Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chyba chodzi o 20 % akcji-choc nie sprawdzalem dokladnie. w polsce tez jest urzad antymonopolowy i moze zablokowac przejecie firmy. ostatno chinczycy[ci od volvo] kupili prawie 10 % akcji mercedesa, orlen ma stacje w niemczech-chyba cos kolo 500, w tym roku na pewno nie bedzie mial takiego zysku -w jego czeskich zakladach byl niedawno wybuch i zginelo paru ludzi-to bedzie kosztowalo..jak przejma lotos to bedzie prawdziwa konkurencja:D.

w zadnym kraju w europie  telewizja satelitarna nie ma tylu klientow co w polsce, a i tak nie ma co ogladac:P, co sie dzisiaj dzieje w polityce bo od poludnia ogladam kino polska muzyka ????

Opublikowano (edytowane)

To bedą nas doić bardziej ale sie tego nie dowiemy bo nie ma konkurencji na rynku

Jacuś - tak w skrócie Macierewicz zmarginalizowany ,  prezes chory, Szydło drze się jak opętana że jej i ministrom sie koryto nalezy, rzad mieknie przed KE i żydami. Szyszko twierdzi ze jego koledzy to idioci http://www.radiomaryja.pl/informacje/tylko-u-nas-prof-j-szyszko-to-co-obecnie-dzieje-sie-z-polskim-modelem-lowiectwa-zupelnie-przeczy-normalnosci/  , a Rydzyk     https://wiadomosci.onet.pl/kraj/o-rydzyk-opowiedzial-o-szczegolach-historii-dwoch-samochodow-od-bezdomnego/q5kzb65

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

Znaczy się atmosfera zbliżających się świąt.:D
A tu coś odnośnie wzorcowego modelu łowiectwa.:D

Edytowane przez mirro
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jacus napisał:

hyba chodzi o 20 % akcji-choc nie sprawdzalem dokladnie. w polsce tez jest urzad antymonopolowy

a zadziałał kiedyś ?? 

1 godzinę temu, Ulman napisał:

To bedą nas doić bardziej ale sie tego nie dowiemy bo nie ma konkurencji na rynku

jak Solorz żadna spółka  tak nie doiła   daj przykład państwówki co oszukiwała i żerowała na ludziach ja ci podam setki monopolu prywatnego 

1 godzinę temu, jacus napisał:

w zadnym kraju w europie  telewizja satelitarna nie ma tylu klientow co w polsce, a i tak nie ma co ogladac:P

dokładnie ...... a ile za monopol płacimy 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano (edytowane)

No to jak ten Solorz doił i oszukiwał? Daj przykłądy. 

W czym on konkretnie jest monopolistą?

Każdy monopol doi tak jak np nasze Azoty które windują cenę po wpływie dopłat a nie wiem czy to nie ty pisałeś że nas doją bo nasz azot można kupić taniej w Niemczech. Każdy monopol doi czy to Orlen czy Azoty, czy PGNiG

Monopol Solorza to marnizna. Masz ok 30  naziemnych kanałów więc  bez telewizji satelitarnej można zyć. Ja sam osobiście nie mam i nigdy nie miałem.. A jak ci Solorz nie pasuje to weź sobie Orange jakiś pakiet TV i nie będziesz go dorabiał.  

Bez dostaw prądu gazu, paliw i nawozów od monopolistów państwowych byłoby dużo trudniej więc nie pisz że Solorz tak doi. Nie on ma za drogo tylko ty masz za mało pieniędzy:D   Jak będzie ludziom za drogo to będą rezygnować a skoro nie rezygnują to znaczy że akceptują warunki. Tak działa równowaga podaży i popytu w normalnym świecie.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

odp prostaka to ja ci odwrócę pytanie 2 drugą stronę tylko państwowe jesteś biedakiem i zazdrościsz

a morze ty zazdrościsz ze tam ludziom płacą chętnie byś widział  ich w marketach za najniższą krajową itp  

jak ja pisze o Solorzu ty o azotach bierz niemieckie kali jakoś nie są tańsze od naszych a wręcz przeciwnie jesteś dzielony na polskie b i masz dużo tańsze 

Opublikowano
22 godziny temu, Roman176 napisał:

tylko tvp nadrabia tym ze nie puszcza reklam w czasie ciekawych filmów gdy tvn lub Polsat mają ciekawy film akcja i jeb 26 min reklama tak mnie to wkurrrrr  

Dla TVP ostatnio zwiększono budżetu o 980 mln złotych z budżetu państwa, czyli z naszej kasy, więc nie ma reklam

A Polsat prywatna stacja, co warto dodać Polska stacja , musi na siebie zarabiać, więc po to są reklamy, piszesz że płacisz 130 zł i nie masz co oglądać, przepłacasz, ja mam Cyfrowy Polsat płace 60 zł i nie narzekam na brak ;)

Opublikowano

Na co Solorz ma monopol?  

Jak tam ludziom pasuje to pracują a jak nie to nie. Nie ma czego zazdrościć bo na państwowym nikt się jeszcze nie dorobił poza zarzadami i prezesami z nadania partyjnego. A w marketach powinna być mozliwość pracy w niedziele a jeśli ktoś nie chce i mu nie pasuje to niech inną robotę sobie znajdzie. Nikt go w markecie na siłę nie trzyma. Ciekawe czemu przez paru zwiazkowych leni całe społeczeństwo ma uniemozliwione zakupy w niedzielę. 

Kali to Mg,K i S a gdzie masz tam P? Niemiecką saletrę, mocznik czy inny saletrzak gdzie można kupić? Daj namiar

Opublikowano
1 minutę temu, zarzeckimichal napisał:

Cyfrowy Polsat płace 60 zł i nie narzekam na brak

a na euro dopłata dodatkowo 20zł  do meczy ksw 40zł itp boksy nie boksy 

1 minutę temu, Ulman napisał:

Jak tam ludziom pasuje to pracują a jak nie to nie. Nie ma czego zazdrościć bo na państwowym nikt się jeszcze nie dorobił poza zarzadami i prezesami z nadania partyjnego.

jak ci nie pasuje państwowe to nie komentuj jak nawet tam nie pracujesz bardziej pasujesz do syndromu jacka 

3 minuty temu, Ulman napisał:

A w marketach powinna być mozliwość pracy w niedziele a jeśli ktoś nie chce i mu nie pasuje to niech inną robotę sobie znajdzie.

dokładnie tylko nikt takiej możliwości nie dawał tylko był nakaz  ... zapytaj kto pracuje moja nawet z ciebie się śmiała jak masz tak dużo czasu to idź i zarób w niedziele i soboty  za najniższą krajową nikt ci nie pójdzie  chyba ze ktoś da ci dodatkowo 200% ale nie w Polsce ... jak ktoś pracuje to chociaż ma coś do powiedzenia  ty nawet nie pracujesz to się nie wypowiadaj bo pod ciebie nikt nie bd robił   jak tam twoja teoria ekonomi ile tyś ludzi zwolnili ??

8 minut temu, Ulman napisał:

Ciekawe czemu przez paru zwiazkowych leni całe społeczeństwo ma uniemozliwione zakupy w niedzielę. 

bo słuchają głosu pracownika a nie twojego 

8 minut temu, Ulman napisał:

Kali to Mg,K i S a gdzie masz tam P? Niemiecką saletrę, mocznik czy inny saletrzak gdzie można kupić? Daj namiar

poszukaj na olx nawet węgierski mocznik 

Opublikowano (edytowane)

Jak ci nie stać to nie oglądaj:D

Na co Solorz ma ten monopol?

Państwowe to zawsze był syf skażony politycznie i niewydolny ekonomicznie. Tylko jako monopol albo ze wsparciem państwa może utrzymać się na powierzchni.

Był nakaz pracy? Może jacyś pracownicy masowo wytoczyli za to marketom sprawy sadowe? Jak się robota nie podoba to nie zbiera manele i szuka innej. Nikt na siłe w markecie nie trzyma.

Piszesz że słuchają głosu pracownika- tak było za komuny i wiadomo jak się skończyło ale jak widac tamte rozwiązania uważasz za słuszne mimo że jesteś niby prawicowcemxD

Ja nie chce wegierskiego mocznika tylko niemiecki albo ew saletra może być 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Na co Solorz ma ten monopol?

miedzy innymi na sygnał hod bird zbankrutował tvr wtłoczył im sygnał bo nie godzili sie na jego bankruckie  warunki i  telewizje które by udostępniały by taszą tv(natie siedzi internetowe  muszą mu płacić haracz  

4 minuty temu, Ulman napisał:

Jak ci nie stać to nie oglądaj:D

stać mnie tylko niema co oglądać jak było by co pewnie też byś tu tyle nie spędzał czasu 

Opublikowano

orange ma tylko przez kabel

48 minut temu, Ulman napisał:

Państwowe to zawsze był syf skażony politycznie i niewydolny ekonomicznie. Tylko jako monopol albo ze wsparciem państwa może utrzymać się na powierzchni.

tak co gadasz to jak chcieli sprywatyzować to nieudolne zarządzanie by obniżyć wartość  podaj dzisiaj przykład kto ciągnie bo ciągnie 

Gość marekfarmer
Opublikowano

,,Makrela  zmartwiła  się  że będzie musiała szukać nowego lokaja,,

Opublikowano

Zapomniana afera ze skróceniem terminów przedawnień. Jak Platforma Obywatelska pomogła mafii paliwowej! Przez PrawicowyInternet - Luty 14, 201803126 Przypomnijmy – w ostatnich miesiącach rządów PO-PSL doszło do dziwnej nowelizacji kodeksu karnego. Skrócono wówczas tzw. dodatkowy okres przedawnienia (doliczany do podstawowego po tym, jak sprawca usłyszy już zarzuty) z 10 do 5 lat. Efekt tej nowelizacji był zaskakujący. Nagle okazało się, że polskie sądy dotknęła plaga umorzeń. Setki spraw przedawniało się jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki. Co gorsze – widmo umorzenia postępowania padło również na wiele postępowań dotyczących członków mafii paliwowej. 20 lutego 2015 r. Sejm, głosami członków Platformy Obywatelskiej, uchwalił nowelizację kodeksu karnego, która wprowadza zmianę w art. 102. Skrócono w nim dodatkowy okres przedawnienia (doliczany do podstawowego po tym, jak sprawca usłyszy już zarzuty) – z dziesięciu do pięciu lat. W efekcie przeforsowanych przez ekipę PO zmian w kodeksie karnym skorzystał Andrzej Gąsiorowski – bohater afery Art-B. Stawiane mu przez prokuraturę zarzuty przywłaszczenia 71,7 mln zł uległy bowiem przyspieszonemu przedawnieniu, a sprawa musiała być umorzona. Gąsiorowski nie był jednym, który wykorzystał skrócenie okresów przedawnienia przestępstw karnych. W sądach w całej Polsce umorzono na tej podstawie setki postępowań 

Czytaj więcej na: http://prawicowyinternet.pl/zapomniana-afera-ze-skroceniem-terminow-przedawnien-jak-platforma-obywatelska-pomogla-mafii-paliwowej/

Opublikowano (edytowane)

I tak o to kolejna a próba wstawania z kolan zakończyła się kompromitacją. Pod naciskiem amerykanów i żydów rząd wycofuje się po cichutku z kompromitującej ustawy.

https://www.wykop.pl/link/4225235/ustawa-o-ipn-ziobro-przeciw-sciganiu-za-polskie-obozy/

https://www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/ziobro-doniosl-sam-na-siebie-ustawy-o-ipn-niekonstytucyjny/s4thh4h

Jak nie trudno się domyślać TK uchyli ustawę lub jej część.n A przecież każdy wie, że przepis jednego kraju nie może działać w innym i wcale nie tak dawno o tym pisałem. Czyżby pan Zbyszek czytał to forum?

Marek Ucho prezesa się znowu pojawiło. Chociaż nie jest już wg mnie tak fajne jak kiedyś to ma i tak dużo, dużo wyższą oglądalność niż te śmieci które tu rzucasz. A których nikt z nas nie ogląda.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Opublikowano

Ciekawe czy Pan Zbyszek już wybatożył w zaciszu gabinetu swojego giermka ministra Jakiego? Może ta krytyka była właśnie do niego? A jak nie to znaczy że Pan Zbyszek gada sam do siebie, a to już zły omen na przyszłość.:D

Opublikowano

Ja myślę, że z Jakiego robią teraz kozła ofiarnego. A ten rad nie rad się podkłada. Wszyscy wiedzieli, że ta ustawa jest bublem prawnym i wzbudzi kontrowersje na Świecie. Jednak trzeba było pokazać elektoratowi wstawanie z kolan. Niestety pis się przeliczył i nie spodziewał się reakcji amerykańskiej. Musieli się ugiąć. Ale przecież nie przyznają, że to przez Amerykanów. Więc wymyślili, że ustawa ma wady a winien jest Jaki. Ten się grzecznie kaja i liczy na przeczekanie. Teraz ustawa albo ugrzęźnie na lata w TK i będzie tak jak rząd obiecał Żydom, że zawiesi jej stosowanie. Albo TK ją w części lub całą odrzuci. I wtedy wina spadnie na TK.

Opublikowano

Ja powoli robię zapasy na wszelki wypadek, bo właśnie za reformowanie gospodarki się wzięli. Priorytetem innowacyjność, jeśli tak się uda jak poprawa wizerunku kraju to konna orka gotowa do standardów powrócić.

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano
3 godziny temu, ereksio napisał:

zydów nie wsadzamy, ale jakby coś...... .

mirro , szacun dla twojej służby na wzgórzach Golan dla dobra ojczyzny , tylko której?

Jak masz z tym problem to możesz przyjąć że robiłem to w ramach wykonywania rezolucji ONZ z 1981 roku. W końcu mieliśmy oznaczenia UN. 
A tak w ogóle to wtedy akurat działaliśmy na podstawie rezolucji nie uznającej aneksji Wzgórz Golan przez Izrael, czyli teoretycznie byliśmy ich przeciwnikami. Warto dodać że Izrael miał chrapkę na całe wzgórza, więc im w smak to nie było. Nie pamiętam które z państw wtedy dowodziło siłami UN ale to zmieniało się. Śmiało można powiedzieć że nie działałem dla dobra Izraela.:D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v