Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

A ja dziś zaszczepiłem psa i podlałem kwiatki bo kiedy moze pójde jakby w szkole i co to bedzie ? No i kiedy?

cytat socjalisty nieroba jak spędził dzień ?

Opublikowano

pani godek 'pracuje' w radzie nadzorczej firmy ktora produkuje koncowki wtryskiwaczy do mn,ciagnikow-czyli na jej pensje pracujemy my, jej praca-jak w kazdej radzie nadzorczej-polega na 1 w miesiacu spotkaniu na pare godz-bo o czym ona moze miec pojecie ??? niestety tak jest z wiekszoscia takich "czlonkow"

w andrychowie-kolo wadowic-w izbie celnej znaleziono w piatek 3 uchodzcow z pakistanu, ale szybko wrocili na slowacje -skad przybyli.

roman -wy tam na slasku to krzyczycie gott mit uns czy allahu akbar -jak wjezdzacie w ludzi ??? ciekawe czy w zachodnich mediach byly wydania specjalne programow informacyjnych jak w analogicznych wypadkach w tvp info ????????

https://krakow.onet.pl/malopolskie-sprawca-wypadku-w-rzezawie-w-zakladzie-psychiatrycznym/f6xe9kz

agencie 008 -znowu kula w plot, pan bierecki mial sporo wspolnego ze skok-iem wolomin jak z kazdym innym i z tymi zbankrutowanymi ktore kosztowaly nas-jako klientow bankow placzacych na bfg- ponad 5,2 miliarda-policz ile to amberow- zreszta tesciowa plichty w skoku wybrzeze pozyczala pieniadze na rozruch a-g, a to ze mlody sie pogubil-nie kazdy wie o co chodzi dokladnie ze skok-ami, stefczyk sie w grobie przekreca............

Opublikowano

No bo jak oni kradli a potem nie dali nic,  bo nie mieli z czego dać  no bo se ukradli. No a potem uciekł Tusk do Merkel . A dlaczego nie do Macrona uciekł albo do Barlusconiego ? Pewnie woli baby, no ale po co i czego tak?  Może to przez embargo i ASF uciekł. Może tak być ale pewnie jest inaczej .Tylko ciekawe jak jest,  jak tak nie jest  jak sie wydaje?  

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, jacus napisał:

agencie 008 -znowu kula w plot, pan bierecki mial sporo wspolnego ze skok-iem wolomin jak z kazdym innym i z tymi zbankrutowanymi ktore kosztowaly nas-jako klientow bankow placzacych na bfg- ponad 5,2 miliarda-policz ile to amberow- zreszta tesciowa plichty w skoku wybrzeze pozyczala pieniadze na rozruch a-g, a to ze mlody sie pogubil-nie kazdy wie o co chodzi dokladnie ze skok-ami, stefczyk sie w grobie przekreca............

ta to czemu nie było żądnej komisji ?? a czemu Bronek siedział na ławie oskarżonych i jego kolega siedzi a on nie ??

ODI1L3VfMS9jY181ODA5My9wL3BpY3R1cmVzLzIw

276602

276604

276607276605

276608

276609

276610

276611

276612

276613

276614

17 minut temu, jacus napisał:

roman -wy tam na slasku to krzyczycie gott mit uns czy allahu akbar -jak wjezdzacie w ludzi ??? ciekawe czy w zachodnich mediach byly wydania specjalne programow informacyjnych jak w analogicznych wypadkach w tvp info ????????

oj jacuś kultury cie nie uczyli ......... szczęść boże  Boże pomagaj!

Edytowane przez Roman176
Opublikowano (edytowane)

komisja bedzie za kilka lat-podobnie jak z amber-pare lat po bankructwie stworzono komisje. kolejne skok-i bankrutuja wiec material dla spec-komisji ciagle sie zbiera...

kiedy komorowski siedzial na lawie oskarzonych ????????  przypomnialem sobie- w 79 za skladanie wienca 11 XI nawet spory wyrok dostal..........

w tych linkach co jest-bo nic sie nie otwiera..

Edytowane przez jacus
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Roman176 napisał:

ta to czemu nie było żądnej komisji ?? a czemu Bronek siedział na ławie oskarżonych i jego kolega siedzi a on nie ??

ODI1L3VfMS9jY181ODA5My9wL3BpY3R1cmVzLzIw

276602

276607276605

276608

276609

276610

276611

276612

276613276614

oj jacuś kultury cie nie uczyli ......... szczęść boże  Boże pomagaj!

image.jpeg.2ab64a64fe3d3255047f397f4936956d.jpeg

3 minuty temu, jacus napisał:

komisja bedzie za kilka lat-podobnie jak z amber-pare lat po bankructwie stworzono komisje. kolejne skok-i bankrutuja wiec material dla spec-komisji ciagle sie zbiera...

a ty wiesz kiedy skoki Wołomin były ??

image.jpeg.493841e41f0ad29f3e7dc0b074e6dac9.jpeg

image.jpeg.aaad061f1afca9e5308cd7d4626cba56.jpeg

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

sam siebie cytujesz-mocna wodke maciexD

masz takie monidlo ,jak moj chrzestny- napis-szczesc boze gornikom . zdjecie wujka w galowym mundurze, w kolo -figura sw barbary,to tez druga patronka mojej parafii, do tego szyb kopalniany ,kilofy - jest jeszcze taka tradycja, jak w latach 70 ??

Opublikowano

nie jacusiu chciałem ci ludzi wkleić aresztowani wysoko powiązani z Bronkiem wiec jak z tą afera kiedy była ??

gabinet cieni nic nie wykrył działa jeszcze ??

2 minuty temu, jacus napisał:

zdjecie wujka w galowym mundurze, w kolo -figura sw barbary,to tez druga patronka mojej parafii, do tego szyb kopalniany ,kilofy - jest jeszcze taka tradycja, jak w latach 70 ??

odchodzi w nie pamieć Garniaku szło się do kościoła a później korowodem z orkiestrą  ostatnia orkiestra korowodem szła jak za po sprzedali w 2012 kopalnie Niemcom w czerwiące bodajże na pożegnanie .........

Opublikowano

Cudownie ułaskawiony przez Prezydenta Kamiński. Kogo on może zmasakrować? Ani to moralności, ani resztek honoru. Ot zwykły przestępca nadużywający uprawnień na zajmowanym stanowisku, któremu nawet nie pozwolono udowodnić niewinności. Amen.
A tu masz na spotkanie przychodzi znienawidzony Wojtunik i zadaje pytanie. Trzeba by odpowiedzieć i byłoby po temacie. Parę ładnych okrągłych słów, ale nie. Od razu uaktywnia się program we łbie, że toż to wróg największy a dla takich mamy jedną odpowiedź,O.o

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, Roman176 napisał:

a za 8 lat była jakaś komisja czy płacili jeszcze odszkodowanie kamiskiemu 

Jakie odszkodowanie? Któremu Kamińskiemu? Bo Mariusza Kamińskiego to co najwyżej ułaskawili zanim jeszcze winny został. Czyli z naruszeniem prawa.

11 godzin temu, gienio007 napisał:

Coś usiłujecie wynaleźć i z reguły tak to wychodzi . Sam Siemoniak przyznał że  oni więcej z kart wydawali . Smutnie te tłumaczenia wyglądają , smutnie i śmiesznie za razem .

Oni rządzili dłużej. Ale tego co robili tez nie pochwalam. Z tym, że ich wydatki Kępa ujawniła w sejmie w tak zwanym raporcie otwarcia. Wydatki pisu zostaną kiedyś tak samo ujawnione przez następna ekipę. I o to mi chodziło. Nigdzie nie pisałem, że po nie nadużywała kart. Ale za pisu miało być inaczej a jest podobnie jak nie gorzej w wielu sprawach.

11 godzin temu, Roman176 napisał:

możesz coś powiedzieć swoim zdaniem słyszałem już te pierdolenie w tvn od jakiegoś poeowca czemu nic nie robili przez 8 lat żadnej komisji 

Komisje było tylko zabrakło odwagi by oddać Ziobrę pod TK. Mariusz Kamiński został nawet ułaskawiony zanim wyrok zapadł. A co do pisania swoimi słowami. Udowodnij mi, że to co piszę to nie moje słowa. Masz odwagę, potrafisz? Bo coś nerwowy się zrobiłeś. Czyżby prawda zabolała?

Co do samodzielnego myślenia. Naprawdę daj spokój bo wchodzisz niebezpieczne dla siebie pola. A Wyborczej nie czytam. 

Dokładnie związki zawodowe to polityka. Teraz ich działacze dostali konkretne posady i siedzą cicho. Strajkować będą jak rząd się zmieni i od koryta ich oderwą. Lider protestów rolniczych w Zachodniopomorskim zasiadł w zarządzie radia Szczecin. Media szeroko o tym donosiły. Elbanowskim zapłacono sowitymi grantami na fundację z której teraz wypłacają sobie całkiem spore pensje. Pani Godek od aborcji też dostała jakieś stanowisko. To samo jest w górnictwie i innych branżach. 

Wracając do rolnictwa. Na przestrzeni ostatnich 5 lat ani ceny płodów ani ceny środków produkcji jakoś specjalnie się nie zmieniły. A strajków brak. Jurgiel nie robi nic ale nikomu to nie przeszkadza. Praktycznie zniszczono stadninę w Janowie. Ale w miejscu gdzie pis zbierał dużo głosów nikt nie strajkuje nie protestuje w ogóle nic nie ,mówi.

To co wkleiłem to szczera prawda więc rozumiem twoje wzburzenie okraszone wulgaryzmami. Aby to pojąć nie trzeba nic czytać. Wystarczy obserwować co się w kraju dzieje. Związki zawodowe są za pisem i gdy rządziła po to były protesty strajki itd. Gdy wygrał pis przywódcy dorwali się do koryta i strajkować nie trzeba. Jak się zmieni władza i oderwie przywódców związkowych od koryta i posad zaczną się protesty i strajki na nowo. Choć sytuacja w wielu branżach jaka była taka jest i będzie co powyżej opisałem. I czego ty nie potrafisz pojąć.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
Jak masz na aparacie 18% tlenu to czego Ci brakuje? Oczywiście lepiej pracuje się na nawiewowym ale nie zawsze można. W kopalni masz możliwość ucieczki a jak spawasz filar pod platformę to przy drobnym pożarze jesteś upieczony tak samo przy pracy w komorach dennych statków. Taki kierowca CE - serce, kręgosłup, może się spizgać z 4 m a typowo z platformy nie wspomnę, odpowiada za mocowanie i załadunek więc urazy i kontuzje to częsta przypadłość i co ważne - robiąc za kiermanem niema czasu na nic innego no i niezna dnia ani godziny gdy np jakiś desperat zapragnie zrobić próbę "S" na jego zsstawie akurat. Jak to ma się do górnika, który może sobie pozwolić na prowadzenie gospodarstwa? Był czas, że obracałem się częzto na śląsk. Jak nie rybki to gołębie a gołębnik raz dziennie trzeba wysprzątać. Tak - jestem uprzedzony bo bardziej roszczeniowi są chyba Ci wszyscy OPSowcy. Przepraszam całą mniejszość ciężko pracujących.
Opublikowano

Dokładnie nie ma co wywyższać jednych zawodów kosztem innych. Jest robota bardziej i mniej ciężka. Ale na drogach co roku ginie więcej zawodowych kierowców niż górników w kopalniach. Popatrzcie na tryb życia kierowcy w transporcie dalekobieżnym. Jedna nocka śpi. Druga nie trzecia w połowie i tak w kółko rozbity. W budzie śpi, z miski je i na koło sika jak to sami kierowcy mówią. A pracować trzeba. Górnik tez nie ma lekko. Tak samo jak nauczycielka z bandą niesfornych dzieciaków itd. 

Opublikowano

To według was zawód "ROLNIK" jest łatwy lekki i przyjemny a nauczycielki to już typowa charówa ?o.O

Opublikowano

A kto powiedział, że rolnik to zawód lekki? Aczkolwiek na pewno lżejszy niż był 20 - 30 lat temu. Bo raz, że coraz większa mechanizacja a dwa, że młodzi coraz częściej wybierają lżejszą jednak uprawę od cięższej i bardziej przywiązującej hodowli.

Opublikowano

A ile jest takich,  którzy siedzą na fikcyjnych etatach na wysokich grupach uposażenia.  Specjaliści wysokiej klasy od spraw wszelakich. 

W każdej grupie zawodowej się tacy znajdą. Ktoś musi zapieprz,  żeby ktoś nie musiał. 

Opublikowano
9 godzin temu, Bogdan675 napisał:

Przyszedł hipokryta z TVNem żeby prowokować i mieć news dla tvn człowiek bez honoru  i zasad 

Przyszedł prowokować i osiągnął swój cel a TVN ma news. Kamińskiego miałem za mądrzejszego bo uważam go za jednego z mniej szkodliwych. Dał się sprowokować jak amator i zareagował panicznie jak przekupa na targu. 

19 minut temu, DTaras napisał:

Nie jest jedyny ale za to najgłośniejszy.
Szczególnie KWK

W Polsce jest 170 tys górników i rocznie ginie od 20 do 30 osób.  Licząc 30 daje to 1 wypadek śmiertelny na 5660 górników. 

Posiadaczy prawa jazdy mamy 17 mln z czego ok 16mln jest czynnymi kierowcami. Rocznie ginie ok 2900 więc 1 wypadek śmiertelny na 5517 kierowców.

Ryzyko w górnictwie jest takie jak na drodze ale  w swiadomości ukształtowanej w społeczeństwie  i wśród górników to najniebezpieczniejszy zawód i dlatego im się należy 

Niech go Ziobro osądzi i wsadzi do paki  https://kresy.pl/wydarzenia/narodowcy-zawiadamiaja-prokurature-ws-slow-prezydenta-izraela-zlamal-ustawe-o-ipn/

Opublikowano

Tm czasem w Polskiej Fundacji Narodowej znowu afera. Widać w przypadku Glińskiego , którego resort za to odpowiada podobnie jak za wytransferowanie z Polski 500 milionów zł. Prokuratura kiedyś może mieć co robić.

No i kolejny raz wstawanie z kolan zakończyło się fiaskiem. Na szczęście nie było kar. Ale wycinka puszczy została definitywnie wstrzymana przez Komisję Europejską i pis nawet nie piśnie. Tylko musi się dostosować. Niektórzy chcą sprawdzać ile na tym zarobiły prywatne firmy - ZUL e.

Gość marekfarmer
Opublikowano

,, Profesur,, trzęsie  portkami  że  go aresztują  i synalka 

xDxDxDxDxD

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v