Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

to Radomsko też słabo, bardzo dużo osób odeszło z Łowicza właśnie do radomska

Opublikowano (edytowane)

Leszek  , za takie parametry i ilość to i Sudowia w swoim najgorszym okresie podobnie płaciła,tocz według nawet i średniej krajowej,by mieć ten sam zysk na czysto musiałbyś zwiększyć obsadę krów ze 3 razy :blink:

Edytowane przez kizak
Opublikowano

Vodz to daj znac jak tam w sierpcu bedzie. To może chociaz dadza popatrzec na osobówki ;)  Tez mi sie wydaje że Dabrowski to juz za długo tam siedzi pamietam jak w tamtym roku na zebraniu ktos mu dosrał ze czas na zmiane ale sie wk....

Opublikowano

W styczniu podejmiemy decyzje czy odejść to rodziców stado także, nie mogę decydować,ale za takie pieniądze nie warto trzymać krów od czerwca jest 90gr, sierpniu i wrześniu 80gr było .Była informacja,że w styczniu 15gr do góry i za grudzień 5gr. To wyjdzie 1.1zl ale to i tak za mało będzie.

Opublikowano

a jakie wielkości dostaw ma pan W ? i z jakich jest okolic. nie wiadomo jaka będzie dalsza koniunktura na rynku ale jeżeli dalej tak będzie to chyba faktycznie będzie się trzeba za jakimś podmiotem rozejrzeć

panowie nasze premie świąteczne poszły na osobówki :)

To się nazywa koloryzowanie bilansu :D Może być tak że sytuacja jest ciężka i próbuje coś robić zwiększać aktywność przedstawicieli aby zwiększyć sprzedaż ale to za mała skala aby miało decydujący wpływ. Płacąc niską cenę za surowiec próbuje się ratować ale przez to może być ujemna dynamika w skupie i pętla co raz bardziej się zaciska. 

Opublikowano

spokojnie panowie premia świąteczna w łowiczu będzie ale tylko dla zarządu ;-)

Tak będzie;) Chociaż 3 lata wstecz premia była, ale tylko dla największych pow 30k na miesiąc, lecz nikt o tym głośno nie mówił. ( Podobno) 

Opublikowano

pomyliłem się, a że pisałem z mobilnego AF, więc opcji edytuj tam nie ma.

Dokładna treść sms-a to:

,,Do grudnia 2016 dodatkowa dopłata 0,20zł do 1 litra w tym dodatkowa wpłata na udział członkowski.Zarząd SM Mlekpol."

pytanie czy to jest zamiast  0.16   jakie dali za listopad i grudzien  czy  cos ponad tamte 0.16  

Opublikowano

przecież było wcześniej napisane że dodatkowo 20 groszy, czyli za grudzień 36 groszy, 

Opublikowano

Wnioskuje ze rozmawiałeś o tym co ja pisałem więc ja to skomentuje .

Twój kolega ma znajomości albo nie zna realiów w naszym rejonie , bo jeśli mleczarnia ma monopol to ona dyktuje ceny czy się to komuś podoba czy nie(tekst typu ze mogą sprowadzić mleko ze Słowacji jest częsty z tego co mi mówi wozak) , tym bardziej ze  u nas jest duże rozdrobnienie i żeby przyjeżdzała inna  mleczarnia po mleko to kilkunastu producentów musiałoby przejść do innej mleczarni i jeszcze dana mleczarnia musi być chętna przyjęcia nowych dostawców.Jestem pewien jakichś koneksji twojego kolegi z mleczarnią(a pisanie ze dostaje za free krówki to tylko potwierdza o jego szczególnym traktowaniu) i tekst typu ze powinni płacić takim po 40gr to pewno dlatego żeby on i wybrańcy(którzy są)mogli jeszcze więcej dostawać za mleko naszym kosztem.I może usłyszę żebym zwiększył produkcje  to dostane więcej za mleko ale nie zamierzam tego robić(choć mógłbym spokojnie potroić produkcję no wystarczyłoby bym kupił krowy bo mam miejsce w oborze a pola u ludzi też nie brakuje bo sami się proszą) z wielu powodów :

1.zwiększajmy wszyscy a za chwile znowu zrobi się nadprodukcja i będzie płacz i zgrzytanie zębów.

2.Wiązać się z mleczarnia która ma rolników za nic i dla której jest ważne żeby tylko oni zarabiali to nie dla mnie bo teraz kiedy chcę mogę skończyć.

3.Zadłużąnie w tak  nie pewnych czasach może się żle skończyć, a tym bardziej ze mleko w proszku które UE zmagazynowała kiedyś wypuści na rynek i wtedy cena może poszybować w dół , a jeśli cena w tej mleczarni dla największych nigdy nie przekroczyła 1.40zł w najlepszym okresie to można powiedzieć ze byłbym samobójcą a nim nie jestem.

4.Zastanawiam się nad sprzedażą detaliczną produktów mlecznych co ma ułatwić ustawa która wchodzi w życie od nowego roku.

kazda mleczarnia ma swoj cennik podstawowy a ty nie boj sie tylko idz  zeby ci dali i bedziesz mial sytuacje prosta i jasna

w koncu na czyms sie opierac musza wyjsciowo i tyle /taka rada

Opublikowano

Vodz to daj znac jak tam w sierpcu bedzie. To może chociaz dadza popatrzec na osobówki ;)  Tez mi sie wydaje że Dabrowski to juz za długo tam siedzi pamietam jak w tamtym roku na zebraniu ktos mu dosrał ze czas na zmiane ale sie wk....

Dobra

Opublikowano

U mnie w Wolsztynie 1.16 netto przy około 13 tys parametrów nie pamietam ale słyszałem ze wała na wynikach wiec w dzień próby wziołem próbkę a wysłałem do federacji żeby mieć porównanie

Opublikowano

Co do Łowicza to mogę powiedzieć że średnia cena mleka spokojnie wyjdzie 1,35 tak jak mówił jaśnie nam panujący... Odstawiam miesięcznie 100-110 tyś cena za listopad 1,47 brutto 3,5 białko 4,3 tłuszcz. Nie macie pojęcia ile są w stanie dołożyć poza cennikiem aby tylko u nich zostać... niestety i tak odchodzę ;)

Opublikowano

Nie, ja z toruńskiego powiatu i oddaje do oddziału w Toruniu a przeszedłem do Spomleku różnica 25 groszy!!! za to samo mleko, Jak to k**wa możliwe
Dużo czasu nie będzie trzeba żeby rozkradli ten Łowicz do zera, zaczynając od prezesa a na KIEROWCACH kończąc

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez gobi12
      Witam.

Mam na sprzedaż 7 jałówek wysokocielnych (wycielenia początek stycznia - początek lutego).

Jałowice hodowlane. Rasa HF - wysokomleczne.

Zainseminowane dobrymi mlecznymi bykami.

Stado znajduje się pod oceną PFHBiPM. Stado wolne od chorób.

Jałówki całą wiosnę, lato i jesień spędzają na dużym wolnym wybiegu dzięki czemu w późniejszej hodowli nie mają żadnych problemów z nogami.

Cena za szt. 5100-5500 złotych (do negocjacji).

Okolice Zambrowa i Wysokiego Mazowieckiego.

Tel. 86 274 50 89

Zapraszam do kontaktu i obejrzenia na żywo.

• Przez tadzio
      Witam. Jak wiadomo, można składać wnioski do ARR wnioski o wsparcie dla producentów mleka i trzody chlewnej. Czy trzeba dołączyć jakieś załączniki, dokumenty z mleczarni. Bo we wniosku nic takiego nie ma wspomnianego , tylko ilość sztuk?
      Dzięki za pomoc, pozdrawiam.
    • Przez drewcio
      Witam, orientuje sie ktos coz to za dojarka? (Model, nazwa)

Poszukuje katalogu czesci oraz instrukcji do takiego wynalazku.

• Przez Czyzyk97
      Witam agroforumowiczów ostatnio jest głośno o rejestracji chłodni do mleka.
      Jak dokładnie wygląda sytuacja,macje już zarejestrowane chłodnie? Do kogo/gdzie udać się po poradę/pomoc ?
      Dzięki za wypowiedzi Pozdrawiam
    • Przez dawid141413
      Wiitam, stoję przed wyborem nowego schładzalnika do mleka i prosiłbym o opinie na temat firmy EUROTANKS
  • Dodaj nową pozycję...
v