Skocz do zawartości

>>NOWY<< URSUS C-360 z Lublina ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zwolenników ursusa jest coraz więcej, więc może za kilka lat bd widywał Ursusy z Lublina codziennie gdzieś w polu. Wie ktoś czy jest już dostępna C-380M ?

Opublikowano (edytowane)

Ja powiem tyle odnośnie tych c 360  może i interesujący ciągnik ale ja bym go nie kupił.Tak samo C 380 nie kupił bym tego jak bym miał nowy kupić to bym wolał już coś innego i tak z wniosku zrezygnowałem bo było pole do kupna 6 ha + dzierżawy 4 ha wziołęm a kupiłem Pronara 82 A od pierwszego gospodarza sprzedał bo kupił większy ciągnik elegancko chodzi  na razie wiosenne roboty nim robiłem z wyjątkiem uprawy nim robiłem zapiąłem mu na probe pług odkręciłem  4 skiby na (3)2 ha orałem gdzie była równina 1 zając a tak to 6 5 żółw bez problemu szedł tura dołożę mu.Powiem tak z mojego punktu widzenia na Ursusy będą chętni ale no cóż każdy by kupił gdy by cena była inna oglądałem te ursusy i nowego majora na Agrotech i powiem jeszcze że Będzie zbyt.Musi minąć rok aby się rozkręciło jak z wszystkimi maszynami  w kabinie nawet spoko

Edytowane przez karol1221
Opublikowano

Ja C-360 też bym nie kupił, jakoś nie przemawia do mnie ten ciągnik ale C-380 przygarną bym z chęcią.

Opublikowano

Mentalność polaczka wziąć kredyt kupić traktor za +/- 100 000 zł jako ciągnik pomocniczy w gospodarstwie

(Że taki traktor miałby pełnić rolę głównego ciągnika nawet nie skomentuję chodzi o cenę) a potem widły od gnoju i do Warszawy płakać bo nie mam na ratę.. Świetnie pokazały to ostatnie protesty..

Ja ma 14,5 ha ziemi i jako główny traktor URSUS 4514 kupiony przed laty z własnego kapitału przez mojego tatę a Park maszynowy był stopniowo uzupełniany przez kolejne 4 lata... i pamiętam jak się inne kulfony śmiały że SAPARD-u nie bierze a PZECIE DAJO I CA BRAĆ

dzisiaj nie jest im do śmiechu. U mnie część pól już obsadzone warzywami a inni się po d*pach drapią skąd na chleb wziąć.

Tak więc darujcie sobie bo jak pewien człowiek powiedział "Trzeba najpierw zainwestować pięć złotych w kalkulator i obliczyć na co mnie stać a na co nie " zamiast brać potężne kredyty na krzywy ryj bo inni biorą 

Opublikowano (edytowane)

O tym właśnie mówię 

W czasach Technikum wyjechałem na praktykę do Niemiec, Ja i kolega pracowałem w gospodarstwie w którym właściciel uprawiał 50 ha buraka cukrowego, 50 ha pszenicy i hodował krowy mleczne, jedno wam powiem Niemcy to mądry naród kombajn zbożowy kupił na spółę z dwoma sąsiadami bo mu się nie opłaca samemu kupić. A u nas w Polsce? 5 ha pszenicy dla 10 świń i kombajn kupuje.

Biorą kredyty bo myślą że jak coś płaci powiedzmy 800 zł za tonę to będzie tak zawsze a o ryzyku nikt nie pomyśli że może przyjść załamanie rynku i d*pa zbita..

W mojej okolicy już 8 traktorów na lawetach odjechało, No ale przecież sąsiad kupił to ja nie będę gorszy a potem co urobi to bonkom oddaje a w domu chleb sznurkiem kroi. Jest określenie dla takich ludzi, a brzmi ono "BANKRUT". 

Ot cała prawda o polskich POSTĘPOWYCH rolnikach

Edytowane przez Vexus
Opublikowano (edytowane)

Kwoty już zniesione i ciekawe co teraz zrobią ci od tych obór ? Na Warszawę z widłami  żeby Sawicki im do mleczka dopłacał ? po moim trupie !!!!

Albo zaczną myśleć albo zamiatać ulice

Edytowane przez kris14
Opublikowano

Wielcy fani Ursusa, snujecie różne domniemania czy ten nowy C360 jest podobny do zasłużonego poprzednika a nie macie pojęcia że ten ciągnik jedyne co ma podobne to nazwa. Nowy C360 ma silnik Indyjskiej firmy sonalika, czyli wiadomo że awaryjność ich będzie wysoka. A same ciągniki marki Ursus to kupiony gotowy ciągnik tureckiej firmy Hatat a w Polsce jest naklejka przeklejana i tyle. Do tego handlowcy ściemniają, że to Polski ciągnik... powodzenia.

Opublikowano

piszesz "wiadomo że ich awaryjność będzie wysoka", więc zapytam-po czym to wnosisz, dlaczego tak sądzisz??? użytkujesz maszynę z takim silnikiem??? masz ją minimum dwa lata??? bo stwierdzenie że ''jest złe bo ja tak uważam'', ma takie samo pokrycie że ''ja uważam że ten silnik będzie super''

• Like 1
Opublikowano

@Piotr_20155 ledwo sie zarejestrowaleś już zamieszanie robisz... Nowości nie odkryłeś, każdy wie z jakich podzespołów składane są Ursusy. Są sprawdzone w innych markach już od długiego czasu na rynku i zle z nimi nie jest. Wazne, że marka jest Polska. Tylko, że nawiązując dalej do twojej wypowiedzi to zapoznaj się z ofertą i pochodzeniem ciągników bo sie w dużym stopniu mylisz.

• Like 1
Opublikowano

Wielcy fani Ursusa, snujecie różne domniemania czy ten nowy C360 jest podobny do zasłużonego poprzednika a nie macie pojęcia że ten ciągnik jedyne co ma podobne to nazwa. Nowy C360 ma silnik Indyjskiej firmy sonalika, czyli wiadomo że awaryjność ich będzie wysoka. A same ciągniki marki Ursus to kupiony gotowy ciągnik tureckiej firmy Hatat a w Polsce jest naklejka przeklejana i tyle. Do tego handlowcy ściemniają, że to Polski ciągnik... powodzenia.

To w takim razie Valtra to też tylko Hatat według ciebie?

Opublikowano

"Indyjskiej firmy sonalika, czyli wiadomo że awaryjność ich będzie wysoka" Tylko że tych silników się produkuje 80 tyś rocznie, więc jak by to był szajs, to by chyba tyle tego nie klepali, nie? O.o 

" A same ciągniki marki Ursus to kupiony gotowy ciągnik tureckiej firmy Hatat a w Polsce jest naklejka przeklejana i tyle." Kolejny "znafca" co coś usłyszał, coś przeczytał i uważa że rozumy pozjadał... Toć o tym, że seria H to hattat, to wie każde dziecko i tu się kończą powiązania z ursusem, bo c-380 czy 11054 niz z tym nie mają wspólnego...

Opublikowano (edytowane)

Panowie a czy jak będzie do wyboru silnik perkinsa 3 i 4 cylindrowy , to czy te silniki będą miały tą samą moc tj 58KM? Czy może 4 będzie troszkę mocniejszy? Wie ktoś coś na ten temat?

Edytowane przez cover