Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ale panowie co do tego moga miec zawory?czy jest to mozliwe ze jest za duzy luz zaworow i tak bedzie chodzil?a czy wchodzi w rachube ze jest juz pare lat ten wklad filtra powietrza i moze byc tego przyczyna?

Edytowane przez zibi16245
Opublikowano

Skąd ten dźwięk w filtrze, z układu dolotowego, który kończy się na zaworze ssącym. Szybciej podparte lub inne problemy z zaworem(pęknięta sprężyna). Przez net ciągnika nie naprawię, wiec zrób obsługę filtra, sprawdź zawory .

Opublikowano (edytowane)

Obsluge fitra zrobilem wyczyscilem zmnienilem olej i bez zmian powiedzial bym ze jest jeszcze gorzej.Musze sprawdzic zawory.

Panowie ustawil mi mechanik zawory i niby byly dobrze ale jeszcze zle chodzi,ja widze jedno rozwiazanie kupic nowy filter powietrza czy dobrze mysle?bo filter ma 20 lat

Panowie a jak bym kupil takie dwie gompki to by nie chodzil ruski na tym??bo tej kasety nie ma w sklepie

Nie piszemy posta pod postem , używamy opcji "edytuj" - razor275

Edytowane przez razor275
Opublikowano (edytowane)

Kolego w filtrze powietrza trzeba mieć dwa krążki z gąpki (wkład filtra powietrza fachowo 5zł szt.) nad micho olejowo na rure nasadzone a wyżej to tylko już z góry widać te sitko co się zdejmuje. Sprawdz czy masz gąpki. Ale ja bez gąpek śmigałem pare lat i nie było dziwnych odgłosów. Ja jak dałem dwa to mi kopcił bardziej i nieco mniej siły miał. A wspomaganie wole kupić kompletne te z allegro tylko niewiem czy ono pasuje do mego modelu?. Do mf 255 i Ursusa3512 też tam jest za 3,500Zł chyba i niby nic nie trzeba przerabiać a tak naprawde trzeba wycinać osłone przy dolnej gumie od chłodnicy i osłone wiatraka do połowy od dołu. U mnie na Podlasiu do Władka mają prawie wszystko. I te wspomaganie krótsze ramie co na Allegro było po 70zł tu jest po 50Zł. a ich filia jest w Białymstoku. Moto-Agro, Białystok, ul. Elewatorska 52, Telefon : (85) 651-85-12

Edytowane przez Risto
Opublikowano

Witam.Panowie potrzebuje pomocy jak dzisiaj zaczolem palic wladka to jakos tak dziwnie zaczol rozrusznik krecic i nie chcial mi zapalic ale z wielka bida zapalil ale masa byla ciepla i nie wiem co to za przyczyna i prosze o pomoc czy to moze byc przyczyna akumutorow bo juz maja z 7 lat czy szukac w rozruszniku?czy moze sie szczotki wytarty i trzeba wymienic prosze o pomoc.

Opublikowano

Jeśli masa zrobiła się ciepła to najprawdpodobniej jest słaby styk na masie. Włącznik do wymiany, ale przy okazji możesz posprawdzać wszystkie połączenia prądowe od akumulatora do rozrusznika łącznie z włącznikiem elektromagnetycznym. Zakładam, że akumulatory są dobre, a poziom elektrolitu w normie.

Opublikowano

Zwracam się do was o pomoc bo mam problem ze swoim władkiem, a mianowicie chodzi o to że słabnie mu moc nie ważne czy jedzie się samym ciągnikiem czy z obciążeniem. Czasem bywa już tak że ledwo co jedzie. Rurkę w baku i ta co idzie od baku przedmuchałem, odstojnik wyczyściłem, filtry wymieniłem i cały czas tak samo jest. Co to może być i jak to naprawić? proszę o podpowiedzi, bo tu trzeba w polu robić a niema czym:/

Opublikowano

Słabnie czyli zapowietrza.A dużo masz ropy w zbiorniku.Jak mało to zalej do pełna.Może być też przyczyna pompki zasilającej a dokładnie zaworków.A jeżeli kopci to sprawdzić zawory i wyczyścić filtr powietrza :)A jedno jeszcze czy po odpaleniu i dodaniu gazu wchodzi na obroty.Jeżeli nie to sekcja w pompie do wymiany.To tyle. :) Pozdrawiam

Opublikowano

Paliwa mam zalane gdzieś z pół zbiornika. Nie kopci, Jutro wyczyszczę filtr powietrza bo jego nie czyściłem. Dokładniej coś można o tej pompce i zaworkach? Po dodaniu gazu to wchodzi na obroty i później słabnie a czasami jest dobrze, albo te obroty tak falują.

hacki gdzie mam dmuchnąć sprężarką?

Opublikowano

@email9 podjęć do pompiarza niech on sprawdzi bo jak mówisz że obroty falują to mi wygląda na samo regulator obrotów w pompie wtryskowej.A zaworki masz na pompce zasilającej od spodu dwie śruby na 19 klucz.Sprawdź może sprężynki się rozleciały, :) Pozdrawiam

Opublikowano

Zaworki sprawdzone, sprężynki sa całe. przyjeżdzał znajomy mechanik i stwierdził że jemu to wygląda na pompę bo on nic innego nie widzi. Tak że poradził by zawieśc ją do pompiarza który to ogarnie. W poniedziałek pewnie zawiozę.

Opublikowano

Witam panowie zrobilem juz rozrusznik i wyzczyscilem wlacznik masy i narazie pali.A co do tego filtra powietrza to te gapki maja byc pomiedzy miska olejowa i ta kaseta filtra czy na gorze nad kaseta filtra??

Opublikowano

Mam taki problem ostatnio. Od około 1600 obrotów kręci mi się non stop łożysko oporowe w sprzęgle nie wiem co jest tego przyczyną. Rozpoławiałem już 4 razy ciągnik i dalej to samo. Łapki nie ocierają, sprężyna odbija łożysko dobrze, sprężyny w docisku nowe , łapki nowe, sprężyny na łapkach nowe, nowa tarcza łożysko praktycznie już wszystko sprawdziłem i dalej to samo. Poniżej tych obrotów jest wszystko dobrze. Chyba przez to siadały mi łożyska na sprzęgle a ja nie widziałem, że mi się kręci.

Co może być tego przyczyną? Jak kręcę ręką to nic nie ociera o łożysko. Łożysko przestaje się dopiero kręcić jak odsunę je od łapek na około 2 cm. Przy około 1 cm zaczyna się kręcić. Coś jest krzywe już nie mam pojęcia walczę z tym od paru dni...

Opublikowano

Nawet koło zamachowe było zdejmowane bo wymieniałem simeringi tam ale nie pierwszy raz je przykręcałem i wyglądało, że wszystko gra.

Patrząc na kręcące się koło łapki nie widać aby nierówno chodziło.

Co do wału to też myślałem o tym tylko, że nie ma luzu. W innym władku widziałem jaki jest luz aż czuć jak się sprzęgło wciska i nie ma takich problemów.

Opublikowano

@balcerek1 widziałeś co napisał Witek ? Łożysko przestaje się kręcić jak luz wynosi miedzy łożyskiem, a łapkami 2 cm. To co mu da luz 4 mm ?

A i książka piszę że ma być luz 2-3 mm a nie 4 .

Opublikowano

Będę teoretyzował niestety, ale może wałek sprzęgła dostał luzu na łożysku w skrzyni biegów i wpada w rezonans z łożyskiem oporowym w okolicach tych 1900 obrotów.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez plusz01
      Witam
      Mam małe pytanie do szanownych kolegów. Mianowicie przymierzam się do zakupu nowych opon i z tąd moje pytanie. Na początku zaczniemy od przednich opon jaki kupić zwykłe takie jak w oryginale czy może jodłowe które będą miały lepszą przyczepność w warunkach polowych. Ostatnio założyłem do swojego władka wspomaganie więc nie raczej nie będzie problemów ze skrętem interesuje mnie przyczepność które lepiej się sprawdzą ?. Druga rzecz co z oponami do tyłu zostawić oryginalne 11.2 czy może założyć szersze takie jak w C330 12.4 dodam że aktualnie dołożyłem obciążniki na tylne koła około 70 KG na jedno koło. Proszę o pomoc w doborze oraz przedstawienie waszych doświadczeń. Pozdrawiam
    • Przez zubi1990
      Witam wszystkich będę robił teraz remont silnika w moim t25a i tu mam pytanie: jakim momentem dokręcić śruby mocujące głowicę do bloku , jaką siłą dokręcić stopy korbowodów, jaka ma być grubość panewek głównych i korbowodowych, jaka siła dokręcenia koła zamachowego, szerokość cylindra i luz w zamku pierścieni. Ciągnik z roku 1978 z dwoma drążkami do zmiany biegów
    • Przez kuba12345
      Witam jak w temacie w moim T-25 wymieniam przedni lewy sworzeń w ośce i takie oto pytanie zakupiłem do tego swożnia odrazu nowe tuleje i teraz jak wbije nowe tuleje to muszę je rozwiercać w środku czy samo wejdzie. Pytam gdyż ktoś mi powiedział że będzie trzeba rozwiercać co otym sądzicie???
    • Przez volvo
      Zakładał ktoś do Władka wentylator od ltz55, czyli od 4-cylindrowca?
    • Przez adam098
      Witam posiadam t25 z starego typu alternatorem brak ladowania,  co może być.  Jak założyć do niego nowszy alternator?
  • Dodaj nową pozycję...
v