Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Prąd jest,  wszak 500 plus jest,  a na polemikę z utracjuszem popierających bezwiednie Georga i resztę Pojebancow czasu najzwyczajniej w świecie szkoda. Aż tyle i tylko tyle Ulman. 

• Like 5
Opublikowano
20 minut temu, Ulman napisał:

Jak ci nie pasuje to idz do innego.  Gdyby  go nie skubali na socjalne rozpasanie to by nie musiał oszukiwać.

Czy złąmali prawo ? Oczywiscie ze tak - przywłaszczenie korzysci przynakeznych funkcjonariuszowi publicznemu na rzecz osówb prywatnych. Tyle tylko ze  to robia od wielu lat wiec wszystkim pasuje narracja ze prawa nie złamano.  

Oczywiście że ogladam TVPis by w gorących momentach dowiedzieć się jaką narrację ciemnocie podaja. To jest rzeczywistość alternatywna , taka po drugiej stronie lustra.  Było bardzo fajnie bo Kuchcińcki na pysk wyleciał a tylko Tuska pokazywali. O.o 

Ciekawe tylko skoro nic sie nie stało czemu tak nagle wszystkim bez wyjatku forumowym wyznawcom PIS prad odcieło? Aż się zaniepokoiłem czy jakiegoś załamania nerwowego nie przezyli

Kolega jak rządziło PŁo też taki aktywny był?

Jak dla mnie wszyscy na jednym wózku jadą, a jak go wywalili to dobrze zrobili,  darmozjady z poprzedniej władzy śmiali się i dalej robili swoje jeden drugiego krył.

Dlaczego nie opisujesz co pokazują na TVN czy Polsat taki znawca jesteś od wszystkiego to bądź obiektywny i opisuj co tam pokazują.

Dla mnie propaganda jest po obydwu stronach i tyle,tylko ze obecni trochę boją się ze jak będą odpierdzielać jak poprzednicy szybko wylecą z tematu, ale czy ktoś mądrzejszy ich zastąpi?

• Like 5
Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, Ulman napisał:

Czy złąmali prawo ? Oczywiscie ze tak - przywłaszczenie korzysci przynakeznych funkcjonariuszowi publicznemu na rzecz osówb prywatnych.

nie zupełnie , głownym beneficjentem lotu był kuchcinski w prawie nie ma zapisu czy czy  osoba której przysługuje prawo do skorzystana z samolotu może wziąć na pokład osoby trzecie .  

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

W zasadzie ( jak pisał Dysydent) to już nie chodzi o to, kto z kim latał, tylko dlaczego nie stanął i nie powiedział wprost że latał i ciul. Przez długi czas wałkowano różne wersje w zależności od wypływających nowych kwitów. Dobra poleciał, wysiadł, stało się. a raczej nic się nie stało bo wszyscy żyją. To kiego zachowywać się jak gówniarz w krótkich spodenkach i chować po krzakach. Jeżeli nie widzi tej cienkiej czerwonej linii co wolno a czego nie, to niech choć ma trochę odwagi i przyzna wprost że latał teraz widzi że nie było to najmądrzejsze i rozumie swój błąd, choć się go nie wstydzi.

Jest tez druga strona medalu i za to powinny polecieć głowy tak cywilne jak i wojskowe. A ta strona, to złamanie procedur bezpieczeństwa podczas organizacji lotów. Jeżeli jest napisane że 24h wcześnej, to tak ma być. Nie było nikogo kto powiedziałby że nie można. O ile w przypadku Premiera czy Prezydenta może wystąpić np. konieczność pilnego wyjazdu choćby zagranicznego. O tyle w przypadku Marszałka Sejmu raczej tylko loty krajowe, gdzie inne formy przemieszczania tez są dostępne. Czyli nie ma takiej rzeczy której nie można zrobić później. Czy loty na spotkania z kołem gospodyń wiejskich mają mieć statu HEAD? Nie sądzę.

• Like 1
Opublikowano

Jarecki, weź nie żartuj🤣 On nie był beneficjentem bo był w pracy. Beneficjentami i do tego bezprawnymi były właśnie osoby trzecie lecace na krzywy ryj. Osoby te uzyskały korzyść bo nie musiały zapłacic za podróz i nikt nie musi tego pisac. Uważasz że powinni wygenerować ustawę w której napiszą że marszałek nie może zabierać do samolotu  na krzywy ryj. Syn ponoć miszka z Kuchcińskim w rzadowej willi więc tez odnosi korzyść bo nic nie płaci za mieszkanie. To też powinni zastrzec w ustawie?

30 minut temu, GRZES1545 napisał:

Kolega jak rządziło PŁo też taki aktywny był?

Jak dla mnie wszyscy na jednym wózku jadą, a jak go wywalili to dobrze zrobili,  darmozjady z poprzedniej władzy śmiali się i dalej robili swoje jeden drugiego krył.

Dlaczego nie opisujesz co pokazują na TVN czy Polsat taki znawca jesteś od wszystkiego to bądź obiektywny i opisuj co tam pokazują.

Dla mnie propaganda jest po obydwu stronach i tyle,tylko ze obecni trochę boją się ze jak będą odpierdzielać jak poprzednicy szybko wylecą z tematu, ale czy ktoś mądrzejszy ich zastąpi?

Toz to ja od zawsze pisałem ze to jedna swołocz. Przez 4 lata nikt z PIS nie wiedział ze naduzywa stanowiska? Wiedzieli dokładnie bo wiekszość to robiła ale dopiero jak się gówno wylało to doczekalismy sie reakcji i ide o zakład ze tylko dlatego ze za chwilę wybory. 

Co pokazuje TVN ? ano rzeczywistośc z ich punktu widzenia ale czy to jest istotne?Skala oddziaływania niewielka i z pewnościa wyolbrzymiona przez PIS na potrzby straszenia elektoratu złymi siłami. 

Najwiekszą siłę ma aparat propagandowy PIS czyli TVP + Polskie Radio i jest ono bezwzględnie podporzadkowane jedynie słusznej partii. Nawet Olszańskiego wyrzucili bo nie tak prowadził wywiad z prezesem. 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, mirro napisał:

Czy loty na spotkania z kołem gospodyń wiejskich mają mieć statu HEAD? Nie sądzę.

podobno ryba psuje się "from the head"
tak mi się tylko skojarzyło.
Media publiczne zdecydowanie wychodzą przed szereg bo aż takiej stronniczości to sam PiS nawet nie oczekuje. 
Przymierzam się zaprezentować dwa punkty widzenia na rzeczywistość w osobach Tomasza Wróblewskiego i już zauważonego wcześniej na yt przeze mnie Zbigniewa Dylewskiego. Jest jeszcze Jacek Bartosiak o dosyć specyficznej ocenie geopolityki planety no i taki łysawy prowadzący Media Narodowe. Linków nie muszę ani zamierzam bo każdy sobie wyszuka.
Z żadnym z Nich w całości się nie zgadzam ale każdy w pewnych kwestiach ma racje co do której nie może być dyskusji aby nie przeczyć logice.
Na pewno są i inni niezależni publikatorzy czy wręcz agitatorzy godni wskazania i wcale się nie boję pokazac i wywrotowca ufając rozsądkowi widza ze oceni obiektywnie i właściwie tematy i idee prezentowane przez kogokolwiek. 
Muszę tylko spełnić jeden warunek; wskazać agitatorów o najróżnorodniejszych poglądach , często przeciwstawnych. 
Media publiczne reprezentują punkt widzenia zbyt jednostronny np. niech nikt mi nie mówi że promocja disco polo ma coś wspólnego z Kulturą przez duże K
Promocja obrony życia z kolei ma coś wspólnego z degeneracją cywilizacyjną a dystans do przesadnej ekologii  jest z gruntu niesłuszny.
TVN-ów nie oglądam bo mi zawiesza lapka ich natłok reklam i tu muszę z kolei palmę pierwszeństwa w "elegancji informatycznej" przyznać telewizji Trwam bo technicznie jest "najlżejsza" dla sprzętu odbiorcy.
Nie można bezkrytycznie powtarzać cudzych argumentów jeśli się nie usłyszało kontrargumentów w tematach w których się samemu nie jest fachowcem.
w mediach nie mamy na to szans aby poznać wszystkie punkty widzenia. (w dowolnych mediach).
Niepokój budzi u mnie coraz silniejsza cenzura sieci ale to temat na specjalną okoliczność nie mniej decydujący o możliwości dostępu do wszelkich ......

w kwestii "latania" PiS moim zdaniem zbyt ostre konsekwencje bo rzeczywiście kadencja już się parlamentowi i tak konczy a i cala reszta
ale u Nich ma być:

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Dysydent: "niech nikt mi nie mówi że promocja disco polo ma coś wspólnego z Kulturą przez duże K"

od dziecka  dla mnie ...to DEKULTURA..... 

---------------------------------------------------------------

9 minuta: przykry obraz stanu szpitala...

Opublikowano

kultura przez duże K  CZY JEST NIĄ DISCO POLO ?  a co ma być tą Kulturą jakiś bochomaz wypromowanego artysty ,chyba hołdys zalił sie ze on jako wcielenie i uosobienie kultury sprzedaje mało płyt czy na koncerty przychodzi mało osób a taka szaza porywa tłumy , to on ma być tą kulturą ? co to wogóle jest kultura w sensie czegoś wyjątkowego , gdy 10 znanych oceni coś ze jest wybitne a nam sie nie podoba to jest kultura ?   ministerstwo kultury dotuje różne wydarzenia kulturalne to one mają być dla kilku fanów gry na smyczkach , czy lepiej zorganizować koncert disco polo który zgromadzi 1000 osób ? 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

yt daje możliwość wskazania momentu filmu.
wystarczy myszą wskazać (najechać) na właściwy moment na pasku postępu (na dole okna odtwarzacza) i prawym wyskoczy wśród opcji "kopiuj adres URL bieżącego momentu" o tak:

.<edit po "pucharku">
.. a proszę bardzo :) 
ja to we własnym interesie i reszty bo szukaj tej dziewiątej minuty a tak, klik i wiem co linkujący miał na mysli

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Nie jest możliwe powstanie życia w wyniku zmieszania plemników z kałem. Dążenie do przyjemności w wyniku penetracji jelita grubego nie może być nazywane miłością.
Nawet zwierzęta nie potrafią robić tego w taki sposób jak ludzie. Zwierzeta nie potrafią dokonać skutecznej penetracji jelit tylko naturanie przystosowanych do tego narzadów. Nie da się użyć zwierzecych zachowań jako tłumaczenia upadku człowieka ktory dąży do doraźnej przyjemności. Na tle tego co robią ludzie to psy i małpy wypadają jako bezrozumna symulacja.
U zwierząt to takie jakby ocieractwo zachodzi. U ludzi nienormalnych konkretna parszywa czynność i do tego w pełni świadoma. Próbują zagłuszyć sumienie żeby było już tylko fajnie a to gnilec.

Opublikowano
12 minut temu, Ywa napisał:

Dysydent: "niech nikt mi nie mówi że promocja disco polo ma coś wspólnego z Kulturą przez duże K"

od dziecka  dla mnie ...to DEKULTURA..... 

---------------------------------------------------------------

9 minuta: przykry obraz stanu szpitala...

A gdzie wolny rynek, wolność słowa, wolność gospodarcza.

Jakby to nie było kulturą czy sztuką to już dawno by przepadło i słuch po tym zaginął

Opublikowano (edytowane)

homoseksualizm tez powinien według tej logiki "wyginąć" skoroś temat reanimował
a tu patrz, ja muszę znosić disco polo a Ty te wraże parady xD

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał:

homoseksualizm tez powinien według tej logiki "wyginąć" skoroś temat reanimował
a tu patrz, ja muszę znosić disco polo a Ty te wraże parady xD

bo nie jesteś tolerancyjny to musisz znosić 😁

coś co się samo kręci a zespoły kupę ludzi przyciągają a przy tym ogromne pieniądze zarabiają

i gdzie tu wolność słowa, poglądów u ciebie

Opublikowano (edytowane)

a czy ja Im bronię? a niech śpiewają bo napisałem przecież "MUSZĘ ZNOSIĆ"

gdyby nie obsceniczne teksty co niektórych "pereł" tej discopolowej twórczości to rytmika i prymitywizm większości melodii mogły by być adresowane do dzieci w pewnym wieku zanim im się estetyka nie rozwinie bardziej. Takie "Wlazł kotek..." do tańca
o tutaj przyklad właściwego adresata takiego poziomu artystycznego zanim z niego wyrośnie 
przy czym większość discopolowych  "artystów" muzycznie mogło by temu małemu buty czyścić .... gdyby je miał

dodam jeszcze że i w muzyce disco polo znajduje prawdziwe perły klimatu czy melodii ale jak to perły są rzadkością w mule.
Ściślej w pryzmie buraków "polskich" jak często w tagach ten gatunek muzyki oznaczam.
No co? przesłodzone toto a jak jeszcze po kombajnie to tępe z każdej strony i wiele się od siebie nie różnią

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

To showbiznes bardziej ;)

LGBT...dlaczego zezwalają na marsze i tak gęsto/ochoczo pokazują/komentują? Zagrywką przedwyborczą, aby wyborcy  'neurotycznie ' reagowali i jeszcze mocniej wierzyli, że tylko  pis ich poratuje przed  lewicą oraz że nie ma żadnej innej alternatywy poza pis....mydlenie...śmieszne...

Opublikowano (edytowane)

To ze siłowo nie zabraniają to i Im chwała ale rzeczywiście jakoś dużo tego tematu nie tyle u samego PiS co jego "wyznawców"
no dobra. "pojadłem" jakoś kawa mi przeszła to co by może jeszcze w obejściu zrobił 

11 minut temu, Ywa napisał:

o showbiznes bardziej ;)

dla mnie jedna z cukrowni która akurat najlepiej prosperuje (wyjaśnienie w poprzednim wpisie)
bawcie się dobrze na.. ra...

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Takie disco polo goście na imprezie lubią wszyscy- bez różnicy ;)  :)

Opublikowano

Każdy gani, a na weselach zapomina że to gatunek passé i wywija do braku tchu. 

Opublikowano

Teska masz racje 😜 to muza alkoholowa, nie dla abstynentów więc jej charakter nie może byc skomplikowany. 

Opublikowano

Racyl dość szczegółowo sprawę postawił co oznacza, że się orientuje prawdopodobnie. Myśl przewodnia dzieci... Gdyby tak każda morula prowadziła do potomka nie wspominając o rzeczonym plemniku. Biedny to człowiek powiadam. Nie zna przyjemności obcowania, aktu samego w sobie. Wnioskując ostatecznie para nawet i małżeńska nie mająca potomka z powodu żeńskiej niepłodności od razu pod kolorowy parasol. Gdy niepłodność jest męska a mąż się nie dowie wszak wychowa jak swoje. Proste to jego myślenie jak ta muzyka skoczne polo. Tu jednak miejsca w kulturze odmówić jej nie można. Nie mniej ani tam relaks ani przełom żaden, teksty o kropkowanych gatkach czy szalonej opisanej następnie dokładniej jako ruda. Idzie to pod nogę i z "nogi" tancerza tworzy. Jedyna to funkcja raczej aby zatrzeć różnicę w umiejętnościach tanecznych i sprowadzić wszystkich do jednego poziomu. Takie disco po Polsku odbiera zatem naturalne ryzy i każdy może to uprawiać i do tego pląsać zatem skoro znikają kryteria, jest kolorowo to o chu chodzi Racylowi z LGBT? Jeżeli wrócić do tematu z początku to Woody Alen powiedział: "seks między dwojgiem ludzi jest rzeczą piękną - między piątką fantastyczną" Jak widać są tam ludzie, płeć trzeba sobie dobrać Racyl i nikomu do tego jaka ona będzie.

Opublikowano (edytowane)
57 minut temu, Ywa napisał:

Teska masz racje 😜 to muza alkoholowa, nie dla abstynentów więc jej charakter nie może byc skomplikowany. 

a może po pijaku wychodzi nasze prawdziwe oblicze bez zachamowań ;)  nie pamietam ale coś było ze studentami i disco polo , że wiekszosc znała wiele piosenek disco polo , też jest tak w pollityce dla niektórych przyznać sie że głosuje na PIS to obciach a na karcie postawi krzyżyk przy tej parti . Być mooże ktoś w przebiegły sposób  chce sterować sztucznie naszymi gustami i chce nam wmówić co jest  dobre i ładne .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
2 godziny temu, Ywa napisał:

To showbiznes bardziej ;)

LGBT...dlaczego zezwalają na marsze i tak gęsto/ochoczo pokazują/komentują? Zagrywką przedwyborczą, aby wyborcy  'neurotycznie ' reagowali i jeszcze mocniej wierzyli, że tylko  pis ich poratuje przed  lewicą oraz że nie ma żadnej innej alternatywy poza pis....mydlenie...śmieszne...

Podstawowe prawo marketingu i reklamy . Wmówić potrzebę a potem ja zaspokoić 

Opublikowano

ale disco polo przetrwało bez marketingu i reklam jak polsat go wykopał ze swojej stacji , to potrzeba ludzi go pchneła do rozwoju i tysiące kliknieć na you tube  , powstał program disco polo tv , była oglądalnosc to polsat znowu wszedł w ten nurt muzyki   , zresztą włosi mają disco torino i sie nie wstydzą . 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v