Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Argumentuje w polu na jakie sam mnie ściągasz , chcesz o flagach rozmawiać to jedziemy , flagi przed stacją orlenu , jeśli je spalisz odpowiesz karnie za zniszczenie symbolu ? Wszak orlen ma w logo głowę orła , orzeł zaraz ktoś dopowie bielik , nie wolno niszczyć :) ?

Opublikowano
23 godziny temu, Ulman napisał:

Bodajże w 2010 saletra była za jakieś grosze. Saletrę to może za 1040 kupisz ale netto a i to chyba się już nie uda bo słyszę o cenach blisko 1200 brutto. Zobaczymy co na wiosnę będzie.  

Jak tak dalej pódzie  to bedzie znowu blisko 6 pln. Popatrz Romanek na ceny ropy na prostej grafice i spróbuj wysilić intelekt i odpowiedzieć sobie na pytanie czemu paliwo i azoty były w takich cenach. Tu masz ceny ropy naftowej

jak widzisz te dane po rządach pisu ? 😛 mogłeś kupić przed wypłatą dopłat ja kupiłem 1080 brutto

z paliwem to nie oni dyktują tylko ile podatku dodają albo obniżą bd test dla pisu 

2 godziny temu, Ulman napisał:

A flagę PISu można spalić czy nie ?

a powiedz mi co się stało z ereksiem zamknęli go za antysemityzm ?? bo od dawna cisza o żydach 

Opublikowano

Saletre to ja mam od lipca za 880 pln .  Nie lubie być skubany przez państwowe molochy. 

Podatki w paliwie są od jakiegoś czasu stałe oprócz PISowskiego haraczu 10gr/l który jest wprowadzony dla naszego dobra.  Wykresy nakładaja sie na siebie,  bardzo ładnie pokazując zalezność pomiedzy cena ropy naftowej a paliw na stacjach. Na dodatek ceny gazu sa  zalezne od cen ropy a gaz stanowi głowny koszt w produkcji nawozów.  Gdy drożeje ropa , drożeje benzyna i ON na stacjach . Drożeje tez gaz , a co za tym idzie  drożeja nawozy.  Widzisz jak sie wszystko ładnie ukłąda? 

Co ty z tym ereksiem? Znowu piłeś?

Opublikowano
Marks - jeżeli grupa posiadaczy kart vitay wniesie pozew bo obrazisz ich tożsamość to owszem zostanież ukarany. Idź i zrrwij herb miasta albo tabliczkę z napisem Urząd Miasta z ratusza a następnie ostentacyjnie podepcz. Zobaczysz co będzie z Urzędu. Opowiadasz jak niejaki Brudziński co to go przed chwilą słyszałem. Z jednej strony bohater co nie chowa się za plecami podwładnych a z drugiej nie może brać odpowiedzialności za garstkę ludzi niemądrych, idiotów.
Opublikowano
22 godziny temu, Ulman napisał:

A flagę PISu można spalić czy nie ?

A to oni mają flagę ?

Opublikowano
Co to taki spokoj? Jakby ten knf był za platformy to byscie zobaczyli co by sie dzialo jak by caly narod gadal jak sa jebani w bialy dzien. Co to jest 40 baniek, a pewnie co drugi dzien taka lapowa idzie, gdzies slyszalem jeszcze o prokuratorze generalnym....
Opublikowano

Może i on w końcu zauważać zacznie obłudę ? Tak a pro po - Gdzie jest mój kolega@marekfarmer???

Opublikowano

to bylo zaraz po II wojnie-jeden zolnierz wyklety napisal na plocie-prezydent jest do d*py, ale mial pecha i zlapali go milicjanci , dawaj go palami po plecach, a on zaczyna krzyczec ze pisal o prezydencie amerykanskich-na to jeden milicjant mowi -my dobrze wiemy ktory prezydent jest do d*py........dzisiaj tez kazdy wie kto jest bolszewikiem😃

robi sie ciekawie.czekamy na nastepne tasmy.

https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/afera-knf-pojawia-sie-watek-skok-ow-bierecki-odpiera-zarzuty/kw7ch20

• Haha 1
Opublikowano

Panowie odpuście dzisiaj zażartym obroncom PISu leżących się nie kopie. jak to było SKOK senator . Getback - Tata premiera.   I KNF  przejmowanie prywtnych banków, tworzenie ustawy przez telefon.  Nic się nie stało . Jak to mówiła wasermanowa za KNF odpowiada bezpośrednio Donald .  Pewnie dalej odpowiada Donald a nie kłamczuszek.

Opublikowano
Jacuś - anegdotka pasuje. Cały dyskurs o bolszewikach polegał na tym, że jedna strona interpretowała słowa D. Tuska w odniesieniu do wszystkich Polaków a między innymi ja widziałem w tych słowach sens wprost. Dysydent jasno w pewnej chwili wrzucił kim jest bolszewik i nagle okazało się do kogo pasuje nachalne narzucanie swojego punktu widzenia i siedzenia. Bo kto o sobie mówi wszyscy Polacy w czasie gdy na nich głosowała 1/3 z niecałej połowy uprawnionych? Kto bez konsultacji wprowadza własny porządek i to w kulawy sposób? Człowiek sam dochodzący do wniosków jest w 100% przekonany i uważam, że pozostawienie tej przestrzeni interlokutorowi to bardzo ważna sprawa.
  • Thanks 1
Opublikowano
11 godzin temu, Mich9 napisał:

Co to taki spokoj? Jakby ten knf był za platformy to byscie zobaczyli co by sie dzialo jak by caly narod gadal jak sa j**ani w bialy dzien. Co to jest 40 baniek, a pewnie co drugi dzien taka lapowa idzie, gdzies slyszalem jeszcze o prokuratorze generalnym....

a te 40 baniek z czyjej kieszeni miało isc ?  ruznica jest taka ze chcieli za***ac prywatnej firmie  a peowcy brali z budrzetu    [ kto pokryłszkody w banku wołomin , skok  ,skarb panstwa  ]  co niezmienia faktu tego o kturym o pisałem wczesniej 

Opublikowano
Generalnie na filmie coś płonie. Fakty są takie: spalono kilka flag w tym flagę UE. Ilustracja zatem pasuje do prezentowanej wiadomości. Gdybyśmy rozpatrywali wpływ spalenia flagi konkretnego koloru na środowisko ten film nie mógłby zostać uznany za niewłaściwy.
Opublikowano

Jarecki - moralność Kaliego? W 1920 hołota grabiąca Polskę także srała dziedzica pokojach. Bo to Pańskie a teraz Panów już nie będzie, sami towarzysze, obywatelowie. Pośród nich jednak sekretarze w wieelu odmianach, wodzowie, czekiści....

Opublikowano

...nieprzygotowany w aktualnych tematach forum bo nie czytałem (na razie) ostatnich wpisów...
takie skojarzenie pocieszne mi się bezwiednie nasunęło jeśliby tę grafikę ztytułował:
NIELEGALNA IMIGRACJA ZJAWISKIEM CORAZ POWSZECHNIEJSZYM W PRZYRODZIE
Dr3_KsjX0AIU30u.jpg:large

zdjęcie mi się "nawinęło" pod adresem https://www.rmf24.pl/fakty/swiat/news-stado-wielbladow-przed-sklepem-promocja,nId,2660853
.... na granicy dowcipu takie coś do odebrania w Polsce gdzie nastroje antyemigranckie główną linią polityczną i argumentem dla pytania - dlaczego "my" a nie "oni".

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v