Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
23 godziny temu, Marecki2922 napisał:

w zeszłym tygodniu kupiłem ślimak z kwasówki do kosa zamiast taśmy to w przyszłości może się przekonam jak zrobię podobną podłogę jak tu  choć u mnie prędzej w takiej konfiguracji pójdzie w zbrylony nawóz niż w wapno 

16 godzin temu, soltys48 napisał:

Ale jak który zacznie się śmiać  to w pape zarobi😉

20190216_161710.jpg

20190214_152725.jpg

krokwie od mokrego mchu czy śniegu się nie wyginają ? tą gałąź to bym stamtąd zabrał bo to jednak zbędny balast a dobry opał 

Edytowane przez konteno
Opublikowano
8 minut temu, konteno napisał:

w zeszłym tygodniu kupiłem ślimak z kwasówki do kosa zamiast taśmy to w przyszłości może się przekonam jak zrobię podobną podłogę jak tu  choć u mnie prędzej w takiej konfiguracji pójdzie w zbrylony nawóz niż w wapno 

A w jakim celu będziesz wstawiał ślimak ? 

Mam KOS-a z koszem na big baga ,taśma ma około 30 lat i nie narzekam a rocznie wysiewam około 10-15 ton NPK 

Opublikowano

Propo tego ruska widać ,że przedni most identyczny jak w żubroniu lub na taki wygląda. Nie zależy na szybkiej sprzedaży... rozumiem spieszy się  ale wątpie aby poszedł za 25,000. A jak to jest z tym drugim sprzęgłem. Czy na uwrociu wciskając pedał można w ten sposób zatrzymać wałek?

Opublikowano
1 godzinę temu, Marecki2922 napisał:

Mam KOS-a z koszem na big baga ,taśma ma około 30 lat i nie narzekam a rocznie wysiewam około 10-15 ton NPK 

Masz zdjęcia tego kosa? Wzmacniałeś jakoś ramę przed wstawieniem większego kosza? Ja jak wsypię 150kg plus położę na wierzch dwa worki po 50kg to tak się zachowuje, że mam wrażenie, że kos się połamie na jakimś wyboju czy innej nierówności.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Trochę wzmacniałem ale nie ma tam za wiele możliwości , oczywiście trzeba uważać na nierównościach np bruzda ale  ogólnie daje rade a jeśli padnie to za 3-4 stówki będzie druga rama , kosz mam już około 18-20 lat i obecnie to druga rama 

Zdjęcia jak znajdę to wstawię 

Edytowane przez Marecki2922
Opublikowano (edytowane)

Panowie brał ktoś zbiornik od tego sprzedawcy?

https://www.otomoto.pl/oferta/zbiornik-do-paliwa-2500-litrow-swimer-produkt-polski-ID6BCNd1.html

Za 2 szt. w wersji Basic powiedział mi 4400zł netto za szt. plus 600 netto za transport obu. Coś to tanio bo chłop z mojej okolicy woła 5140netto za szt. i tylko transport w cenie.

Edytowane przez alvaroalvaro78
Opublikowano
3 godziny temu, konteno napisał:

krokwie od mokrego mchu czy śniegu się nie wyginają ? tą gałąź to bym stamtąd zabrał bo to jednak zbędny balast a dobry opał 

Spokojnie tam konstrukcja dachu jest metalowa 

Jak będzie wszystko DOGRANE to i całego drzewa nie będzie 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v