Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, macin87 napisał:

Oglądałem.

Jak bym maił przeznaczyć więcej jak 100tys. to wolałbym wziąć kredyt i kupić nówkę a nie jakiegoś 5 letniego rupla za ponad 200tys. 

A jak widzisz te "zabytki"  są godne zakupu ale nie w tej cenie wszystko da się doprowadzić do stanu lepszego niż nie jeden nowszy model. Ten case 8500 ma potencjał do odnowy generalnej ale już ten 7500 to tylko na złom, tak samo jd 1166 da rade go przywrócić do stanu fabrycznego ale nie ma najmniejszego sensu dać prawie 90tys. plus remont to po oględzinach to jakieś 25-30tys. o ile silnik sprawny w 100%

70tys.- heder 3,90 bez klimy i bez wózka, z sieczkarnią, no i jak to claasy i jd wytrząsacze na panewkach- trochę lipa ale można to przerobić na łożyska

A dlaczego sądzisz że panewki to lipa? ja mam zgoła odmienne zdanie że są najlepsze 

Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

Nigdy tak nie mów, bo nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej :)

najgorszy jak dla mnie był 2015 a dalej to nie ma perspektyw na odbicie się od dna  

Opublikowano

szmergiel napisał:

9 godzin temu, macin87 napisał:

Oglądałem.

Jak bym maił przeznaczyć więcej jak 100tys. to wolałbym wziąć kredyt i kupić nówkę a nie jakiegoś 5 letniego rupla za ponad 200tys. 

A jak widzisz te "zabytki"  są godne zakupu ale nie w tej cenie wszystko da się doprowadzić do stanu lepszego niż nie jeden nowszy model. Ten case 8500 ma potencjał do odnowy generalnej ale już ten 7500 to tylko na złom, tak samo jd 1166 da rade go przywrócić do stanu fabrycznego ale nie ma najmniejszego sensu dać prawie 90tys. plus remont to po oględzinach to jakieś 25-30tys. o ile silnik sprawny w 100%

70tys.- heder 3,90 bez klimy i bez wózka, z sieczkarnią, no i jak to claasy i jd wytrząsacze na panewkach- trochę lipa ale można to przerobić na łożyska

A dlaczego sądzisz że panewki to lipa? ja mam zgoła odmienne zdanie że są najlepsze 

zgadzam się panewki są o niebo trwalsze

Opublikowano
2 godziny temu, stempos1980 napisał:

@solek01Ford wymalowany i cena duża jak na ten rok. Farba to nie wszystko

Ja go dałem jako przykład, chodziło mi tylko o ten bieg pod obciążeniem,jak to działa i czy to awaryjne, ewentalnie czy jak ten bieg by padł to czy pozostałe biegi będą działać?

A to że cena za wysoka to wiadomo i ten niebieski też mi się mocno nie podoba.

Opublikowano

Ja mam już drugiego claasa z wytrzasaczami na panewkach i nie ma różnicy w stosunku do łożysk. I tu i tu trzeba zaglądać i sprawdzać. Jak zadbane to bezawaryjne. A co do starych rupci, kupiłem Mercatora ok 1zl/kg dołożyłem z 4 tys na części plus 2 tygodnie roboty własnej i kosi, cały sezon - jedną pęknięta listewka. A jakbym miał 100 tys to też bym inaczej planował, ale nie mam. 

Opublikowano

Podeslalem ja jako alternatywe ( cena) do tego co mozna kupic w PL.... np. D55 . Dla mnie mozliwosc zarejestrowania przyczepy z hamulcem najazdowym jest idealnym rozwiazaniem.

Opublikowano

żeby rdza między felge i oponie nie podchodziła to malujo , jak problem to myjka cisnieniowa czyścić a przy kupnie zbijać cene za niechlujstwo 

Opublikowano
1 godzinę temu, Mich9 napisał:

Niedałbym za te ciągniki nawet połowę tej ceny.

40 jeszcze 45 max za tego 4514

24 minuty temu, Thomas2135 napisał:

Tam też są mistrze malowania szprajem po oponach.

Moze lakiernik ukrainiec lub turek na usludze malowal felgi 

Tanio i solidne 😛

Opublikowano (edytowane)

A co powiecie na takiego inernationala? To wpełni mechaniczny ciągnik? 

https://www.olx.pl/oferta/case-international-1055-CID757-IDxRNsC.html#755e32658e

Porównując tego Internationala 1055 do Forda 7700 to który lepszy? Proszę nie sugerować się 

ty konkretnym Fordem bo podaję go tylko jako przykład.

https://sprzedajemy.pl/ciagnik-ford-chorupnik-2-e30984-nr53520750

Do którego byłyby tańsze i bardziej dostępne części

Edytowane przez solek01
Opublikowano

@jahooo To wychodzi na to że te aukcje drogiego sprzętu w Niemczech są tylko po to żeby zwolennicy ursusów i zetorow mogli mówić że handlarze w Polsce tylko śmietnik sprowadzają, lepią, łatają i wsadzają polskiego rolnika na minę😂 może tych aukcji żaden Niemiec nie wystawia, tylko ci miłośnicy ursusów i zetorow z Polski

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v