Traktor mi młodnieje
Przez
Rafał2222, w Instalacja elektryczna
-
Podobna zawartość
-
Przez raul7031
Jak macie podłączone lampy robocze led nad kierunkowskazami w 7211? Skąd zasilanie i jak poprowadzone przewody?
-
Przez Przemix_
Witam
Mam problem w zetorze 7011. Mianowicie miał słabe ładowanie więc postanowiłem zrobić alternator. Dzisiaj go założyłem na akumulatorze na wolnych obrotach jest 12.9 na obrotach 13.2v, a na alternatorze na wolnych 14. Co to może być? Obstawiam na regulator ale mogę to sprawdzić dopiero w poniedziałek. Może ktoś miał podobny problem.
-
Przez Farmer4255
W zetorze 7211 po wciśnięciu pedała hamulca włączają się wszystkie światła pozycyjne i nieraz drogowe? Co może być przyczyną?
-
Przez mds212
Kupie silnik tylnej wycieraczki do zetora 7211, najlepiej popsuty. Moze ktos wymienial i ma jeszcze stary popsuty to chetnie kupie, potrzebuje pewna czesc z przekladni tego silnika
-
Przez Damiano604
Witam, mam problem z obrotomierzem w Zetorze 5320. Zacząłem od licznika, sprawdzając miernikiem napięcie jakie idzie z prądniczki (przewód M, zielony) napięcie zmieniało się wraz dodawaniem gazu ale bylo bardzo niskie 0,60V przy średnich obrotach (wydaje mi się ze trochę i tak za niskie). Kupiłem nowy zegar, z elektronicznym zegarem motogodzin ( do 30 km/h) poprzedni był 35 km/h (oryginalny). Założyłem nowy zegar, po wciśnięciu kluczyka słychać jak zegar włącza się i pokazują się motogodziny, wskazówka od obrotów tylko drgnie i nic. Sprawdziłem ciągłość przewodów i wszędzie jest ok. Odkręciłem i rozebrałem prądniczkę a w niej pełno oleju (pytanie czy tak powinno być) wewnątrz jest taki prawie okrągły wirnik który styka się z palcami, na tym prawie okrągłym wirniku widać kreski i tam właśnie jest delikatnie wypukły. Pytanie czy wszystko jest ok w tej prądniczce. Jak będzie trzeba to kupię nową tylko ciekawi mnie co w niej może być nie tak. Pytanie czy kupiłem dobry zegar 30 km/h czy powinien być 40 km/h? Zwracam się z prośbą o jakąś podpowiedz. Pozdrawiam!
-