Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Tego też nie rozumiesz że cie tak cieszy? Pomnik smoleński pewnie byłby lepszy😋

Kryśka Pawłowicz ich pewnie tak nie lubi bo  kawowe są . Może  to jakie muzłumanki? Trzeba uważać bo wróg jest wszędzie.  Gdyby za tą kase miał śpiewać chór Rydzyka to problemu by nie było. Nawet jakby to samo zrobił wójt z PISu to tez problemu by nie  było. 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

Tego też nie rozumiesz że cie tak cieszy?

wiem ze ławeczka i dwa koniki bujana to do ciebie coś , inwestycja roku 

3 minuty temu, Ulman napisał:

Gdyby za tą kase miał śpiewać chór Rydzyka to problemu by nie było

rydzyk nie robi za kasę podatników tylko za bóg zapłać jak jesteś głupi to tego nie rozumiesz 

4 minuty temu, Ulman napisał:

Może  to jakie muzłumanki? Trzeba uważać bo wróg jest wszędzie.

znowu spisek ci się załącza ?

5 minut temu, Ulman napisał:

Nawet jakby to samo zrobił wójt z PISu to tez problemu by nie  było.

ja w porównaniu do ciebie  każdego rozliczam 

7 minut temu, Ulman napisał:

Tego też nie rozumiesz że cie tak cieszy? Pomnik smoleński pewnie byłby lepszy😋

pięknie edytujesz zeby na głupka nie wejść 

Opublikowano

Ławeczki i to grajace to inwestycje obecnie rzadzących więc sie nie smiej bo sa one ze wszechmiar słuszne. Zapytaj Marka to potwierdzi.

Gmina wiejska ma 3600 mieszkańców a wiadomo że na wsi biednie.  Jak wyszedłeś na gamonia z "zero inwestycji" to teraz trzeba sobie zrobić podśmiechujki z jakiś placów zabaw. Robią tez drogi wodociągi i oświetlenie uliczne ale tego nie napiszesz by nie zrobić z siebie głupka do potegi. Co twoim razem powinni budować? Może obwodnicę świetlicy wiejskiej, albo garaz podziemny dla traktorów?

Żeby rozliczać to byś musiał umieć liczyć

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Ulman napisał:

Jak wyszedłeś na gamonia z "zero inwestycji" to teraz trzeba sobie zrobić podśmiechujki z jakiś placów zabaw

Znalezione obrazy dla zapytania siÅownia na powietrzuprosze ulmanku inwestycja roku pewnie jesteś zadowolony bo zbliżają się wybory że coś zrobił 

19 minut temu, Ulman napisał:

Robią tez drogi wodociągi i oświetlenie uliczne

oświetlenie uliczne w 2018 roku ?? dzisiaj to oświetlenie tradycyjne zmienia się na ledowe i energooszczędne 

wodociągi robią z uni za dyspozycją lokalnych pwik przez gminę 

a drogi 

Zawiadomienie o unieważnieniu postępowania

czyli beka bo za dogo poczytaj co wklejasz.... 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

Plac zabaw... wróciłem dopiero co ze stodoły od fasoli i czytam, to mi się przypomniało.
Nabudowane tych dziwadeł nawet we wsi gdzie w klasie podstawówki było troje dzieci zanim ją zlikwidowali (tę szkołe bo wieś jeszcze rok temu widziałem, stoi). U mnie trochę większa miejscowość i klasy wręcz przepełnione a place zabaw ... puste i omijane okrężnymi drogami bo było to tak.
Kilka lat temu wezwano kilkunastu rodziców (ze mną włącznie) na pokaz monitoringu gdzie widać mecz na boisku naszych pociech a w przerwie tego meczu cała drużyna urządziła sobie odpoczynek na tymże placu i sobie piłkę pokopywali a ta kilka razy obiła się o tandetne ogrodzenie z ni to siatki ni przęseł metalowych ze zgrzewanych byle jak drutów trójek na zielono malowanych. Oczywiście pogięło się to a i zgrzewy tu i ówdzie puściły no i administratorzy tegoż placu hasło - zrzuta (nie wiedziałem że ta druciana tandeta taka droga).
od tamtej pory zakaz dzieci z regionu w domu mają pokazywać się w promieniu pięćdziesięciu metrów od tego placu to jest w zasięgu kamer monitoringu i tym sposobem plac w stanie nienaruszonym jest do dziś (kilka sąsiednich po wioskach też bo fama poszła że nawet policja dochodzenie..) z kilkakrotnie koszoną trawą przez "specjalistów" wynajętych przez gminę a raz nawet odmalowali bo rdza nic sobie z oka kamery robiąc.....
Dzieci podorastały i teraz tak samo podchodzą do unijnych inwestycji jak ja za młodu do budowy socjalizmu. 
Ukuło się powiedzenie na persona non grata - takeś tu potrzebny jak place zabaw po wioskach.

Opublikowano

Ciekawe , czy poniosą konsekwencję ? Tak tym piźniętym ekologom się w główkach poprzewracało ... A najlepsze że wszyscy boją się "im" narazić . Jak łoś spacerował sobie po mieście , to aż w TV wylądował . Powinien parę samochodów uszkodzić . Przecież takie auto taż ogrodzić można , tak jak nam każą uprawy .

Opublikowano

U nas w wiosce świetlica - stał stół do ping ponga, to się czasem poszło, znajomy siłownię zrobił kiedyś. Potem przyszedł gminny remont - wymienili okna,  posadzki wylali, potynkowali, pomalowali, drzwi wymienili. Tylko dzieci podorastaly, młode maja gdzieś ping ponga, w zasadzie to młodych jest może z 5 sztuk na wsi. Miała kiedyś wpaść jakąś komisja na kontrol, to prace dzieci i gry planszowe przywozili z innej wioski,  żeby dobrze to wypadło. 

Oczywiście samego remontu nie potepiam, zawsze lepiej jak coś jest zrobione niż ma się walić. Ale wiejskie świetlice, w naprawdę małych wioskach, odchodzą w niebyt. Nasza jest używana teraz tylko podczas wyborów, albo stypy. 

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, daron64 napisał:

......

Oczywiście samego remontu nie potepiam, zawsze lepiej jak coś jest zrobione niż ma się walić. Ale wiejskie świetlice, w naprawdę małych wioskach, odchodzą w niebyt. Nasza jest używana teraz tylko podczas wyborów, albo stypy

podkreślone to dowód na wymieranie gatunku "Polak" na wsiach szczególnie; gdzie "trumien więcej niż kołysek" to i świetlice do chrzcin raczej nie przydatne bo i wesele historyczną rzadkością jeśli młodzi dawno się wynieśli.
Kiedy już i klientów na takie "uroczystości zabraknie na cóż takie świetlice? Muzeum wsi polskiej?

5 godzin temu, marekfarmer napisał:

to z kolei też pośredni dowód na poziom skażenia środowiska w czymś co jest nazywane "nowoczesnym kraju" gdzie chemizacja nawet trawników nie omija.
Krowiny najpewniej pojadły jakiej zieleniny przed upływem karencji z niemieckiego pola w której więcej chemii w sokach niż wody. 
Zapraszamy do niemieckich sieci handlowych po tanią i "zdrową żywność".
Jak "fajnie" tłumaczą przyczynę zatrucia pokarmowego -" ..skoncentrowaną paszę..." , oni to w ogóle potrafią "koncentrować" ....

Przy okazji trafiłem:
Z kim się zadaje Premier Morawiecki?
"W prowadzonej przez Grzegorza Kołodko debacie wzięli udział także Marek Belka, Marek Borowski, Waldemar Pawlak, Janusz Piechociński i Janusz Steinhoff." cytat pochodzi z portalu który o tych krowach napisał z artykułu - 
https://nczas.com/2017/10/29/morawiecki-zabierze-500-plus-na-drugie-dziecko-porozmawiam-o-tym-z-rzadem-i-pis/
Nie wiem Czy PiS sobie zdaje sprawę z przewrotności skutków sondażowych tej nominacji?
Jakkolwiek by oceniać takie "konszachty" bo świadczyło by to o pragmatyźmie Premiera gdy konsultuje swoje poglądy z - było nie było - współtwórcami obecnej sytuacji gospodarczej Polski, to w oczach przeciętnego wyborcy PiS-u.... Jaka różnica była nie głosować na PO?
Zakładając rzetelność informacyjną portalu oczywiście.
"Zmiana" - szpak drapał bociana i była zmiana taka że bocian był drapany przez szpaka....

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Ale to idealny przykład tego jak skończy się rewolucja PiS. W związku z bardzo krótką ławeczką kadrową i niemocą intelektualną, a także potrzebą pokazania ludziom  kogoś mniej kojarzącego się z obecnym cyrkiem, sięgają po tzw " skostniały beton" bo tak to określali. Za jakiś czas okaże się że ten właśnie beton dokonał wrogiego przejęcia PiS od środka i zainstalował w środowisku przygotowywanym na własne potrzeby. A środowisko to zacne i możliwości wiele, może nawet więcej niż za czasów Kołodki. Tu też upatruję działania przyrody, konsekwentnie dążącej do eliminacji oszołomii.

Opublikowano
Niewiem co Wam te place zabaw przeszkadzają. Kiedyś pełno po miastach było i coś takiego na wolnym powietrzu jest potrzebne. Świetlice to także nic niezdrowego bo jak ma sołtys działać bo gdzie tu się spotkać od czasu do czasu. Gmach trzeba zapełnić ludźmi aby był użyteczny i tu jest pole do popisu. Andrzejki, sylwestry, dzieci po szkole... W każdym razie Marek coś zadymił i poszły posty - kim jest Marek to ciekawe...
Gość marekfarmer
Opublikowano

Jak  widać  nie dziki  są  jedynym problemem w związku z ASF  

https://www.agrofoto.pl/articles/afrykanski-pomor-swin-asf/asf-pomor-w-belgii/

Opublikowano

Eeeee a nie trzeba teraz stawiać płotu również od zachodu? A mówili że dziki nigdzie nie odlatują na zimę.A tu masz babo placek. Już w Belgii. Poczekajmy może wszystkie odlecą. Ciekawe czy latają kluczem czy normalnie rojem.☺️

Opublikowano

Nie wiem co zrobi ale wszystko wskazuje na to że zachód zaimportuje sobie ASF choćby z sianem sprowadzanym od nas. A że w tym roku to towar deficytowy, więc nikt nie będzie przejmował się ile dzików zdechło na danej łące.

Opublikowano
15 godzin temu, Roman176 napisał:

Znalezione obrazy dla zapytania siÅownia na powietrzuprosze ulmanku inwestycja roku pewnie jesteś zadowolony bo zbliżają się wybory że coś zrobił 

oświetlenie uliczne w 2018 roku ?? dzisiaj to oświetlenie tradycyjne zmienia się na ledowe i energooszczędne 

wodociągi robią z uni za dyspozycją lokalnych pwik przez gminę 

a drogi 

Zawiadomienie o unieważnieniu postępowania

czyli beka bo za dogo poczytaj co wklejasz.... 

Panie i Panowie, 

Jako że fascynuje mnie psychika Romana wybaczcie prosze że często zajmuje sie sprawami które normalnie są błache. . Zawiłość logiki, wybiórczość co do informacji  przyswajanej i wąskie widzenie rzeczywistości wśród piewców dobrej zmiany niezmiennie mnie fascynuje.i prowokuje do polemiki  Tak więc zapraszam na 666 odcinek telenoweli Wolność i zniewolenie czyli  Ulman vs Roman.  

Roman, nie wiem czy przejrzałeś cały ten link czy tylko nagłówek. Są tam postepowania w temacie budowy swietlic, oświetlenia wodociągu czy wspomnianej drogi. Link który załączyłeś jest wycinkiem rzeczywistości która najwyraźniej ci wystarcza. Kryśka Pawłowicz jako naczelna idiotka napisała o Boney M za 1 mln pln na co ani ona ani ty nie masz żadnego dowodu. Bedąc sPISkowcem podłapałes temat by bronić wspomniane inrywiduum więc trzeba było obsobaczyć wójta że scena to aż 50 tys a w ogóle nie robi żadnych inwestycji. Jak sie okazało że jednak robi to oczywiście były złe bo nie takie jak sobie  Roman wyobraża . Jednak nade wszystko sednem sprawy jest że wójt bodajże z PSL. No i od razu wiadomo że rządzi źle, jest niegospodarny i zapewne złodziej a do tego najpewniej żyd i mason. 

Jednak wracając do sedna 

Gmina chciała wyremontować drogę i ogłosiła przetarg 

W jego wyniku otrzymała takie oferty http://www.bip.klwow.akcessnet.net/upload/201706161544566u5s2l71tgux.pdf

W związku ze zbyt wyskokimi cenami w stosunku do przeznaczonego budzetu unieważnili procedurę. 

Nastepnie wrócili do tematu i http://www.bip.klwow.akcessnet.net/upload/20170705125000d11cnfgcmkjz.pdf   tak więc obecnie mają ofertę spełniającą warunki i drogę robić zapewne będą. Wodociąg robiony może z jakiś innych funduszy ale co za różnica. Świetlica i oswietlenie  sa przyklepane http://www.bip.klwow.akcessnet.net/upload/20180827144346x4puo8pzphcj.pdf    http://www.bip.klwow.akcessnet.net/upload/20180625112650osc5qjmc79xg.pdf  

Do tego masz kanalizację. http://www.bip.klwow.akcessnet.net/upload/201804241407529ds5lmk9lsd6.pdf

Teraz chętnie przeczytam co ten wójt jeszcze zrobił źle.

Marek, czy od wczoraj dowiedziałeś się czy Pawłowicz słusznie na tweeterze pouczała niemców? 

Opublikowano

Oficjalna wersja jest taka. Słusznie, ale jej nie zrozumieli bo nie mówiła po niemiecku. A na dodatek ją też wzięli za Ukrainkę.

A jak pisała z telefonu, to Android przekłamał jej myśli.

Opublikowano

U nas w sejmie też swojego czasu goscili ruską agentkę , niejaką  Sawczenko. 

Nasi się szczycą że jesteśmy suwerenni, będziemy robić co chcemy i nic nam nikt nie będzie nakazywał. Czemu nNiemcy nie mogą mieć takiego samego podejscia? Oskarża się ich o sojusz z Putinem i jakies tam opadanie masek. No a nawet jesli chcą sojuszu z Putinem to co? To ich polityka i decyzje   a jak nasi bedą mieli focha to napewno Niemcy zmienia poltykę😷

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v