Skocz do zawartości
DionizyZlotopolski

case 885xl brak pol biegów I cały czas włączony przedni napęd

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
Case

Witam posiadam ciągnik case 885xl Ostatnio pojawil się u mnie problem z przednim napędem (nie da się go wyłączyć) jak I zarazem brak pol biegów co może byc przyczyną takich o to awarii

Mechanik mówił ze przyczyną może być pompa hydrauliczna Ale czy na pewno
Dziękuję za wasze odpowiedzi
Jacek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
JACK36    0

witam.Przeciez w 885xl półbiegi załanczane sa dzwignią (mechanicznie) a nie olejowo.Załanczanie napedu i połbiegi to dwie rózne sprawy ale prawdą jest to ze jak nie mozesz wyłączyc napedu moze byc winna pompa w skrzyni.Ale najpierw sprawdził bym elektrozawor i cisnienie na wyjsciu z filtra

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

andrzej78    13

Szkoda kasy na wymiane oleju ,najpierw wyeliminować usterkę , jezeli bedzie remont to znowu nowy olej.?.Wydaje mi się ,że moga to być dwie różne usterki.Brak półbiegów -czyli jest żółw a brak zająca czy odwrotnie .Jak ze wspomaganiem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Hej sprawdzony został filtr byl czysty cewka I elektrozawor tez dobre Olej musze wymienić bo nie wiem ile już ma Ciagnik kupiony pół roku temu to przydało by się wymienic Dodam ze wszystko działało aczkolwiek była sprawdzana instalacja elektryczna I nie jestem pewien czy od tego może czasu zaczęły się problemy Moze jak elektromechanik jak naprawial swiatla (bo gasly) cos poruszal ale tego nie jestem pewien

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Witam problem z napędem został naprawiony Wystaczylo odkręcić korek spustowy (z tylu pod filtrem klucz 30) i przeczyscic plywak Dziękuję za pomoc użytkownika forum

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Witam mam pytanie do znawców tematu, mianowicie mam w swoim Case 885 skrzynie hydro. I jest to pewne udogodnienie , gdyż jak jadę pod górę po naciśnięciu sprzęgła ciagnik się nie cofa jest to bardzo fajne aczkolwiek jak juz po zatrzymaniu chcesz zmienić bieg lub dać na luz bardzo ale to bardzo ciężko jest wyciągnąć bieg wtedy włączam polbieg i juz jest dobrze ale ciagnik wtedy cofa się do tyłu i trzeba hamulec nacisnąć i moje pytanie Czy to normalne że tak się dzieje czy trzeba coś wymienić ,naprwic, poregulowac ? Pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
andrzej78    13

Witam .trudno jest wywnioskować z opisu ,ale każdy ciagnik po naciśnięciu sprzęgła powinien swobodnie sie toczyć.Jeżeli dobrze zrozumiałem to na zajacu się nie toczy ?.Moim zdaniem wynika ,że masz awarię pólbiegów .Często zrywają się śruby-cięgna ściagajace spręzynę talerzową tarczek od żółwia, włączenie zajaca powoduje niedostateczne zluzowanie tarczek żółwia ,które obracaja sie z inną predkością (powstaje tarcie z innego przełożenia,które musi pokonac ciagnik na luzie).

Zastrzegam ,że mój wywód ma sens tylko w przypadku kiedy, nacisnięcie sprzegła nie powoduje automatycznego przełączenia na żółwia i odwrotnie.(mimo ,że kontrolka tego nie pokazuje).

Edytowano przez andrzej78

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Jak jest pod górę ciagnik się nie toczy na równym tez się nie toczy Tylko z góry się toczy ale to normalne każdy się toczy z góry A wydaje mi się ze to nie to bo nie powoduje to żadnych obciążeń sinika Bo chyba było by słychać jak silnik pracuje Aczkolwiek dzięki za radę Dodam że "nadworny" mechanik chyba się za bardzo nie zna na case bo u nas mało tego jeździ
To mówił ze ta skrzynia Ma cis takiego ze ciagnik się nie cofnie i ze nie można go zapalac na tzw popych
A Ty masz jaka skrzynie w swoim Case?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
rogerr33    0

 

Witam 
Może ktoś na forum pomoże usunąć usterki w case 885xl. Posiadam biegi po lewej stronie i reduktorem H L R i czterema biegami na każdym. 
 gdy się ciągnik toczy z góry jakby w ogóle silnik nie trzymał tylko byłby na położeniu luz.
i ciągle włączony przedni napęd.
Jeżeli się znajdzie ktoś kto może powiedzieć na ten temat to proszę o odp.
 
pozdrawiam
 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


×