Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, mati999 napisał:

Powiem Ci że nie warto się nim interesować, ładnie wygląda tylko na zdjęciach, sprzedaje go pewnie z 6 lat Stoi w rolmixie w Łosicach.

w tej cenie już idzie dorwać deutza 80km z obcją 93 km(jak dobrze pamiętam) więc kupowanie ciągnika do 100 km urzywki w cenie powyżrj 50k mi się nie widzi bo za 70 już idzie dutza 4e wyrwać nowego 65km i z tego co wiem to nh i kilku innych producentów też tak odniżyło ceny bo ci duzi co na modernizacje kulowali to już się obkupili i teraz spłacają i im sprzedaż drastyczne maleje

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, soltys48 napisał:

miałem ten bijakowy 11kw i pomimo nowych bijakow i robienia na autach szczelinowych ciężko było przekroczyć  0,5t/h

kupiłem ssaco tloczaczący skijold z 7.5kw i przerób ok 2 t/h

http://www.agro-mig.pl/pl/3/sklep/1/148/

jeśli idzie o te sita to nie nadają się do owsa , jak sypałem pszenicę czy pszenżyto szło , jak wsypałem owsa zalepiało się i po robocie , z mieszaniem to samo (owies +pszenica) no trochę lepiej bo całkiem sie nie zalepiało ale wydajności brak było .

A używałem ten śrutownik na paski na nodze 11 KW , u mnie z 0,5t/h , a teraz mam ssąco-tłoczący 11 KW bijaki na wale osadzone to 1 t/h daje radę , różnica to ta głowica z bijakami , w nowym inne są i lepiej rozbija bo otwory w sitach ma większę a robi to samo co ten stary tylko tam trzeba było mniejsze otwory w sitach bo inaczej grubo było 

Opublikowano
chcę w końcu kupić obrotówki, i tak sobie przeglądam ogłoszenia od tygodnia, i tu taki kwiatek 5km ode mnie, jakieś opinie, ta wieża to oryginał? 😀 https://www.olx.pl/oferta/plug-plugi-kverneland5-CID757-IDwpt63.html
Opublikowano
5 godzin temu, Agrest napisał:

Tu ładny wagon, może za silos na zimę robić. Choć sztywna to z papierami i za te pieniądze to chyba warto.

https://www.olx.pl/oferta/przyczepa-16-ton-szywna-nie-wywrotka-hl-80-11-hw-thk-d83-d50-d732-bss-CID757-IDxAdX1.html

@Rolnik1973 Ty gościowi zarobić dajesz, widziałeś ją na placu?

kupiłem wywrotkę 5m na 2m taniej, dołożyłem tylko farbę, lampy i w tamtym roku burty na 1,3m zrobiłem.

Opublikowano

Tego wraka to tylko na części. Czasem byle część synchronizator, wałek potrafi kosztować 3-4 krotność tego co za skrzynię ceni a gdzie reszta?

Opublikowano
4 minuty temu, Bananek napisał:

jak sie spojrzy na mape, skad jest ten JD to nad brzeznem jast fajna miejscowosc. ciekawe jak nazywaja sie jej mieszkancy. : )

Chodzi ci o Głodomory albo latające Holendrzy? 🤔

Opublikowano

No i co z tym MF? Za rewelacyjnie chyba nie wygląda?

23tys zł + koszty ściągnięcia + jakieś oplaty(?)  +zrobienie przedniego napędu(chyba tak trzeba rozumieć " it has an issue with the 4wd" ? Czy ogólnie jakiś problem z przeniesieniem napędy?) 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v