Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ja mam coś do ogródka Ulmana. W ubiegłym roku był cyrk z wydrapywaniem nazwy Bircza z tablic na Grobie Nieznanego Żołnierza. No i wygumkowali bo niewłaściwe ideologicznie formacje wojskowe broniły miejscowości. A dziś taki oto kwiatek.
https://kresy.pl/wp-content/uploads/2018/09/opinia-ipn-bircza-2.jpg
https://kresy.pl/wp-content/uploads/2018/09/opinia-ipn-bircza-1.jpg
No i okazało się że nazwa Bircza jest słuszna , czyli wydarzenia na chwałę oręża. Ciekawe czy teraz, w nocy będą wykuwać znowu nazwę ?

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

U nas w sejmie też swojego czasu goscili ruską agentkę , niejaką  Sawczenko. 

Jeśli ktoś chciałby wiedzieć dlaczego Ulman jest człowiekiem o charyzmie worka kartofli, to tu jest dobry przykład

1 godzinę temu, Ulman napisał:

U nas w sejmie też swojego czasu goscili ruską agentkę , niejaką  Sawczenko. 

Nasi się szczycą że jesteśmy suwerenni, będziemy robić co chcemy i nic nam nikt nie będzie nakazywał. Czemu nNiemcy nie mogą mieć takiego samego podejscia? Oskarża się ich o sojusz z Putinem i jakies tam opadanie masek. No a nawet jesli chcą sojuszu z Putinem to co? To ich polityka i decyzje   a jak nasi bedą mieli focha to napewno Niemcy zmienia poltykę😷

Takie procedury są w Niemczech i żaden PE im fikać nie będzie.Kilku eurodeputowanych zorganizowało tę akcję, oni mają prawo zapraszać kogo chcą. Są narodem pragmatycznym, wiedza, że najlepsze interesy się robi z gangsterami.

• Like 1
Opublikowano
21 minut temu, Bogdan675 napisał:

Obraz może zawieraÄ: tekst

To symbol,ale wymowny.Oto jakie konsekwencje dla Polski będą niosą Ulman y,Darony i reszta frejany, dopuszczając Konfederację Targowicką do rządu.

• Like 2
Opublikowano
17 minut temu, mirro napisał:

A ja mam coś do ogródka Ulmana. W ubiegłym roku był cyrk z wydrapywaniem nazwy Bircza z tablic na Grobie Nieznanego Żołnierza. No i wygumkowali bo niewłaściwe ideologicznie formacje wojskowe broniły miejscowości. A dziś taki oto kwiatek.
https://kresy.pl/wp-content/uploads/2018/09/opinia-ipn-bircza-2.jpg
https://kresy.pl/wp-content/uploads/2018/09/opinia-ipn-bircza-1.jpg
No i okazało się że nazwa Bircza jest słuszna , czyli wydarzenia na chwałę oręża. Ciekawe czy teraz, w nocy będą wykuwać znowu nazwę ?

Głupi i pracowici. Najpierw bez zastanowienia zamieścili napisy na tablicy , później bez zastanowienia i w popłochu usuneli. Teraz po długim namysle okazało się ze od poczatku było dobrze. 

My za to nie robmy żadnych interesów bo nikt nam się nie podoba albo takie jak ciągłe pompowanie bezzwrotnych pożyczek w UPAinę

Opublikowano

Alamo pozwól że wyjaśnię coś, Putin nie jest gangsterem, to oficer GRU, to gracz i to wytrawny. Na Twoim miejscu nie obrażałbym się na stwierdzenie o Sawczenko. Kiedyś tu pisałem iż nie jesteśmy w stanie ocenić stopnia infiltracji ukraińskiej sceny politycznej przez FSB. A że jest duża to pewne. Przykładem może być ładowanie do telefonów ukraińskich żołnierzy aplikacji bez ich wiedzy podającą lokalizację. I może nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie to że aplikacja została przygotowana przez Rosjan a rozprowadzana przez dowództwo ukraińskie.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Alamo napisał:

Dzięki za auto reklamę,widać zwieracze  dobrze cisną😀

Człowieku,  czy ty kuźwa znasz w ogóle znaczenie słów,  których sam używasz? Co to jest auto reklama? Czy autopromocja? 

W sumie to się nawet nie dziwię,  że kradniesz  czyjeś teksty. 

Jakby co, to nie chodzi o politykę ze Smoleńskiem 

https://dorzeczy.pl/kraj/77050/Jak-dlugo-ta-zaklamana-wesz-bedzie-w-reku-dzierzyc-sztandar-Awantura-w-PiS-ie.html

Edytowane przez daron64
Opublikowano

A taką fajną robotę miał Walentynowicz w PGZ. Tylko mu Egipcjanie na części nasze radiostacje rozebrali i nikt nie wie gdzie są bloki szyfrujące. Bardzo dobry specjalista. Kariera od taksówkarza do specjalisty od bezpieczeństwa a teraz znowu w politykę. Więcej takich a potem płacz że durni wysyłamy w świat.

Opublikowano

Nasza propaganda podsycana  rosyjskimi  fobiami tworzy obraz szatana zw wschodu. Jednak jak powszechnie wiadomo  miara wartości polityka jest skuteczność a Putin jest piekielnie skuteczny i to właśnie boli naszych pajaców, unijnych biurokratów  amerykańskich żydów. Może się okazać że Trump jest przez niego sterowany https://www.rp.pl/Prezydent--USA/180919604-Byly-szef-kampanii-Trumpa-przyznaje-sie-do-winy.html

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Określenie Rosji przez tzw zachód jako jednego z głównych zagrożeń dla zachodnich wpływów jest jednoznacznym potwierdzeniem szacunku dla jakości rządów ekipy Putina i jego samego bo nikt nie boi się nieudaczników. Nazwisko - Łukaszenka - i lekceważący uśmieszek.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Ja mam jeszcze kawałek fasoli do wymłócenia i .... też wyglądam krótkiego deszczu bo ziarno suche jak szkło a odmiana czerwonej zwyczajnej wybitnie "tłukliwa" i kombajn pobije a specjalistycznej maszyny do tej uprawy nie opłaca się ściągać czterdziestu kilometrów do osiemdziesięciu arów. Jeśli nie popada do poniedziałku to później prognozują co najmniej tydzień słonecznej pogody i musiałbym zwozić do stodoły aby stacjonarnie kiedy wymłócić gdy ziarno odwilgnie. Jeśli nie popada i tak siewy pszenicy ryzykowne to nie będę miał zbyt wiele do roboty jak tylko widły, przyczepy i w dwudziestym pierwszym wieku luzem układanie na przyczepie i to równo bo kawał drogi od domu ta fasola. Szczęściem pamiętam jeszcze jak się takie pojazdy układa. O! Wóz drabiniasty by się przydał, niższy i lżej nałożyć. :D
Chodzi mi po głowie prasą zwijającą z pokosów, ale się chmurzy i może nie będzie trzeba eksperymentować.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

u nas w kazdej wsi jest plac zabaw i podobne silownie na wolnym powietrzu i jakos puste nie stoja , dzeci i dorosli z nich korzystaja- my jeszcze nie wymieramy,co roku mieszkancow przybywa-niestety to nie przyrost naturalny tylko imigranci z krakowa-trzeba postawic jakis plot przed nimi i za pare pokolen wymrzemy jak polska c i wegry.........

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/mateusz-morawiecki-dymisja-wiceministra-inwestycji-i-rozwoju-pawla-chorazego/bkvgydl?utm_medium=synergy&utm_source=detal&utm_campaign=allonet_detal_popularne

niedawno w telewizji byl program o produkcji fasoli nie nagrali cie czasami ??? zarowno drabiny jak i woz jeszcze posiadam ale dawno nie uzywam😅.

u mnie niedawno zaczelo padac- jutro mialem skonczyc kopac ziemniaki i  zaczac orki-a niech leje -wolna sobota😅

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem? program o fasoli? jest gdzie w necie bo nie oglądam "telewizorni". Mnie raczej nikt nie filmował, chyba że z samolotu bo bez przerwy latają, ale bym ciekaw obejrzał.
A ten wiceminister okazał się nie dosyć bierny jak na rolę Mu powierzoną to i wylatuje za wychodzenie przed szereg. Oczywistych rzeczy się nie mówi z drugoplanowych stanowisk jeśli nie pytają.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Moje posty w temacie fasola na af z wiosny 2016-ego chyba ale muszę sprawdzić postaram się podlinkować co ciekawsze.
Nektarodajne są głównie odmiany gatunku fasola wielokwiatowa a najbardziej kwiecista to odmiana Kontra. Gleba PRZEDE WSZYSTKIM NIE KWAŚNA, na każdej na której udaje się jary jęczmień uda się i fasola bez zbędnej innej "eksperckiej" wiedzy. No i oczywiście najmniejszy przymrozek fasolę uszkodzi a poniżej minus dwa zabije.
A jednak nie bo z 2017-ego pierwsze moje tam wpisy poczynając od tego https://www.agrofoto.pl/forum/topic/47878-fasola/?page=169&tab=comments#comment-2059518

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

ten film to chyba byl w notowaniach-najlepszy byl przerobiony bizon- kolo niego szedl facet i lopata od sniegu, wybieral ziarno z podajnika i przesypywal na przyczepke. ja to mloce tych kilkanascie krzaczkow kijem😅

miod to chyba z gryki a nie fasoli choc ostatnio gosc mowil ze ma nawlociowy-o takim nie slyszalem.

sprawdzilem ile kosztowala nasza gminna impreza 155 tys, gwiazdy kordian i patrycja markowska, do tego parafiada 14 tys-gang marcela.

w jednej ze wsi byl latem festyn wiejski - 2 ofiary smiertelne-zatrucie alkoholem ,co sie dzialo policja,sanepid ,cbsp, badania wodki a oni normalnie sie przepili- chlopaki w moim wieku, na poprzednim festynie byla loteria fantowa- kawal krakowa oblepili plakatami i wpadla izba skarbowa,cos maja pecha, ciekawe czy w przyszlym roku tez bedzie festyn,

u nas byl standard wodka,narkotyki a potem bojki miedzy kibolami cracovii i wisly z sasiedniej wsi.

Opublikowano
12 minut temu, jacus napisał:

ten film to chyba byl w notowaniach-najlepszy byl przerobiony bizon- kolo niego szedl facet i lopata od sniegu, wybieral ziarno z podajnika i przesypywal na przyczepke. ja to mloce tych kilkanascie krzaczkow kijem😅

Opublikowano
Rdest wa go mać jest tego u mnie w jednym miejscu takim mokrawym. Najlepsze to, że kopa dostał razem z koleżanką gryką po dołożeniu soli potasowej do nawozu PK - brak potasu pokazał rzepak...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v