągnie do 50 tki.

Opublikowano
jarecki napisał:

PIS wygrał do senatu  , jak jest inaczej udowodnij .

Gdzie tak powiedzieli?? W TVP?? To ze maja najwięcej procent to nie znaczy ze beda mieli większość, obecnie jest 52 senatorów opozycyjnych na 48 pisowskich. Wejdź sobie na stronę PKW i zobaczysz ile krzeseł w Senacie ma PiS a ile opozycja.

mraukot napisał:

Ursus932 napisał:

Pod warunkiem że gówniany łach dociągnie do 50 tki.

Nie jestem gownianym lachem kolego :)

Opublikowano
26 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Pamiętam jak Wałęsa cały czas wetował i nic z tego nie wyszło . Zbieranina przegrała i tyle . To dobrze że w senacie wygrali bo jeszcze Schetyna będzie . Takich ludzi nam potrzeba do wygrywania 🤣🤣🤣

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Gdzie tak powiedzieli?? W TVP?? To ze maja najwięcej procent to nie znaczy ze beda mieli większość, obecnie jest 52 senatorów opozycyjnych na 48 pisowskich. Wejdź sobie na stronę PKW i zobaczysz ile krzeseł w Senacie ma PiS a ile opozycja.

ok . to kto wygrał ? jaką masz pewnosc że nie zrzeszeni porą którąś ze stron , rownie dobrze mogą się wstrzymać od głosowania .

Opublikowano
Przed chwilą, 12zbyszko napisał:

Pamiętam jak Wałęsa cały czas wetował i nic z tego nie wyszło . Zbieranina przegrała i tyle . To dobrze że w senacie wygrali bo jeszcze Schetyna będzie . Takich ludzi nam potrzeba do wygrywania 🤣🤣🤣

Ta zbieranina w sejmie się zaraz rozpadnie, część z nich poleci  na kolanach do PiSu.

Opublikowano

pis go nie zwolnił ,ale dobrze że wszedł , lubiałem go słuchać dosc merytorycznie gadał 

3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Niby niezrzeszeni ale np jednym z nich jest Kwiatkowski, prezes NIK za czasów PO, ciekawe kogo poprze w Senacie, jeżeli to PiS go zwolnił.

Opublikowano

A mnie cieszy ze w sejmie jest 5 partii, ze ludzie zobaczyli ze w tym państwie jest ktoś poza PiS i PO. A senat pokazuje tylko ze JOW-y maja sens, gdzie się głosuje na konkretną osobę a nie na listę, co z tego ze 8 na liście PiS mi odpowiada, jak jedynka na liście jest budapren Terlecki albo Antoni Macierewicz. A to ze PiS nie panuje nad senatem znaczy tylko tyle ze PiS nie wprowadzi ustawy w 5 dni tylko będzie potrzebował na to 35 dni.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v