Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, bratrolnika napisał:

To powiedzcie mi na uj takie kombinacje, zawiasy na tą burtę kosztowałyby 70zl, 150zl z klamrami, warto dla takiej oszczędności stracić ponad połowę funkcjonalności sprzętu????

To tak jakby kupić ciągnik 4x4 i na przednią oś założyć opony kierunkowe-z rowkami

tu masz odpowiedź :P

Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Czy ja dobrze widzę, przyczepa z wywrotem trzystronnym i boczne burty na sztywno????

https://www.olx.pl/oferta/przyczepa-wywrotka-trzystronna-18-dmc-krone-kassbohrer-hl-8011-CID757-IDAlAGR.html

to germańska technika,u nas burty odepniesz towar ci koła zasypie ,gówno je ubrudzi,a tam jest taki długaśny siłownik że po rozłożeniu towar się wierzchem przez burty wywali i masz daleko od kół i wyjazd łatwy ;-)))))

Opublikowano

Ja używam przyczep w zasadzie tylko do wożenia zboża i w zasadzie kiper byłby mi potrzebny tylko na tył do szybra, więc po co kombinowac z zamkami i zawiasami, jak można na szczelnie wszystko pospawać ?

• AgroTeam
Opublikowano
11 minut temu, jahooo napisał:

Ja używam przyczep w zasadzie tylko do wożenia zboża i w zasadzie kiper byłby mi potrzebny tylko na tył do szybra, więc po co kombinowac z zamkami i zawiasami, jak można na szczelnie wszystko pospawać ?

To kup sobie wannę i po problemie.

Opublikowano

Na razie do stać mnie na sztywną D46 w znośnym stanie jako dodatek do tej jednej, co mam. A wanna by się przydała taka 10-16t ale do tego też i większy ciągnik i koło się zamyka

• Like 1
Opublikowano
14 godzin temu, Thomas2135 napisał:

To może forma wypłaty po odejściu z pracy?

Strach pomyśleć jak by pracował w fabryce prezerwatyw i dostał  kartony zaległej wypłaty-przecież to sie za***rdolić idzie

• Haha 1
Opublikowano

https://www.olx.pl/oferta/zetor-7340-idealny-2006-zturem-maly-przebieg-full-opcja-1wlasciciel-CID757-IDAf78T.html#e2b884fe7a

cena na pewno adekwatna do technologii i mozliwosci tego traktorka albo magiczne slowo Zetor tak dziala

https://www.olx.pl/oferta/zetor-7340-tur-stan-bardzo-dobry-prywatny-CID757-IDAdYLC.html#e2b884fe7a

ten jeszcze lepszy😄 skad te ceny kto to kupi? przeciez troche dokladajac mozna nabyc nowke majora i jeszcze mozna skorzystac z doatacji.

Opublikowano
Dnia 30.05.2019 o 21:13, simson2812 napisał:

Poszukuje ktoś sprężarki do piaskowania?

A odnośnie sezonu to kupiłem taki sprzęt i powiem, że c-330 to ma problem i podnieść i napędzić... w tęgiej trawie na 3 zdycha... https://www.olx.pl/oferta/przetrzasarko-zgrabiarka-crs400-CID757-IDzVFxz.html#6828b564b7

C 330 to był kiedyś dobry do zwożenia snopków czy kostek a teraz to tylko sentymenty

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Bierz na dwa koła i ciągano jak dobrze rozumiem ta 18tyś.Za parę lat takie na jedno koło będą przeżytkiem i tak tego pełno bo Niemcy się pozbywają.

Ja jak będę kupował to kupię class Liner z kołami skrętnymi,szybko się składa,i z pola na pole, nie trzeba nic ręcznie wyjmować, akurat ten model mi najbardziej się podoba.

Można dorobić zaczep do prasy i ją za nią ciągać.

Kupił bym już w tym roku no ale się buduje.

Tylko zastanawia mnie to jak dobra trawa to z 7m będzie bardzo gruby wałek.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
2 minuty temu, Wiesi0 napisał:

Bierz na dwa koła i ciągano jak dobrze rozumiem ta 18tyś.Za parę lat takie na jedno koło będą przeżytkiem i tak tego pełno bo Niemcy się pozbywają.

Ja jak będę kupował to kupię class Liner z kołami skrętnymi,szybko się składa,i z pola na pole, nie trzeba nic ręcznie wyjmować, akurat ten model mi najbardziej się podoba.

Można dorobić zaczep do prasy i ją za nią ciągać.

Kupił bym już w tym roku no ale się buduje.

nie po to szukam zgrabiarki żeby kolejne gówno ciągane kupić ... ciągana to może być jak jest 10 ha w jednym kawałku i łąka prosta

Opublikowano
34 minuty temu, Rolnik7343 napisał:

Co myślicie o tej zgrabiarce ? gościu twierdzi że mało co zgrabiła i może nawet dać na nią roczną gwarancje ... byłem ją dzisiaj oglądać
https://www.olx.pl/oferta/zgrabiarka-fella-ts-456-CID757-IDyn5WV.html#09d4b04b28

chyba lepsze by było cos takiego niz polski ulep za 6 tyś ?

Ładna, ale cena trochę zwala z nóg... Z pewnością lepsze to niż nowe polskie klepane w stodole

Opublikowano

Dlaczego niektórzy myślą że każdy ma taką samą gospodarkę jak oni??? Są tacy co potrzebują karuzeli 8m, a są tacy którzy taką nie zgrabia nawet połowy swoich pól, bo mają pola nieregularnych kształtów, słaby dla jazd na takie gabaryty, itp. Szuka jednokaruzelowej to chyba wie co chce

Bratu co ma całe dwa ha łąk też mam powiedzieć że podwójną karuzele musi kupić, bo pojedyncza to gówno????

• Like 1
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v