-
Podobna zawartość
-
Przez mateuszrol1990
Witam.Wczoraj pojechalem na poletko dokladnie lake oddalona o jakies 4km od gospodarstwa, chcialem posiac nawoz lecz okazalo sie ze laka jest zaorana i zasiane sa buraki. Co moge zrobic gdzie sie udac jak walczyc ze zlodziejem. Dzwonilem do niego ale on ma to w d... dodam ze choduje cieleta i zostaje bez laki na zime
-
Przez dawidursus323
Witam. Chcę wydzierżawić działkę na której tylko część to pole które chcę wydzierżawić, a na reszcie stoi dom. Jak wpisać to do umowy dzierżawy żeby nie było potem problemów jeśli będę chciał pobierać dotacje?
I jeszcze jedna sprawa. Aby wydzierżawić działkę z anr trzeba spełniać szereg warunków. Jednym z nich jest to że trzeba posiadać co najmniej 1 ha gruntów. Mam ten 1 ha ale wydzierżawione. Czy wystarczy mi zwykła umowa dzierżawy czy musi to być zrobione u notariusza? Pozdrawiam.
-
Przez Gość
Witam.
W niedalekiej przyszłości mogę wziąć ziemię w dzierżawę , która jest 80 km od mojego gospodarstwa. Są to działki o powierzchni 20 i 10 ha. Zastanawiam się teraz jakie przyczepy zakupić do zbioru zboża, którego trochę tam będzie. Zastanawiam się nad przyczepą skorupową Matal Fachu o pojemności 18 ton. Teraz mam takie pytanie czy to pole nie jest trochę za daleko i jakie przyczepy byście radzili mieć do transportu zboża?
-
Przez jestem_z_miasta
Cześć,
mam nadzieję, że trafiłem w dobre miejsce. Odziedziczyłem 6 hektarów ziemi (2 łąki, 4 ziemi) łąki w 3 działkach, pola w 2 + budynki gospodarcze i maszyny.
I nie wiem co z tym zrobić.
Mieszkam w mieście 70km od wsi w której znajduje się ziemia. I raczej nie zostawię mojej pracy, bo po prostu ją lubię, a codziennie dojazdy nie wchodzą w grę.
Mielibyście jakieś porady, co mógłbym zrobić, aby zarabiać na tej ziemi i jednocześnie nie musieć tam pracować non - stop? Szukam czegoś, co pozwoli wyciągnąć z tego więcej niż na dzierżawie.
Mam nadzieję, że ktoś podrzuci jakieś fajne pomysły
dzięki!
-
Przez andrewk
Piszcie jak przetrzymujecie obornik na pryzmie na polu - gdy np. płyta gnojowa jest pełna, a do 1 marca jeszcze daleko. Można przetrzymywać bezpośrednio na ziemi ? Jak nie to wystarczy dać folię pod spód ? Nie chcę nabawić się problemów z arimr, więc muszę zawczasu się przygotować
___________________________________________________________________________________________________________
AgroDane.pl - portal poświęcony specyfikacjom maszyn rolniczych takich jak ciągniki rolnicze, kombajny zbożowe oraz ładowarki teleskopowe. Dane techniczne, porównania modeli oraz opinie w jednym miejscu. Użytkownik agrofoto wszystkim poleca tą stronę z całego serca
-

Rekomendowane odpowiedzi
Taki problem
Pole po kukurydzy