Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

silniki w zachodnich ciagnikach to akurat najmniej kosztowna naprawa. Koszta sie robia jak przychodzi robic skrzynie i tutaj sporo osob wpycha ciagnik w krzaki bo nie umieja znezc czesci albo mechanik tak siie zna ze skleci do kupy wsypie trocin i do ludzi. Ile godzin maja tak stare ciagniki to nikt nie wie a ile razy byly robione to juz w ogole.  

Ja widzialem z roznymi przebiegami ciagniki ale np. przy 30 tys mth to nawet John seri xx10 jest juz mechanicznie zdezelowany niezle a z wygladu jak kazdy inny.

Opublikowano

znam 2 co ma te farmery chyba po 80 km i klną na to niemiłosiernie kupili bo dobra cena i fajny był ale przez pierwsze 3 lata później się zaczęły psuć a części do tego znaleźć też ponoć ciężko , myślę że z polskich to czyt klepanych w polsce to chyba tylko Farmtrac i do sadu ten Kraft bo tak to ursus się sypie i może być taka sama akcja jak z farmerem a większość ludzi nie może sobie na to pozwolić a ci właściciele farmerów mówią teraż że pronara mogli wziąć to przynajmniej każdy mechanik by ogarnął a i komfort ten sam 

Opublikowano

W okolicy są dwa ponad 10 lat i jakoś tam się kręcą. Oba w ładowaczu. Mechaników tu zbytnio niema, a jeżdżą więc chyba nie takie najgorsze. Wcześniej jako główne a teraz pomocnicze i główna robota to bele.

Opublikowano
3 godziny temu, soltys48 napisał:

Chyba,ze Jolantą warto się interesować....

Jaka szybka skrzynia tam siedzi??

Ciekawe czy Jolanta też taka szybka 😎

1 godzinę temu, farmtrac8244 napisał:

Wygrzebali gdzieś magazynu i próbują sprzedać.

Wiosną na złom w Sokółce wywieźli za dwie tony nowych trybów do skrzyń biegów. Za cenę 3-4 trybów koś kupił wszystko...można powiedzieć strzał życia.

• Haha 1
Opublikowano

@extrabyk To i tak że chociaż wywieźli całe bez uszkodzeń , bo niedaleko mnie jak padła firma produkująca części do naczep to wszystko co na złom szło palnikiem traktowali żeby nikt z tego pożytku nie zrobił😏

Opublikowano
6 godzin temu, extrabyk napisał:

Wiosną na złom w Sokółce wywieźli za dwie tony nowych trybów do skrzyń biegów. Za cenę 3-4 trybów koś kupił wszystko...można powiedzieć strzał życia.

Pewnie @Grabos1981 zabral skoro byly do farmera. Swoja droga dawno go tu nie bylo. Pewno cos ciekawego znow modzi. Ciekawe co to bedzie tym razem? 

Opublikowano
6 godzin temu, extrabyk napisał:

😎

X lat temu znajomy przywiózł sporo gwintowniki i nażynek z złomu obdarował częścią też tatę ale co z tego jak nie trzymały wymiaru.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v