Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, jacus napisał:

przestań porównywać sytuacje z opoczna czy jaworzna do warszawy , pisałem że awarie były są i bedą i to nic nadzwyczajnego , tylko w stolicy to nie awaria  a pewno przyczyniła sie wielomilionowa łapówka przy budowie tuneli sciekowych , projekt był a kto odebrał , kto nadzorował ? żeby odrazu zapasowy tunel pierdyknął ? a a propo scieków to https://www.tvp.info/44413296/wielka-brytania-skok-na-palac-w-blenheim-zlodzieje-ukradli-szczerozloty-sedes

• Like 1
Opublikowano

Ach to zapewne ów prezydent własnymi ręcami... Rozliczyliście już kto wybudował ów zbiornik? 😃 Wariaty. To się zdarza co i rusz do uja wafla i skończcie te licytacje...

Opublikowano

Ale Wy to jednak lubita się w gównie babrać .

Kurna dobre . Jak w Jaworznie - To tylko awaria . No ale w Warszawie to już łapówki i kogoś należy ukarać .

Opublikowano

Ciekawe czy przyszło komu do łba, że woda nie obciąża już koryta rzekia woosną obciążała aż nadto i coś mogło się poprzemieszczać... Chciałem zauważyć, że jak kto ma czerwony pysk i fioletowy nos to jeszcze nie jest tęcza 😁

Opublikowano (edytowane)

w warszawie jest sytuacja trudna w budowach tuneli ponieważ trzeba kopać w kurzawce , ale jak ktoś się podjął  projektu to z obecną wiedzą jest możliwe budowanie a nawet powinien  ten tunel działać 

21 minut temu, zetorki12 napisał:

Kurna dobre . Jak w Jaworznie - To tylko awaria . No ale w Warszawie to już łapówki i kogoś należy ukarać .

no niestety nawet firma która budowała już nie istnieje , zgarneła kase i tyle .  chyba zetorek12   zyjesz w innym swiecie .może nieraz trzeba zwyczajnie porozmawiać z kimś kto ma umowy na roboty , gminach czy miastach , ze wzgledu na brak pracowników zostało  to ukrucone no samo sie ukruciło , ale np . jeden gostek brał wszystkie przetargi od małych do srednich na roboty brukarskie w peryferyjnych dzielnicach warszawy a nawet nie miał ekipy , a prace zlecał podwykonawcom , a podwykonawca nie miał mozliwosci wygrania przetargu ze wzgledu na złożoność przetargu . 

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano

W tym samym , tylko u mnie tej sztucznej mgły i brzóz mniej , a właściwie to wszędzie po tyle samo . :D

Opublikowano
23 minuty temu, zetorki12 napisał:

Ale Wy to jednak lubita się w gównie babrać .

Ja bym Hanke upierdolił bo bidok czaskoski to nie zdążył taśmy użyć bo jak by zdążył to nie było by sprawy. 

Opublikowano (edytowane)

A kiedy właściwie ta oczyszczalnia powstawać zaczęła ?

No ale biznesy ludzie potrafią robić . Firma Krzak zrobi fuszerę . Weźmie kasę . Rozwiązuje się i ma w d*pie jakieś tam naprawy , gwarancje i serwis .

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano
21 minut temu, DTaras napisał:

Ciekawe czy przyszło komu do łba, że woda nie obciąża już koryta rzekia woosną obciążała aż nadto i coś mogło się poprzemieszczać... Chciałem zauważyć, że jak kto ma czerwony pysk i fioletowy nos to jeszcze nie jest tęcza 😁

Chyba fioletowy pysk i czerwony nos no i jak ma już zoltaczke przy tym to i do tęczy niewiele. 

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, DTaras napisał:

Ciekawe kiedy będzie pierwsza awaria nonrd 2 . Według tej teorii co roku 🤔😁

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

żadnego związku a jednak identycznie "mieszane uczucia" (artykuły niekonieczne czytać, wystarczy zestawić nagłówki z linków)
https://fakty.interia.pl/swiat/news-z-domu-winstona-churchilla-skradziono-zloty-sedes-posiadlosc,nId,3204568
https://wiadomosci.onet.pl/kraj/episkopat-stworzy-fundusz-dla-osob-molestowanych-przez-ksiezy/3yz79q2
w obu przypadkach nie fakty obecne; że ukradli.. że zbierają, ale degeneracja która do takich rzeczy dopuszcza.

Jakim trzeba być posr...ańcem aby złoto z szambem łączyć.
Złoto nie uszlachetni tu niczego w obydwu przypadkach.
W obydwu przypadkach o wiele ważniejsze wyłapać i ukarać winowajców tylko nie wiem w którym to zadanie trudniejsze.
Muszę przyznać że w przypadku tego złotego sracza to ja bardziej kibicuję  takim "hydraulikom" :P 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

A co ma piernik do wiatraka? Technologia budowy inna, awarie także się zdarzają... Wychodząc z hydrauliki domowej. Używasz rur PN16, PN20 itp. To wcale nie oznacza ciśnienia medium transportowanego a jest określeniem wielu czynników w oparciu o ciśnienie występujące w rurze czyli działające na nią. To naprężenia między innymi. Tak jest budowlanka skonstruowana. Projekt mógł nie przewidzieć ciśnień panujących w gruncie bo opierał się o dane historyczne a współczynniki bezpieczeństwa dla budowli bez zagrożenia życia nie są duże. Nie znam tej konstrukcji i nawet nie nie chcę się o niej wypowiadać. Zwracam uwagę jednak na inny problem.. Do zbyszka pisałem dysydencie - zbiegło się w czasie.

Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, jacus napisał:

to skandal ze aktywisci lgbt atakuja swoich- nie wiedza ze prawie polowa ksiezy to homoseksualisci i to w wiekszosci czynni[w odroznieniu od prezesa😛] ostatnio czytalem wywiad z bylym ksiedzem ktory  podawal liczbe homoseksualistow w seminarium w latach gdy sie tam uczyl.

jakos po poludniu sytuacja sie zmienila-przeczytajcie do konca link, nie tylko pierwsze zdania !!!!!

https://www.pch24.pl/swidnica--4-osoby-probowaly-zaklocic-msze-swieta--zdaniem-ksiedza-to-teczowi--aktualizacja-,70862,i.html

Może to wstęp do reformacji? 

Abp Zuppi podkreślał na łamach publikacji, że wobec osób LGBT konieczne jest wyrażanie swego „szacunku, współczucia i wrażliwości”.

Napisanie przedmowy do książki traktującej o konieczności budowy „mostu” pomiędzy osobami LGBT a Kościołem to nie jedyny raz, kiedy abp Matteo Zuppi wspierał homoseksualistów. O. James Martin SJ, pełniący funkcję watykańskiego konsultanta do spraw komunikacji przez kilka lat starał się znormalizować homoseksualizm i transgenderyzm w Kościele. Wyraził m. in. nadzieję na zgodę na całowanie się przez homoseksualistów podczas przekazywania sobie znaku pokoju. Wspierał umożliwianie uczniom transpłciowym dostępu do toalet płci przeciwnej, a także odprawił Mszę „dumy” przed jedną z największych demonstracji LGBT na świecie.

Read more: http://www.pch24.pl/o--james-martin-sj-zadowolony-z-nominacji-kardynalskich--chodzi-o-stosunek-do-lgbt,70530,i.html#ixzz5zgnAYwj9

Edytowane przez Gość
Opublikowano

A tak odnośnie programu PiS - czytał go ktoś? Prawda to, co internety się nabijają, że zapisali tam, że obniża lub zlikwidują opłatę za wydanie dowodu?

Jeszcze wypowiedź Terleckiego całkiem ciekawa o planach odnośnie dziennikarzy

http://300polityka.pl/live/2019/09/16/terlecki-o-propozycjach-zmian-dot-dziennikarzy-celem-jest-proba-ucywilizowania-narastajacej-komplikacji-jaka-sa-media-spolecznosciowe-portale-ktore-sobie-pozwalaja-czesto-na-rzeczy-wyjatkowo-niepr/

próba właśnie ucywilizowania tej narastającej komplikacji jaką są media społecznościowe, portale, które sobie pozwalają często na rzeczy wyjątkowo niesympatyczne

Ciekawe, kto będzie oceniał czy dana rzecz jest sympatyczna, czy też nie..

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, daron64 napisał:

A tak odnośnie programu PiS - czytał go ktoś? Prawda to, co internety się nabijają, że zapisali tam, że obniża lub zlikwidują opłatę za wydanie dowodu?

Jeszcze wypowiedź Terleckiego całkiem ciekawa o planach odnośnie dziennikarzy

http://300polityka.pl/live/2019/09/16/terlecki-o-propozycjach-zmian-dot-dziennikarzy-celem-jest-proba-ucywilizowania-narastajacej-komplikacji-jaka-sa-media-spolecznosciowe-portale-ktore-sobie-pozwalaja-czesto-na-rzeczy-wyjatkowo-niepr/

próba właśnie ucywilizowania tej narastającej komplikacji jaką są media społecznościowe, portale, które sobie pozwalają często na rzeczy wyjątkowo niesympatyczne

Ciekawe, kto będzie oceniał czy dana rzecz jest sympatyczna, czy też nie..

a ja popieram ucywilizowanie mediów w internecie ,tu obie strony skorzystają zarówno PO , jak I PIS , wystarczy poczytać pod artykułami lub niektóre artykuły według mie sprostowanie przez wydawce jest niewystarczającą formą , ba nawet nie które media od razu blokują możliwosc komentowania . PIS  przynajmiej próbuje o tym rozmawiać a nie tak jak peowcy  , odrazu 10 policjantów i odbiór komputera siłowy tak jak to było , albo odwołanie redaktora z super expresu ,

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Sami w głowach to cywilizujemy na kształt własnego postrzegania ewolucji. Opinię powinien budować przedmiot czyli artykuł a nie ulep komentarzy pod nim. Nie potrzeba do tego regulatora innego jak zwykła edukacja. Nabieranie opinii z komentarza jest jak odtwarzanie historii z plotek.

Opublikowano

no własnie moglibysmy w obie strony podać artykuły szkalujące zarówno PO jak PIS gdzie dopiero czytelnik w komentarzu prostuje kłamstwo i tu nie zawsze komentarze są nie potrzebne .

Opublikowano

Niech czytelnik napisze artykuł albowiem w krótkim komentarzu może sobie najwyżej łapek nazbierać. Komentarz to wyrażenie jednostkowej opinii i tak powinien zostać odbierany. To plotka powstaje z półprawd i części informacji zatem komentarz jest wolnością słowa a nie krynicą mądrości.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v