Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Najpierw dowiedz się ile kosztuje nowy silnik. Znajomy miał Lamborghini runera 45 najpierw władował w remont silnika 12 tys i tak to nie pyrkotało i zadzwonił wtedy do Lublina głównego przedstawiciela na Polskę a tam odrazu mu powiedzieli że to silnik jedno razowy. Wymiana pierścieni i panewek nic nie da bo i tak niebędzie chodził silnik. Wał nie nadawałsię do szlifu bo takie wychodziły nominalnie bezszlifowe.Ten agrokid też jest z podobnego rocznika

Edytowane przez stempos1980
Poprawa postu
Opublikowano
13 godzin temu, farmtrac8244 napisał:

Żeby to jeszcze mieć czas na tego typu zabawę. 

Musiał bym Ciebie zaprosić byś zobaczył jak mam usprawnioną prace w moim GR. :D Nawet wyciąg do obornika zautomatyzowałem. Będę miał chęci wrzucę kilka foto ;)

Opublikowano
47 minut temu, bratrolnika napisał:

@Agrest zobacz, już cenę podniósł o 3tys.zł, było 14, już jest 17 tys.zł

No ja już 17 tyś widziałem. Pewnie dużo pytających to podniósł, albo zasugerował się Twoim postem że tanio😁

Opublikowano

ciągnik 20 lat z padnietym silnikiem i 26 km to k.... a ile toma kosztowac !!!!!!!!!!!!!!!! ile on za dał !!!!!!!!!!!  mam new holand 80 km  w 2010 r nowka kosztował 73000 zł  adzis na olx bym wiecej wzioł  za 8 letniego za kilka lat kupno ciągnika bedzie lepiej opłacalne jak konto w banku bo tam tylko 2%

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Najpierw dowiedz się ile kosztuje nowy silnik. Znajomy miał Lamborghini runera 45 najpierw władował w remont silnika 12 tys i tak to nie pyrkotało i zadzwonił wtedy do Lublina głównego przedstawiciela na Polskę a tam odrazu mu powiedzieli że to silnik jedno razowy. Wymiana pierścieni i panewek nic nie da bo i tak niebędzie chodził silnik. Wał nie nadawałsię do szlifu bo takie wychodziły nominalnie bezszlifowe.Ten agrokid też jest z podobnego rocznika

To ładnych bajek nawciskali lub twój znajomy tobie. Nie ma silników jednorazowych - są tańsze lub droższe w naprawie i tyle. Nie ma wałów bezszlifowych ( chyba, że laserem obrabiane ) a nominał nie oznacza, że nie szlifowany. Coraz więcej stosuje się wałów, których nie powinno się szlifować głównie ze względów wytrzymałościowych i to właśnie jest główny powód braku panewek ponadwymiarowych ( ale i takie wały da się zregenerować, np. poprzez napawanie ). To samo dotyczy bloków bez tulei ( to że ich nie ma nie znaczy, że nie da się zamontować ). Tylko ekonomia gra tu główną rolę, na pewno nie technika. 

Opublikowano

Krowy bym na nią nie pogonił😁

Wagi nie lubią zmiennego nacisku raz na jeden raz na drugi koniec.

Znajomy kupił taką o wymiarze paletowym to od razu wyświetlacz do wymiany, z tym że kłopotu nie miał tylko drogę dołożył.

Opublikowano

Uważam że zbyt duże ryzyko uszkodzenia takiej elektronicznej  wagi. 

Waga hakowa pas pod  jaja do góry, tylko czym😁😉

Musiała by ta waga być zabudowana odpowiednio w korytarzu przechodnim  to może by co było. Tak żeby opas swobodnie wchodził bez stresu.

Opublikowano

Najlepsza samochodowa 40t. Ładuje na co kolwiek i wjeżdża. I jeszcze na usłudze zarabia😉

Opublikowano
29 minut temu, akmaly napisał:

To ładnych bajek nawciskali lub twój znajomy tobie. Nie ma silników jednorazowych - są tańsze lub droższe w naprawie i tyle. Nie ma wałów bezszlifowych ( chyba, że laserem obrabiane ) a nominał nie oznacza, że nie szlifowany. Coraz więcej stosuje się wałów, których nie powinno się szlifować głównie ze względów wytrzymałościowych i to właśnie jest główny powód braku panewek ponadwymiarowych ( ale i takie wały da się zregenerować, np. poprzez napawanie ). To samo dotyczy bloków bez tulei ( to że ich nie ma nie znaczy, że nie da się zamontować ). Tylko ekonomia gra tu główną rolę, na pewno nie technika. 

Kolego to było jakieś 10 - 12 lat temu więc technika też była inna i w Polsce nieraz było ciężko znaleść dobry zakład naprawczy do zachodnich marek. Tak jak napisałeś ekonomika odgrywa największą rolę w takich sprawach. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v