Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Roman176 napisał:

oj platforma by im pokazała a propaganda ze w tupie sie przewraca napuszczanie miastowych pełną parą brakuje ci tego ??

no panowie który jeszcze z was porównaniu robotę na kopalni z budownictwem ??  jacuś morze dalej zazdrościsz swoim sąsiadom ile oni to mają  ??  jakoś mało ostatnio plujesz ??

dzisiaj przyjechało wojsko pomoc a dokładnie marynarka  

A co , to nieporównywalne zawody , czy o co Ci chodzi ?

Że wojsko przyjechało ? Chłop , czy budowlaniec jak bombę starą znajdzie to też przyjeżdżają .

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

Górnicy to wybrańcy bo łaskawie wungiel fedrują.

Szkoda że na strajk nie przyjechali traktorami prosto z fabryki.

Szydłowa mówiła że wystarczy nie kraść i na wszystko będzie a tymczasem ....... https://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/ceny-paliw-podwyzki-nowy-podatek,252,0,2405372.html  Jak to mozliwe że im nie starcza?  Albo kradną tak samo albo nie wiedzieli co mówią albo wiedzieli i wciskali ludowi ciemnotę. Teraz masy pracujące zostana obłozone nowym podatkiem który jeszcze będa pochwalać. Ktos zapewne  stwierdzi ze jeździ rowerem i podatek od paliwa go nie dotyczy czyli tak samo jak to ze nie płaci się bankowego albo ze nie zapłaci się od galerii.:D

• Like 1
Opublikowano
Roman - karetka cisnęła wczoraj do wezwania i niewiadomo dlaczego wycedziła w drzewo. Pogoda dobra, asfalt nowy. Kierowca ratownik i ratownik medyczny zgineli. Przedwczoraj w zderzeniu dwóch aut giną 3 osoby w tym 12 letnia dziewczynka. Wszystko w promieniu 20 km czyli sporej kopalni..
Opublikowano
9 godzin temu, Roman176 napisał:

a ciapa tego to byś przyjął brawo ty  

@Romek jak tak koniecznie chcesz to sobie go przytul, nawet dwóch jak masz taką potrzebę, mi ciapaci nie są potrzebni.

11 godzin temu, marekfarmer napisał:

Masz  racje  ale  co innego  moim zdaniem jest  powiadomieniem organów  ścigania  o przestępstwie  wyrządzonym umyślnie, a co  innego  jak  się to przytrafi  nieumyślnie. Czasem  lepiej  udać  że się  pewnych rzeczy nie widzi  i nie słyszy ,, Pilot  JAK  40  też  za dużo słyszał   i o tym  mówił  i skończył jak skończył,,

Skoro ten pan S.  w 2013  roku jak  dostał  łomot  od Policji  nie zrozumiał  nie zmądrzał bo  rok później ojciec  na niego  doniósł  a to wiele  mówi.

,,Dzban wodę  nosi do puki się ucho  nie urwie,,

Co Do  ,,Masy,, to on kapował  Mafie   więc   działał w dobrej  sprawie

Tak jak ci  Policjanci  działali w dobrej sprawie  a że  wyszła  z tego  tragedia  to  już  inna sprawa  powinni ponieść  kare  ale  bez  Medialnej  hucpy  bo  to  szkodzi  całej  Policji  i nie ważne  czy rządzi  PO  czy PiS  czy SLD  mojej zdanie w tej kwestii będzie  jedno. Bo  żaden minister  nie odpowiada  za to co robi  Policjant w danym komisariacie.

ad1 przestępstwo jest przestępstwem, dobra czy też nie dobra wiara nie ma tu wielkiego znaczenia 

ad2 u nas takiego typu gnojek dostał łomot od czarnuchów miejskich i teraz w nagrodę obydwaj strażnicy mają wakacje w pierdlu, spapraną kartotekę i życie bo patrz powyżej.

ad3 od wymierzania sprawiedliwości jest Temida, prokurator 

ad4 no przy okazji kapowania na ludzi świecznika dostało się mafii 

ad5 w dobrej sprawie spuścisz ciężki łomot sąsiadowi za znęcanie się nad domownikiem, patrz p1. Ministrowi zawsze się dostanie bo odpowiada za całość i za właściwe działanie całej machiny poprzez swoich podwładnych.

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

.

Szydłowa mówiła że wystarczy nie kraść i na wszystko będzie a tymczasem ....... https://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/ceny-paliw-podwyzki-nowy-podatek,252,0,2405372.html   Teraz masy pracujące zostana obłozone nowym podatkiem który jeszcze będa pochwalać. Ktos zapewne  stwierdzi ze jeździ rowerem i podatek od paliwa go nie dotyczy czyli tak samo jak to ze nie płaci się bankowego albo ze nie zapłaci się od galerii.:D

Mnie w to nie mieszaj, szlak mnie trafia, 10 grochali to nie dużo, ale przy 14000l paliwa to wypasione wakacje dla dzieciaka pójdą  się ,,,,.

Opublikowano

Trump podpisał tę prożydowską ustawę majątkową a "polaczyny" (Ereksio epilepsji dostanie po tym określeniu) w swoim propagandowym radiu "Polskieradio24" łagodzą "nic się nie stało", nie ma mocy wykonawczej ta ustawa, i takie tam podobne. Ten temat forum to obozy gloryfikatorów dwu band polskiej polityki lat ostatnich i kilku/kilkoro próbujących pragmatycznie oceniać rzeczywistość. Tym razem PO jest na wygranej pozycji bo za swoich rządów do USA podchodzili z większym - w tym przypadku - uzasadnionym dystansem. 
Komentarz któregoś z polityków rządzących obecnie (chyba jakiegoś ministra) jest wprawdzie błyskotliwy bo odnosi się do nierówności w traktowaniu grupy Polaków którzy opuścili kraj jako Żydzi w stosunku do pozostałych grup Polaków. Od siebie dodam grup którzy zawsze byli jako Polacy.

NIE MA TŁUMACZENIA w tym przypadku USA zachowały się podobnie jak Austro-Węgry, Prusy i Rosja dawnymi czasy i taki sam z nich przyjaciel jak pozostali.
Nie ma za tem różnicy i wszystkich należy traktować jednako a nie oddawać pole na poligon z własnego kraju jeszcze jednemu "przyjacielowi" przeciwko pozostałym.
Nie mam czasu więcej ale co bystrzejsi już "załapali o co mi chodzi.... (?)

• Thanks 1
Gość marekfarmer
Opublikowano
3 godziny temu, Ulman napisał:

Górnicy to wybrańcy bo łaskawie wungiel fedrują.

Górnicy  ciężko  harują   i należy  im się szacunek !!!!!

A tymczasem  ,,Profesura,, zamknęli w WC

Opublikowano (edytowane)
50 minut temu, marekfarmer napisał:

Górnicy  ciężko  harują   i należy  im się szacunek !!!!!

A to innym zawodom się nie należy saacunek ? Co Wy macie w tych łbach ? Normalnie jakbym słyszał jakiegoś sekretarza PZPR .:o

Edytowane przez zetorki12
Gość marekfarmer
Opublikowano
40 minut temu, zetorki12 napisał:

A to innym zawodom się nie należy saacunek ? Co Wy macie w tych łbach ? Normalnie jakbym słyszał jakiegoś sekretarza PZPR .:o

Nigdzie nie napisałem  że się innym nie należy.

Należy  się każdemu kto  pracuje w uczciwy  sposób  na chleb

39 minut temu, agromatik napisał:

Może @Marek ma Edward na drugie, albo z bierzmowania;):D.

Nie  nie  mam niestety :( 

Opublikowano (edytowane)

"uczy się" padać , szkoda że gradem mi podzwania po dachu, zobaczymy jak się sytuacja rozwinie bo "sypie' coraz bardziej... 
Pomyliłem tematy bo sytuacja atmosferyczna niewiele z polityczną ma wspólnego ale skoro tu trafiło to niech już zostanie, a ja tylko kopię lub linka "przerzucę"
WŁAŚCIWY ADRES TEGO WPISU

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, gienio007 napisał:

Jakie strajki. W głowach się poprzewracało. Sam słyszałem jak wczoraj w tvp z okazji relacjonowania zdarzenia przewróconej na a2 ciężarówki z czekoladą powiedzieli, ze kraju mlekiem i miodem płynącym płynie również czekolada. A wam strajki w głowach. Mleko miód i czekolada płynie więc nie ma strajków.

16 godzin temu, marekfarmer napisał:

,,Kandydat Krakowski,,  już  od kilku  miesięcy  prowadzi kampanię   teraz  Jaki dołączył 

Dziwne  to  jest   i śmieszne 

Prowadzi kampanię tak jak kandydat opolski.

Zastanawia mnie milczenie zwolenników pisu w tej sprawie. Pisowi nie udało się poza Gawłowskim przez trzy lata nikogo z po zamknąć. Wyborcy się domagają aresztowań to zaczynają brać się za swoich. Podobnie jak w latach 2005 -2007 aresztowali Lipca bo nikogo z sld nie udało się wsadzić.

http://wyborcza.pl/7,75398,23375421,michal-krolikowski-byly-wiceminister-sprawiedliwosci-zatrzymany.html

Człowiek pracował dla Gowina i pod skrzydłami Gowina te swoje nie wiadomo jeszcze co prawda jakie ciemne sprawki robił. No i doradcą Dudy był. Koneksje znakomite jak do aresztowania. Może i Gowina wsypie. Czyżby Kaczyński chciał wykończyć Gowina jak kiedyś Leppera? A może z racji chorób prezesa Ziobro szykuje się do ewentualnego skoku po władzę i chce jak by co mieć haka na Gowina?

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

A jak chodzi o tego Królikowskiego, od Opus Dei to idę o zakład że nie zostanie posadzony ani zatrzymany.:D Zatrzymany w sensie areszt tymczasowy.

Edytowane przez mirro
Gość marekfarmer
Opublikowano

A propo Marszu 

Warto obejrzeć   Mazurek  to jeden z najlepszych dziennikarzy   ciśnie  wszystkie niezależnie od partii

,,Cień  Ministra spraw Zagranicznych,,

Opublikowano

Jak wszystkie , to czego tylko opozycję wklejasz ? ^_^

Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

Dla gawiedzi radość. Pośmiać się można z czegoś bez znaczenia.  

https://wiadomosci.wp.pl/poslowie-dyskutowali-o-biopaliwach-rzepecki-wymachiwal-kanistrem-6250374831184001a

Może z tego się posmiejmy. Jak tam z odwaga u pisiorow? 

Bardzo ciekawi mnie tłumaczenie że spółki paliwowe wezmą ciężar podwyżek na siebie kosztem obniżenia swojego zysku.  Taka operacja powinna być  per saldo neutralna dla budzetu. Państwo zabierze 10gr/l  ale państwowe spółki wypracują mniejszy zysk i mniej wniosa do budzetu z tytułu podatku jak i dywidendy Gdyby tak miało być jak mówia to nie było by potrzeby wprowadzenia takiego podatku a wystarczyło by nieco więcej zysku Orlenu i Lotosu  zagospodarować i przeznaczyć na walkę ze smogiem czy elektryczne samochodziki.  Wie ktoś  co da taki podatek budzetowi skoro konsument ma za to nie płacić bo mi wychodzi że to nie ma sensu. 

Gość marekfarmer
Opublikowano
1 godzinę temu, zetorki12 napisał:

Jak wszystkie , to czego tylko opozycję wklejasz ? ^_^

Ktoś  musi  :) 

Zwolennicy  ,,Łopozycji,, wklejają  PiS   ja wklejam Opozycję

Jacuś  nawet  Ucho prezesa  przestał  wrzucać  odkąd  zaczęli  śmiać  się z ,,Profesura,,

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v