Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Mówił coś jeszcze o tym że za małe ciśnienie wytwarza (gdzie nie pamiętam ) pompa ( nawet ta nowa). Swoją drogą jak on z Francji to serwisanci u nas coś zdziałają z komputerem?

Opublikowano

Niedawno było tu zdjęcie gdzieś w galerii o problema z podnośnikiem. Nikt nie mógł znaleźć przyczyny, nawet serwis nie wiedział, że gdzieś na przewodach w zbiorniku są siateczki filtrujące. Coś tam jeszcze było, ale nie czytałem dokładnie. Tylko to było w agrotronie chyba. 

Ciekawe czy mają wspólne rozwiązania techniczne?

Opublikowano

w samochodach jest o tyle fajnie że wykupujesz subskybcję na Auto Data i masz wszysto co jak i gdzie wymienić tylko na kompa spoglądać ew wydrukować, w sumie to kiedyś chyba były onstrukjce napraw do zachodnich ciągników ( sąsiad ma do Fendta  74r) i tam wszystko jest opisane i na schematach łopatologicznie tak że średnio inteligentny szympans ogarnie wymianę niemalże każdego elementu, swoją drogą to fajna zabawa jest takie grzebanie jak się ma czas oczywiście bo jak czas goni to jest stres a takiego starego fendta to bym sobie na zimę wziął do warsztatu pogrzebać 

Opublikowano
4 godziny temu, bratrolnika napisał:

W sumie w Polsce też wiele spraw na głowie stoi...

4 godziny temu, Marecki2922 napisał:

Ale uczciwie chce sprzedać tylko raz 😀

...jak dziewictwo 😆

Co do tego DFa to jest na forum koleś, który grzebie tylko w SDF...tylko zapomniałem jego nick...wystarczy jednak zajrzeć pod jakiś post z problemami ciągników tego koncernu i on tam zawsze jest chętny do pomocy. 

@piotrbm_211320 to chyba on.

Opublikowano
11 godzin temu, Thomas2135 napisał:

Niedawno było tu zdjęcie gdzieś w galerii o problema z podnośnikiem. Nikt nie mógł znaleźć przyczyny, nawet serwis nie wiedział, że gdzieś na przewodach w zbiorniku są siateczki filtrujące. Coś tam jeszcze było, ale nie czytałem dokładnie. Tylko to było w agrotronie chyba. 

Ciekawe czy mają wspólne rozwiązania techniczne?

Dzięki

Kolega @Mariusz (ZDUN) zaproponował swoją pomoc. 

Opublikowano

Pojechałem ostatnio w okolicy oglądac siewnik. Pierwsza cena z tego co pamiętam koło 4 tys , potem kilka razy zmniejszana.

Skrzynia zasypowa z dziurami, redlice wytarte. Szukałem akurat czegoś na części więc zaproponowałem cenę adekwatną do stanu (i tak powyżej realnej wartości, ale potrzebowałem kilku częsci na już). Nie , nie ma mowy.

Stoi do tej pory w ogłoszeniach, cena powoli dochodzi do tego co proponowałem i jeszcze chyba długo postoi.

Za taką samą cenę jak zaproponowałem gość mi przywiózł taki sam siewnik, w lepszym stanie i full wypas tego modelu na podwórek i rozładował z auta.  Przełożyłem co potrzebowałem do swojego, sporo przydasiów na zapas a resztę chętnie złomiarze zabiorą. Za redlice handlarze śpiewają po 100-150zł/sztuka, a tu mam komplet 19 szt w znośnym stanie, nie pogięte, nie połamane.

Opublikowano
56 minut temu, Fendt308lsa napisał:

https://www.olx.pl/oferta/plug-kverneland-3-skibowy-f-obrotowy-zabezpieczenie-sprezyna-sruba-CID757-IDy3weZ.html#8aaecf842b

Co myślicie o takim czymś na kamieniste pola może być? Jak te zabezpieczenia się sprawdzają

Na kamieniste to lepiej coś z non stop.

Pytanie przyszłościowe, na sezon zimowy - jaki kompletny zestaw orbitrolu do ciężkiej serii? Moje za***iste serwo po regeneracji zaczęło rzygać olejem po pół roku. Do zimy wytrzymam.

Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

Na kamieniste to lepiej coś z non stop.

Pytanie przyszłościowe, na sezon zimowy - jaki kompletny zestaw orbitrolu do ciężkiej serii? Moje za***iste serwo po regeneracji zaczęło rzygać olejem po pół roku. Do zimy wytrzymam.

Ale to przecież sprężynowo śrubowe zabezpieczenie

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Fendt308lsa napisał:

Ale to przecież sprężynowo śrubowe zabezpieczenie

A gdzie tam jest sprężyna? Tam gdzie z tyłu widać śrubę?

1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Na sklepdlarolnika sprawdź, tam mieli fajne zestawy w rozsądnych cenach

Widziałem, ciekawe jestem tylko czy czymś takie zestawy ale różnią

Edytowane przez daron64
Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

A gdzie tam jest sprężyna? Tam gdzie z tyłu widać śrubę?

Widziałem, ciekawe jestem tylko czy czymś takie zestawy ale różnią

Zajrzyj do mojej galerii. Te zestawy są zwykłe i premium. Premium ma węże 2 oplotowe i manometr(zbędny bajer). Sam miałem robić półserwo, ale nie dałem rady rozebrać. Pod zdjęciem znajdziesz opis. Ja kupiłem co potrzebowałem, bo orbitrol kupiłem najpierw. Byłem pewien, że zrobię półserwo.

Opublikowano

Poleci ktoś pistolet do malowania do 100 zł?  Malować będę Podkładem epoksydowym i potem farby poliuretanowe 

Opublikowano

@Thomas2135

Dzięki, już popatrzyłem.

Wkurwiłem się, bo stare serwo dość dobrze chodziło, nie ciekło mocno, tylko na ramieniu miało luz. Kupiłem regenerowane na wymianę. Do Tucholi po nie jeździłem, zakładam, a te gówno kręci gorzej jak moje stare, a teraz jeszcze zaczęło się z niego lać. Jakbym miał na wiosnę kasę to bym od razu założył orbitrol, ale po co dołożyć, albo poczekać - przecież serwo napewno będzie ok. No k**wa jednak nie będzie :/

Opublikowano

Miałem Sico HVLP i nie był zły. Iglicę miał z kwasówki a to na +. Jakbyś nieco więcej zainwestował kupiłbyś na lata devilbiss.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v