Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Gość marekfarmer
Opublikowano

Forumowa  opozycja   co to się stało  że  wasi  idiole  zagłosowali  za   

POmylili się   ???

Dostaliście  już  wytyczne  z centrali co  pisać   czy nie  ???

41603576_1945497352164247_36095606996189

Opublikowano

Marek jesteś w stanie sprecyzować jakieś zarzuty co do tego? Możesz wskazać jak to wpłynie na Twoje działanie, ograniczenie tego działania albo bezpieczeństwo. A może centrala jeszce nie wie jak to wytłumaczyć?

Opublikowano (edytowane)

ACTA2? Coś tam znowu uchwalili/podpisali? Sądząc po "portrecie rodzinnym" linkowanym przez Marka, pewnie w Brukseli bo w Polsce ich opcja ma obecnie mniejszość i mandatu na podpisywanie raczej nie mają.
Czasu na razie nie mam i pewnie coś przeoczyłem, a sprawy zarządzania informacją mnie interesują na tyle że zwróciło to moją uwagę a stanowisko zająć można jedynie zgłębiwszy temat.
O co w tym chodzi bo wygląda to podejrzanie jeśli tworzy się akty prawne o tym jak mamy rozmawiać między sobą w przestrzeni publicznej; bo pewnie obrazowo tak można ten "ACT" prawny określić (pamiętam sromotę porażki poprzedniej próby "wzięcia za mordę" transferu danych o identycznej nazwie tylko bez numeru seryjnego)
Cokolwiek by nie ustalono i podpisano to jest to reklamowane zapewne jako - w interesie obywateli -  nie ominie mnie głębsza lektura tych przepisów ale już dziś sądzę, że jest to próba przejęcia kontroli przez urzędników nad czymś co niemal samoistnie zdominowało gospodarkę informacją czyli wszechogarniająca sieć możliwości kontaktów międzyludzkich na planecie jaką jest Internet i sam fakt już wygląda podejrzanie.
Ktoś za nas decyduje jak mamy się między sobą kontaktować a to oznacza tylko jedno, wolność transferu danych na pewno zostanie ograniczona co zostało już pewnie nazwane czymś w rodzaju - usystematyzowane, zabezpieczone a w/g mnie - zniewolone bo teraz zanim co się opublikuje trzeba sprawdzić czy jaki prawniczyna się nie przypieprzy "z mocy ustawy" nie czekając na zgłoszenie ewentualnych pokrzywdzonych.
Gwałtowny i imponujący rozwój informatyzacji sprawił że ta trafiła pod strzechy, a tego środowiska uzurpujące sobie miano elit nie zniosą i muszą przejąć kontrolę nad możliwie największą częścią tego sukcesu czyli .... rozwój ten znacząco spowolni a dla wielu stanie się informatyzacja źródłem kłopotów których nie było nigdy wcześniej.
Gdyby wojna nie niosła za sobą okropności cierpienia niewinnych ludzi to ... bo przydało by się wymieść ten prawniczy syf jaki wpycha się gdzie tylko może no bo teraz trzeba zatrudnić prawnika aby ten zadbał czy nie naruszamy przepisów o których zbytniego pojęcia nie mamy wszak to ten sam padalec prawnik je wymyślił kreując sobie darmowy chlebek i następcom swoim. 
Kolejny przerzut raka biurokracji ACTA2 może być w sfery gdzie go jeszcze nie było. 

Edytowane przez dysydent
  • Like 2
Opublikowano

A co złego w tym że Alamo będzie musiał wkleić źródło z którego cytuje? Jak nie będzie to portal nie puści. W zasadzie to tak jak kopiowanie w duzych ilościach treści do np prac dyplomowych. Nie mam praw do tekstu to piszę czyj on jest, albo odsyłam do niego z własnym komentarzem. Jak komuś to przeszkadza to ma problem. Trochę dziwnych bytów na forach straci możliwość istnienia.

Opublikowano (edytowane)

A co złego dla nas odbiorców, że nie wkleja? Co bystrzejsi w dziesięć sekund znajdują źródła kopiowania które są publiczne i jeśli te źródła zastrzeżeń nie wnoszą to niech sobie kopiuje, i tak nie czytam ich w całości najczęściej.
Idąc dalej tą logiką gdzie wiedza każda ma wartość materialnie wymierną należało by wklejać/informować skąd bierzemy słów znaczenie; znaczy od kogo mówić się nauczyliśmy. 
W przyrodzie informacja nie ma żadnej wartości jeśli nie jest zastosowana w organizacji materii np. DNA zarodków które nigdy nie wyrosną w organizm czy naet komórek mojego włosa które musiały dobrowolnie obumrzeć aby mi łba słońce nie spaliło zbytnio..
TO TYLKO INFORMACJA i nie podlega materialnemu wartościowaniu. Dopiero przekształcenie materii według informacji jest coś warte bo położenie projektu procesora na kupie piasku wcale wartości temu zestawowi nie przysparza i nie ma czego bronić.
.... dłużej i głębiej pogadamy kiedy przy deszczu bo temat fundamentalny o relacji "słowa" do "ciała" i wbrew pozorom łatwy do opanowania.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

jest to kradzież cudzej myśli i tyle ...nawet jeśli to bełkot  takiej pisowskiej cioty 😂

normalny człowiek robi cytat albo podaje źródło i tyle,  bo zdrowy obyczaj to nakazuje ..ale widać  niektórym trzeba to wbijać do łba do skutku albo po prostu   cenzurować aż się tłuk nauczy 

Opublikowano
Specjalista skrajności... Nie mniej osobiście traktuję internet jak ogromną bibliotekę. Google jako potentat dozuje mi wiedzę i częst sam najwięcej zyskuje. Dobrze by było gdyby musieli się dzielić. Aczkolwiek internet to już przestrzeń i skoro sami ją tworzymy to jak to w przestrzeni - bunt przeciw interesom wywoła wojnę.
Opublikowano (edytowane)

czyli jak będziesz potrzebować poczytać bełkot Ziemkiewicza to sobie znajdziesz... i taki troll jeden z drugim co nie  potrafi sam coś napisać nie będzie zaśmiecać  forum bełkotem którego nikt nie szuka i nie czyta 

skończy się rozpowszechnianie takiego  chłamu  który nie stanowi żadnej wartości  bo nikt złamanego grosza nie  zapłaci za te brednie  😁

dla mnie jest  to ok 

Edytowane przez marko-kolo
Opublikowano

Bunt przeciw interesom? No może troszkę. Ale nie do końca też tu chyba o samą informację idzie. Ziemkiewicza raczej trudno zaklasyfikować do tej strefy. Zostawmy go raczej jako twórcę. Albo jeden z punktów widzenia. Jednak to co publikuje to jego robota. Internet, w przeciwieństwie do np gazet drukowanych to forum dużo szersze. Jeżeli facet coś wyprodukował to jego. Jak zacznie nagrywać teledyski, to też jego. 
Założenia tego etapu, co do ochrony praw autorskich, pewnie były słuszne, jednak pytanie czy skutki uboczne nie będą katastrofalne pozostaje. 
Przykład mieliśmy z RODO i szerzeniem głupizny. Ale chyba nad tym w dalszym ciągu nikt się niepochylił bo co jakiś czas pokazują się nowe kwiatki. 

Opublikowano (edytowane)

Nie skończy się rozpowszechnianie idei bo ich głosiciele gotowi dopłacić do ich kolportarzu, bo taki np. Ziemkiewicz i wielu innych pod artykułem dopisze - proszę o rozpowszechnianie powyższego tekstu bez obowiązku podawania źródła.
Nie podawanie źródeł informacji jest obosieczne bo wtedy odpowiedzialność za treść ponosi cytujący.
Jedno - selekcja. Naturalna czy sztuczna? która lepsza? Informacja podlega selekcji jak wszystko inne. Kodyfikacja dystrybucji informacji zrodzi tylko zbędny bałagan, konspirację a i jeszcze jednostronnie ukierunkuje selekcję bo np wyrokujący o jakości jakiejś informacji może się ideowo zgadzać z Ziemkiewiczem lub - dajmy na to - z Marksem.

Edytowane przez dysydent
Gość marekfarmer
Opublikowano
3 godziny temu, mirro napisał:

Marek jesteś w stanie sprecyzować jakieś zarzuty co do tego? Możesz wskazać jak to wpłynie na Twoje działanie, ograniczenie tego działania albo bezpieczeństwo. A może centrala jeszce nie wie jak to wytłumaczyć?

To  POmylili  się  glosując  za  czy nie  ????

Centrala nie przesłała stanowiska   dlaczego   jej  parlamentarzyści  głosowali  za   inwigilacją  internetu  ???

Gość marekfarmer
Opublikowano
trzeba nazywać rzeczy po imieniu ACTA 2 to inwigilacji internetu
Opublikowano

Marek inwigilacja internetu to skanowanie narzędziami mającymi wyławiać określone rzeczy . Jedna z takich stacji USA jest w Skandynawii. Ssie internet jak ciele matkę. 

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, mirro napisał:

Marek inwigilacja internetu to skanowanie narzędziami mającymi wyławiać określone rzeczy . Jedna z takich stacji USA jest w Skandynawii. Ssie internet jak ciele matkę. 

Centrala  jeszcze  nie  przysłała  jasnej odpowiedzi   ?????

Głosowali  świadomie  czy  znowu  się  POmylili ????

Czy  są przerażeni  manifestacją  pod siedzibą  PO  i nie wiedzą  teraz  jak się odnieść  ???

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano
4 minuty temu, daron64 napisał:

https://wiadomosci.wp.pl/nauczyciel-ktory-pobil-ucznia-jest-czlonkiem-pis-mial-zostac-honorowym-obywatelem-miasta-6294893970360449a

On pewnie nie uderzył, tylko - jak to oni tam tłumaczyli z tą kobietą? 

Ciekawe co gowniak zrobił, że tak wkurzyl nauczyciela z 40 letnim stazem

No faktycznie zakaz wykonywania zawodu to będzie dotkliwa kara dla niego w tym wieku każdy powinien dostać zakaz wykonywania zawodu i przechodzić na wolontariat 🧐

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, marekfarmer napisał:

Centrala  jeszcze  nie  przysłała  jasnej odpowiedzi   ?????

Głosowali  świadomie  czy  znowu  się  POmylili ????

Czy  są przerażeni  manifestacją  pod siedzibą  PO  i nie wiedzą  teraz  jak się odnieść  ???

Nie przysłała bo PIS już kontroluje przekaz. 

Głosowali może i świadomie tylko że głupio. Finalnie było 438 do  226 więc większość chce takich regulacji. Jako że PIS jest demokratyczny do bólu to zapewne uszanuje ten  wybór. Cała ta sytuacja obrazuje to co twierdze od zawsze- większość jest głupia a demokracja ułomna ze względu na głupotę wiekszości

Edytowane przez Ulman
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v