Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, grzesiek1098 napisał:

stempos1980 byłem u tego handlarza jakieś dwa tygodnie temu oglądać tego forda: https://www.olx.pl/oferta/ford-3910-CID757-IDubxTW.html#65f25d585b

i widziałem jak tego Case "przygotowywali" do sprzedaży. Przez telefon wszystko cacy a po dojechaniu na miejsce nie chciało mi się drzwi od samochodu otwierać.

Tak to jest z tymi handlarza i że na odległość wszystko cacy a w rzeczywistości rozpacz i nędza. Powinni za paliwo zwracać za to że wprowadzają potęcjalni h nabywców 2 wielki błąd.. Narazie muszę odpuścić ciągnik bo szykuje mi się budowa więc tylko pooglądać mogę. Ale ten case opony to ma co kret. Same opony nowe to 10 koła to może być mało oczywiście w takim rozmiaże jak ma założone. 

Opublikowano
3 godziny temu, jahooo napisał:

2 godziny temu, stempos1980 napisał:

To nie fantazja tylko słońce daje w głowę dla tego taka cena

2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Nie to żniwa idą, przecież tańszy niż bizon nie może być bo nikt nie kupi bo pomyśli że szajs, a tak germański i cenę trzyma to igła z pod koca xD

Jak tu na forum za rekordy po 50 krzycza, to co sie dziwic :)

@up

Ja sie musze w koncu za swoja zabrac

Opublikowano
4 godziny temu, sebe1033 napisał:

że jakoś na linkę czepiają kloca i się kręci jak ciągnikiem ciągnie linkę i wjeżdza na przyczepę

No jakoś tak. Gadał że stawał obok gromady drewna czepiał za liny te drzewo a na kłonicach były rolki przez które przekładał linę i ciągnikiem jechał do przodu ciągnąc za liny i drzewo GÓRĄ przez kłonice wpadało na przeczep. Mówi  czasami jak J***bneło to aż z sąsiednich wiosek się zlatywali ludzie. A drzewo ciągał czasami spod ruskiej granicy aż za Ostrołękę starym mtz. A do rozładunku łapał liną za drzewa, obalał kłonice (sworznie były na stożkach) I ciągnikiem ściągał  te drzewo. Więcej było przygotowań z linami jak samej roboty. :P 

Jakiej firmy to przyczepa wogóle mi mówił "ASHORSE" Ale google nic nie mówi 

Opublikowano

Ojciec ma famarolkę, odkupiliśmy z 18 lat temu z koszenia poboczy. Przeszła remont kapitalny i od tego czasu tylko raz wymieniane paski, no i nożyki.  Fakt, lakier trochę słaby na nich, ale trochę farby przy remoncie i poza tym działa. Nawet nie jest bardzo głośna.

Opublikowano (edytowane)

hmm sam mam 7211 to się trochę najeździłem nim i to prawie z każdą maszyną , pole, transport to po przesiadce na 4x4 jest inna robota i to we wszystkim , w tym roku na usłudze przy prasie jakoś musiałem miejscami na łąkach 4x4 załączać . Nawozy tez 7211 dobrze się sieje jak załadowany bo lepsze rozłożenie masy jak ryć trzeba się xD . Z transportem też różnie po lodzie nie idzie , a w polu tak 3 tony jednoosiową idzie ,Ale zielonkowe jak najbardziej grabic przewracać

Edytowane przez sebe1033
  • AgroTeam
Opublikowano
38 minut temu, sebe1033 napisał:

no i dobrze a raczej komu to potrzebne bez przedniego napędu , kiedyś to i zachodnie kupowali nowe tylko na tył napęd

Bez przesady z tym napędem, nie każdemu jest on niezbędny. A to że ludzie kupują 4 ciągnik do gospodarstwa też 4x4 bo sąsiad ma to inna sprawa. U nas MF 3050 2WD spokojnie obrabiał 24ha teraz 18. Nie mam górek, ciężkich ziem itd a opony 480/70R34 z tyłu spokojnie starczają do przeniesienie tych zaledwie 70KM.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v