Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podniosłem na 7 i jest też zainteresowanie :) jak by nie patrzeć w małopolsce ceny jadalnego zaczynają się od 7zł

, myslę że cena idzie w górę dopóki ludzie nie otworzą kopcy i sie nie ociepli , wtedy będzie Buuuum :"(

Opublikowano

Podniosłem na 7 i jest też zainteresowanie :) jak by nie patrzeć w małopolsce ceny jadalnego zaczynają się od 7zł

, myslę że cena idzie w górę dopóki ludzie nie otworzą kopcy i sie nie ociepli , wtedy będzie Buuuum :"(

Witam a ta cena za żółte czy czerwone.

Opublikowano

Cena przystępna ja jak dobrze to w tym tygodniu dostane 4,5 zł, a z tymi kopcami to nie wiadomo nawet jak im leżą i jest to tylko niewielki procent z całych plonów ziemniaka.

Opublikowano

W kopcach to trzymają tacy co do hektara ziemniaka uprawiają , cała reszta to już przechowalnie posiada . Hodowla na wsiach padła , to i stodoły ocieplone i tam ziemniaki mnóstwo wiary trzyma i o każdej  porze roku jest do nich dostęp . 

Opublikowano

w której części polski mieszkasz że kopców nie widzisz? tak się składa że mnóstwo ich jest i kulawa... ma racje, zima trzyma już miesiąc to i ziemniaka jest troche mniej dostępnego, nikt teraz kopca nie otworzy. ale owszem też tak może być że niejednemu kopce przemarzły przy takich mrozach jak były na początku stycznia 

Opublikowano

no to masz fajną cenę ,co się nie zmieściło to poszło do kopców , widzę że im większy kopiec to już końcówka ludzie mają wszystko sprawnie zorganizowane,jak już to zostają małe kopce i czekają wiosny,u mnie w okolicy już ziemniaka nie ma dużo,kuzyn miał przeszło 200 ton i już skończył 

Opublikowano

powiem tak interesuje ich towar handlowy czyli konkretnie kaliber 5-8 cm :) ale ładujesz tak jak leci odsortują Ci te małe ponizej 5 cm i te duze powyzej 8 cm i jeszcze masz sadzonke i odpad dla bydła :)

Opublikowano (edytowane)

czyli dasz im 25t z czego pozytywna weryfikacje przejdzie 20t( towar bez skazy pewnie do mycia)...wyjdzie ok 30gr a odsort to tylko nadawać się będzie na pasze 

Edytowane przez przemol87
Opublikowano

Jeżeli to ta firma o której myślę to po pierwsze zważ towar u siebie, po drugie jak już dostaniesz rozliczenie to zwróć uwagę ile potrącili Ci za sortowanie, zanieczyszczenia i inne "dodatki" i na koniec podziel kwotę przez ilość wtedy otrzymasz wiarygodną cenę, i nie zdziw się jak wyjdzie 30 groszy albo mniej.

Opublikowano

nic nie kasują za sortowanie... jak przyjmują towar przez bunkier to robia wstepna segregacje 5-8 reszte zabieram i nikt mi za zadne sortowanie nie kaze płacić, zanieczyszenie kilka % zawsze musza dać na piasek itd a Ty jak robisz pyrke na worek to tez nie wrzucisz kalibru 2 cm czy 3 cm tylko musisz zrobic sort i  to odrzucic prawda? i tak samo przerosnietej pyry nie wrzucasz do worka? chyba ze masz tak niewybrednych klientow ze kazdy kaliber kupia :)

Opublikowano

Do was też tak dzwonią o te pyry nonstop? co dzień telefon......dziś z warszawy, gość gadał że potrzebują minimum 100 ton ziemniaków na chipsy w bigbaga po 40gr/kilo płacą. Jakie odmiany na te chipsy przeważnie biorą?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez farmer1111
      Poszukuje ziemniaków paszowych  lubelskie
    • Przez Szydre
      Witam! 
      Nie wiem czy w dobrym dziale piszę to pytanie. Macie jakieś sposoby na przetrzymywanie ugotowanych ziemniaków dla świń? Mam 4 świnie i ugotowałem dla nich parnik ziemniaków, jak je przetrzymywać żeby nie skisły? Zostawiłem je w skrzynce wystudzone w ciemnym, chłodnym garażu. 
    • Przez warchest
      witam sprzedam obsypnik do ziemniakow 3 rzedowy stan dobry lokalizacja powiat płocki , nr tel 728 381 453 lub 728 563 090 

• Przez MarcinSp10
      Potrzebuje od specjalistow rady na temat ziemniakow czym najlepiej spryskac ziemniaki od chwastow zawsze przed wschodami dawalem roundupem ale potem i tak zarastaly. Polecono mi na nastepny rok spryskac Srodkiem titus 25wg tydzien po posadzeniu . Czy warto tym pryskac??
    • Przez topfarmer
      Cześć
      Mam problem z moim kombajnem grimme lk650 i nie wiem jak go rozwiązać.
      Podczas kopania ziemniaków i przejechaniu dosłownie kilku metrów pod plastikową rolkę podchodzi kamień ( około 3 cm) i blokuje całą taśmę boczną podajnikową. Sprawdzałem w katalogu wszytko jest na swoim miejscu , rolki praktycznie nowe. W załączniku przesyłam zdjęcia.
      Czy ktoś z posiadaczy tego modelu spotkał się z takim problemem?
      Dodam że ogólnie w tamtym miejscu gromadzi się bardzo dużo łęcin, ziemi itp. Czy jest to normalne?

• Dodaj nową pozycję...
v