tadzio

Zetor 5340 brak ładowania i nie działa obrotomierz

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
Zetor
tadzio    11

U wujka zetora nie ma ładowania, świeci cały czas słabo kontrolka, i nie działa obrotomierz. Po podłączeniu miernika do kabla jak sie nie mylę zielonego wartość przy obrotomierzu na wolnych obrotach pokazuje 0.9 v i przy wyższych obrotach powyżej 1v. I jeszcze w dodatku rozrusznik nawet nie obruci, a podobno wcześniej kręcił. Prąd na akumulatorze 12.72

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mati8991    10

weź sprawdź napięcie na alternatorze podczas uruchomionego silnika (przygazuj) i podaj wyniki a obrotomierz może mieć zerwana linkę jeśli takie coś w zetorach tego typu występuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

PawelKu    0

Kolego przyczyną jest regulator napięcia na alternatorze. Miałem ten sam przypadek. Trzeba go wymienić. Regulator taki jak w skodzie faworit.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tadzio    11

Regulator i szczotki wymienione, bo się zderły a że rozrusznik nie kręcił to akumulator padł na gwarancji , brak mocy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez bartekm66
      witam
      mam problem z obrotomierzem - licznikiem motogodzin w moim zetorze 7045
      otóż obroty wskazuje normalnie ale motogodziny to różnie czsami potrafi "zaciąc się"i nie pracowac przez 10 i wiecej godzin a czasami kręci jak szalony
      czy jest to wina samego licznika czy tez może pradniczki przy silniku
      miał ktos taki przypadek ???
    • Przez KamilTeamTV
      Witam mam problem. Mianowicie nie gasną mi pozycje na błotnikach i z tyłu. Sprawdzałem bezpieczniki jak umiałem, stacyjke i nadal.. Może pomyliłem gdzieś kable ale próbowałem wszrstkiego. Na polu 1 mam tylko długie z przodu, dalej świeci tylko prawa lampa. Jedyne co powoduje wyłączenie pozycji to wyjęcie kluczyka. Proszę o pomoc. 
    • Przez center
      Mam problem ze wzsakazniem zegara od Ciśnienia powietrza w pneumatyce gdyż cały czas po właczeniu stacyjki wskazuje maxa... nie wiem co mu sie stało przepatrzyłem przewody i nic nie znalazłem zwarcia. Jak sprawdzić zegar a jak czujnik? Który czujnik tam koło akumulatora to od tego Cisnienia? Ktoś wie przy zegarze od czego który kabelek jest a moze jak to działa ustrojstwo ? Pozdro
    • Przez pawelek116a
      Witam!
      Chciałbym założyć w swoim zetorze 7011, Lampy robocze na dach, dwie z przodu i jedna z tyłu. Pytanie moje polega na tym czy przy tej mocy nie było by zbyt duże obciążenie dla akumulatora. Nie chciałbym go rozwalić. Jeszcze jedno pytanie czy mógłby ktoś podpowiedzieć z kąd wziąć zasilanie i jak podłączyć bezpieczniki itp.
      Tutaj daje linki do tych lamp:
      Ta z tyłu:
      http://allegro.pl/panel-led-lampa-halogen-126w-42x3w-12-24v-cree-i5921450319.html
      A te z przodu:
      http://allegro.pl/panel-led-lampa-robocza-halogen-72w-7200lm-hit-i6080540239.html
       
       
       zeto
    • Przez deyu
      Jak sprawdzic elektromagnes przy rozruszniku zetor 5211 bo tylko słychac takie cykanie
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.