Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobre felgi ,,15'',skręcane do rozżutnika bym przytulił. Tylko chodzi o stary typ. otwór ok.220 mm ,i między szpilkami 140.Nowych nie mogę znależdż,a rozklekotane po200 zl i to gdzieś hen,i nie sprawdzisz.

Opublikowano

Mam pytanie, jak zabrać się krok po kroku za zdjęcie siłowników z tura te od łyżki? Trochę wylazły ale na chwilę obecną wystają więcej i jedyne podejrzenie to uszczelniacze. Tur nie używany od dłuższego czasu bo ciągnik schowany a siłowniki powoli się wysuwały. Pierwszy raz będę robił takie coś i chcę wiedzieć jak prawidłowo je zdemontować, do uszczelnienia zawiozę gdzieś do jakiegoś fachury. Rolnik1973 znasz jakiegoś dobrego speca w bialskim?

IMG_20171202_105446.jpg

Opublikowano (edytowane)
Opublikowano

W tej cenie ten rozsiewacz RNZ wart jest rozważenia, w stosunku do rzemiosła ma lepiej przemyślane mieszadło, równo sieje. Tylko trzeba co roku walczyć z rdzą - podmalówki i konserwacja

Opublikowano
2 godziny temu, Belaruss820 napisał:

Mam pytanie, jak zabrać się krok po kroku za zdjęcie siłowników z tura te od łyżki? Trochę wylazły ale na chwilę obecną wystają więcej i jedyne podejrzenie to uszczelniacze. Tur nie używany od dłuższego czasu bo ciągnik schowany a siłowniki powoli się wysuwały. Pierwszy raz będę robił takie coś i chcę wiedzieć jak prawidłowo je zdemontować, do uszczelnienia zawiozę gdzieś do jakiegoś fachury. Rolnik1973 znasz jakiegoś dobrego speca w bialskim?imageproxy.php?img=&key=2e0fe1b1adf61807imageproxy.php?img=&key=2e0fe1b1adf61807imageproxy.php?img=&key=2e0fe1b1adf61807

IMG_20171202_105446.jpg

Przewaznie masz kołnierze na gwincie zabezpieczone małym imbusem , który zazwyczaj się objeżdża przy próbie odkręcenia ...

Jak uporasz się z imbusowymi zabezpieczeniami , bierzesz oklepujesz w miejscu skręcania , bo czasem dają klej i mocnymi blycami do rur próbujesz odkręcić .

Opublikowano
3 minuty temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Przewaznie masz kołnierze na gwincie zabezpieczone małym imbusem , który zazwyczaj się objeżdża przy próbie odkręcenia ...

Jak uporasz się z imbusowymi zabezpieczeniami , bierzesz oklepujesz w miejscu skręcania , bo czasem dają klej i mocnymi blycami do rur próbujesz odkręcić .

On nie pyta jak rozmontować siłowniki tylko jak odkręcić przewody i wyciągnąć sworznie, bo sam nie będzie naprawiał. 

Opublikowano
3 minuty temu, Thomas2135 napisał:

On nie pyta jak rozmontować siłowniki tylko jak odkręcić przewody i wyciągnąć sworznie, bo sam nie będzie naprawiał. 

Nie pomyślałem, że ktoś może takie pytania zadawać .

8 minut temu, Belaruss820 napisał:

A muszę spuszczać olej czy coś z tych rzeczy?

Nie musisz , czyste pojemniki na zalatujący olej z węży sobie uszykuj.

Opublikowano
5 godzin temu, kizak napisał:

Dobre felgi ,,15'',skręcane do rozżutnika bym przytulił. Tylko chodzi o stary typ. otwór ok.220 mm ,i między szpilkami 140.Nowych nie mogę znależdż,a rozklekotane po200 zl i to gdzieś hen,i nie sprawdzisz.

Mam jedną otwór 160 za 100 bierz ,nie wysyłam. Granica lubelskie- świętokrzyskie.

Opublikowano
Belaruss820 napisał:

A muszę spuszczać olej czy coś z tych rzeczy?

Niby nie bialskie ale trochę na zachód Łuków znam fachowca co robi hydraulike i ma sklep jak chcesz to pisz pw podam adres/telefon

Opublikowano

Nie . Nie opłaca się . Jedna wielka ściema , a zysk dla sprzedającego sadzonki !

Opublikowano
7 godzin temu, solek01 napisał:

Dochodzę do wniosku że aby chorować to trzeba mieć zdrowie...

kielicha na dobranoc a zimą morsować 

Opublikowano
9 godzin temu, kizak napisał:

Poszukam, coś powinienem znaleźć u siebie. Przypomnij się w piątek, sobotę 

Opublikowano
10 godzin temu, kizak napisał:

poszukaj bizona na części, może trafisz w ładnym stanie

jak nie to 18 z neptuna na tokarkę ;)

Opublikowano
2 godziny temu, Pomorzanin1222 napisał:

http://oxytree.pl/

Jak myślicie opłaca się zasadzić

znajomy ma 10 szt to o opał na zimę się nie musi martwić a jak jedno chciał wyplenić to ciężko ale wyrwał główny pień i zasypał i się już nie pokazuje a przyrost ma ogromny

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v