Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• AgroTeam
Opublikowano
7 minut temu, KOSTEK12 napisał:

niestety w pobliżu nic nie ma ciekawego,ile można dać max za ten?

Szczerze? Ja więcej jak 1-1,5tyś bym nie dał bo nie warto. Nie wiem skąd jesteś ale czasem warto zrobić sobie wycieczkę krajoznawczą. Ja jak coś kupuję to doliczam do ceny około 1zł/km który muszę pokonać i wychodzi czy warto jechać czy nie

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, bratrolnika napisał:

wszyscy piszą że kabina puszka z C-360 to h... a tu patrzcie nawet na zachodnich ją montują:D

https://www.olx.pl/oferta/ciagnik-mc-cormick-CID757-IDsiyNF.html#502789b8b6

przy okazji trochę się zareklamuję, może ktoś szuka małej wywrotki jednoosiowej

https://www.olx.pl/oferta/przyczepa-wywrotka-jednoosiowa-3-5t-nowa-2x3m-kola-17-5-CID757-IDs8UYZ.html

https://www.olx.pl/oferta/wykonam-przyczepka-jednoosiowa-wywrotka-CID619-IDsidR7.html

mógłbyś jeszcze dyszel przełamywać :)

Edytowane przez simson2812
Opublikowano
4 godziny temu, KOSTEK12 napisał:

Co sądzicie o tym rozsiewaczu i jak cena,nie za wysoka jak na jednotarczowy? szukam czegoś aby rozsiał równo 12-15m a ten mam nie daleko

https://www.olx.pl/oferta/rozsiewacz-nawozow-800l-CID757-IDsaM8z.html#991fde3aae

mam podobny (otwieranie na linkę..........od rowera, nie samochodu) rzuca o wiele dalej jak 12 m, zależy  jak ustawisz łopatki, parę lat już sieję , dałem za niego 1 k równo, według mnie ma same plusy  i jest lepszy od dwu czy nawet pięciotalerzowych ,no ale takie jest moje zdanie i nie każdy musi się z tym zgadzać

• AgroTeam
Opublikowano
5 godzin temu, jan34533 napisał:

mam podobny (otwieranie na linkę..........od rowera, nie samochodu) rzuca o wiele dalej jak 12 m, zależy  jak ustawisz łopatki, parę lat już sieję , dałem za niego 1 k równo, według mnie ma same plusy  i jest lepszy od dwu czy nawet pięciotalerzowych ,no ale takie jest moje zdanie i nie każdy musi się z tym zgadzać

Dobrze to napisałeś "rozrzuca" co nie jest tym samym co rozsiewa. Miałem kiedyś sipmę jednotalerzową i siało to znośnie i nic więcej. Ale przy cenie tysiąc może być. Ciekawe robił kiedyś bogballe.  Jedynym plusem jest tylko to że jest prosta przekładnia.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
Dnia 6.03.2018 o 10:11, michal1993 napisał:

AgTech ? serio za tego najgorszego chińczyka chciałbyś dać tyle kasy?? w tych widełkach cenowych MAGNETON to owszem, a jak tańszy to JUBANA

Za jubane do 60 dawałem chyba koło 3 stów. Też jestem zdania że za takie pieniądze już Magneton a szukac

Kuźwa na telefonie nie daje całkowicie usunąć treści postu jak kogoś cytowałem :/

Edytowane przez daron64
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, simson2812 napisał:

mógłbyś jeszcze dyszel przełamywać :)

co kto lubi, tak daje radę, a i ostatnio przyjechał człowiek po przyczepę 260km w jedną stronę, bo jak to stwierdził wszędzie są na dolny zaczep, a jemu akurat taka na górny pasuje

lepiej zdjęcia kół mi podeślij:D

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

Za jubane do 60 dawałem chyba koło 3 stów. Też jestem zdania że za takie pieniądze już Magneton a szukac

Kuźwa na telefonie nie daje całkowicie usunąć treści postu jak kogoś cytowałem :/

ja niedawno wstawiłem do c 360 alternator od 2.5tdi, kosztował mnie 70 zł,no i z dwie godziny przeróbka mocowania itp. więc chyba już nigdy nie kupiłbym alternatora za 250-300 zł do tak starego ciągnika, i podejrzewam też że dłużej pochodzi ten niż nowy za 200-250zł. w 912 mam też od jakiegoś opla, dodam że lepiej go było zamocować niż oryginalny :) przy pełnym oświetleniu (pozycyjne+długie+4 na kabinie) i tak mam lekką nadwyżkę prądu

Opublikowano

Podrzuć jakiś link do tego alternatora z 60ki. Z jakiego to samochodu i co z kołem pasowym? W mojej Expom po kilkunastu latach przestał ładowaćz tzn coś tam daje 13 V, ale po włączeniu pozycyjnych zchodzi do 12V. Nowy Expom z Kwidzynia to koszt ok 450 zł i tyle co ten ciągnik będzie pracował to duży wydatek.

Opublikowano

czasem znajomemu aukcje wystawiam na allegro, może u niego coś znajdziesz, tyle że pewnie z tych nowych to kółko do wymiany, bo będzie na pasek wielorowkowy, no i wysyłka ci dojdzie

https://allegro.pl/listing?string=alternator nieborów&description=1&order=m&bmatch=ss-base-relevance-floki-5-nga-hcp-uni-1-1-1003

no i pytanie czy musisz mieć akurat od VW, u nas w dwóch ciągnikach są zamontowane alternatorki od Citroena/Peugeot 1.1, i dają radę, a ciągniki kręcą po 200mtg. rocznie, często odpalane-jak to przy badylach, zima nie zima, wsiadasz i musi odpalic

Opublikowano

To takie porównanie, bo jakiś czas temu kupowałem. A co z kołem pasowym? Szukać w necie?

Opublikowano

albo dotoczyć albo od starego alternatora spróbować przełożyć, mi udało się zostawić te oryginalne, niby trochę za wąskie, ale przy jednej C-330M chodzi tak już z 10 lat i jest ok

w sumie to jakbyś coś wybrał to daj znać, zrobię ci małą promocję, chociaż pół kosztów wysyłki taniej:D

Opublikowano (edytowane)

ja mam juz 2 zalozony za 20zl od vw polo tego z lat 90'. tamten latal okolo 8 lat, ten juz 3, jak dobrze pamietam nic nie bylo przerabiane(c360)

aaa i ten co latal 8lat to szczotki mu sie tylko skonczyly heheh

Edytowane przez ENDRIUROL
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v