Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

https://www.olx.pl/i2/oferta/case-1056-xl-CID757-IDnaC0s.html

Panowie zna ktoś sprzedajacego, jakieś opinie na temat takiego case, jak z dostępnością do czesci ??

Da radę z agregatem talerzowym tolmet 2,5 + siewnik??

Trochę chyba szerokie te opony do stu koni?

Sam szukałem takiego case'a, ale albo wyskakuje bieg, albo robił w lesie, albo świeżo ściągnięty i handlarz robił silnik (jeszcze niedawno ciągle wisiał na olx), albo hydraulika zalana "jakimś agrolem", albo cena zaporowa i czar prysł, a byłem wręcz napalony na ten ciagnik :) Co do części, to rozmawiałem z dwoma znajomymi co mają tę serię to mówili, że albo internety, albo lokalny dealer case'a i raczej wszystko do dostania. Jeden nie robił nic powazniejszego przez 5lat w nim, drugi sprzęgło i zwolnice, ale kosztów Ci nie podam, bo nie chce skłamać. Jeden z nich (956) sial agregatem (wał strunowy, 3rzedy zebow, war rurowy 3m) to mówił że bez składania bez problemów. Ja za 1056szukalem właśnie z myślą o kupnie pod niego agregatu talerzowego. No i ten dźwięk :)

@up

Tak by wychodziło. Faktycznie sporo. Nawet jeśli robił same trasy po autostradzie.

Koło mnie spółka ma ziemie, z początku mieli koło 500hektarow i obrabialo to dwóch chłopaków jednym MF. Jak przychodził sezon to jeden spał a drugi robił w polu, zjeżdżal, tamten w międzyczasie wstawał, jadl, tankowal i jechał w pole, a tamten szedł spać. I tak w kółko. Ale nie wiem jaki ma przebieg. Potem doszły inne ciągniki, więcej ludzi itd.

Opublikowano

Tylko że tym mf-em ma robotę jak orze, sieje itp, więc dużą część roku stoi. Albo robi jak u nas jeden koleś co 60-tką 35ha obrabia i w listopadzie jeszcze nie zasiane bo pole nie gotowe. Jak w tym dowcipie o farmerze z USA co chwalił się Polakowi że objechanie pickupem całej farmy zajmuje mu cały dzień a Polak odpowiedział że też miał kiedyś taki samochód

Opublikowano

Aż nierealne, gdzie serwis, załadunek, rozładunek.... Żeby zrobić taki przebieg pojazd powinien non stop poruszać się 67km/h przez te 2.5 roku

Mi wyszło inaczej 473000 km/ 750 dni=630 km/dzień/ 24 godziny=27 km/h uważam że kilometrów nie dobijali.

Jeden kierowca ciężarówki jest w stanie w ciągu roku zrobić ok. 100 tyś km z tachografem oczywiście trasy nie po kraju.

Opublikowano (edytowane)

Piszą, że komplet więc z łożyskami. Nie myślałem, że w zielonej mogą być ślizgowe. Trzeba się lepiej zorientować.

Właśnie się przyjrzałem i po wymiarach oraz zdjęciu widać, że siedzi zwykłe łożysko toczne a właściwie powinny być dwa.

Edytowane przez Gość
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v