Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To w miarę młody rozsiewacz. Z siłowników odpada farba, gdzieś są przyrdzewiałe jak śruby, lekko pozdzierane naklejki, otarcia, rude krawędzie wskazują, że jednak nie jest malowany. W rzeczywistości wygląda pewnie nieco gorzej, ale i tak dobrze.

Opublikowano

Mam taką i cóż ja mogę powiedzieć paliwo oleje filtry i do roboty proste i wytrzymałe ciągniki. Jak na 6 cylindrów jest bardzo oszczędna. Jedyny minus to jest trochę nie gramotna ale kwestia przyzwyczajenia i wprawy. No i rewers na plus. 

Ta z ogłoszenia to już malowana i tłumik kombinowany. A co jeszcze to trzeba jechać i zobaczyć.

Opublikowano
20 godzin temu, tobago napisał:

Oglądał może ktoś ten ciągnik?

Cena jak na te modele dosyc niska. Ciekawe gdzie jest haczyk...

https://www.olx.pl/oferta/ciagnik-rolniczy-renault-103-54-CID757-IDsLBH5.html#f021ffd733

Parę km w bok stoi nie picowana, napisałbym nawet że BRZYDKA 103, ale mechanicznie 100% sprawna do  wzięcia za podobne pieniądze

w tej cenie będzie odświeżona plus oleje, filtry i super buty dołozone

17 godzin temu, farmtrac8244 napisał:

@Thomas2135 ciągnik z Twoich okolic .

jeno za podkarpacie się zaplątał

Opublikowano

Daleko zajechał. 

Jeśli o ładowarkę chodzi to mam zupełnie inną, ale jak w każdej trzeba sprawdzić napędy. Praca silnika to oczywista sprawa do sprawdzwnia. Dobrze rozgrzać maszynę i zobaczyć czy hydrauliczny napęd na rozgrzanym oleju działa tak samo co na zimnym. Jak trup to będzie wolniej jeździć i słabsza przy tych samych obrotach. Po rozgrzaniu zobaczyć czy z odmy dymem nie wali. Zaprzyj się o ziemię , drzewo i obserwuj czy oba napędy ciągną. Podnieś się lekko na przodem i sprawdź czy luzu nie ma na przegubie. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v