Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

Popieprzylo chłopa,  to co on tam wymienil,  co zrobione to jaki to koszt? Ze dwa koła? Trzy?  W ogóle jak mnie rozpiernicza jak piszą,  że wymienione filtry,  no kuźwa laskawcy wielcy,  prawie jakby generalke zrobili.. No i do tego te opony. Ciekawe czy w ogóle ma przegląd i ubezpieczenie.  Niby blachy są,  ale nic o tym nie wspomina

dron64 po prostu ludzie mają fantazje i szaleją z cenami.to samo jest z zetorami

Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

Kurde ja swoje trzymam,  za dwadzieścia lat sprzedam i dziecku dom kupię :)

@bratrolnika

@zetorki

I co się nabijacie,  tu nie ma nic smiesznego -  60tka, zetor 7011 od nowości u nas i teraz 8145, przecież to będzie kiedyś kupę kasy warte :)

Opublikowano

Ludzie już przestają być ślepi, idą do przodu, tak jak dziś nikt nie spojrzy na poloneza czy skode felicje - a kiedyś używka droższa jak nowy, tak za 15 lat nikt nie spojrzy na ursusa czy zetora, kilkuhektarowcy będą robić 16-stkami wyrwanymi za 8 tys ze złomu bo trzeba szybko pole obrobić i do roboty wracać

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, pawel885 napisał:

Ludzie już przestają być ślepi, idą do przodu, tak jak dziś nikt nie spojrzy na poloneza czy skode felicje - a kiedyś używka droższa jak nowy, tak za 15 lat nikt nie spojrzy na ursusa czy zetora, kilkuhektarowcy będą robić 16-stkami wyrwanymi za 8 tys ze złomu bo trzeba szybko pole obrobić i do roboty wracać

Tu kolego się mylisz bo na chwilę obecną dane traktory wypasione , elektronika to będzie kupa złomu bo naprawy kosztują a wystarczy 8 lat i traktor wrak przy uprawie 100 ha rocznie , takie części są .

A Ursus jak jeździł in tak będzie służył nadal do 50 ha jest wystarczający i tani w obsłudze .

Już wiele widziałem co warte są te nowe traktory jak nowe , to zachwyt ale jak się zaczyna psuć to końca nie widać .

• Thanks 1
Opublikowano

No, po Twoim avatarze widać że nie lubisz nowości :D Za 15 lat albo ludzie będą reanimować stare fendty, jd itp albo jeździć nowymi chińczykami, jak opodatkują rolników to inaczej to będzie wyglądać 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Śmiejcie się wszyscy, zobaczymy za 20lat kto się będzie śmiał :)

Co do reanimacji staroci,  toczą jakiś czas do starych zachodnich będzie coraz ciężej o części,  a do Ursusa,  czy zetor będą dalej klepac,  słabej jakości,  ale będą części.  

Obysmy wszyscy za te 20lat nowymi jeździli(nie na kredyt) ,  tego Wam i sobie życzę :)

A jeszcze co do chaty,  toć to vintage @bratrolnika, Ty wiesz jaki to spam na dzielni jakbyś sobie tą te paredziesiat lat taka chatka strzelił?  :)

• Like 2
Opublikowano

No, po Twoim avatarze widać że nie lubisz nowośc .

Wypowiem się tak lubię nowości ale nie za wszelką cenę nie mam kredytów w bankach .

Znam kilku dużych gospodarzy co mają ponad 150 ha mają na czysto pond 300 tyś zysku ale i wydają amortyzacja kosztuje czasami bywa że i braknie im kasy .

Sąsiad niedawno przyprowadził z remontu feda co ma już 25 lat koszt naprawy i robocizna 50 tyś i to jeszcze nie do końca zrobiony .

• Like 1
Opublikowano

dobre auta czy maszyny skończyły się mniej więcej w 2000r. 

teraz produkują tak aby wytrzymało gwarancję, wyrzucić i pędzić do sklepu po nowe

wracając do fantazji sprzedających https://www.olx.pl/oferta/ciagnik-rolniczy-c-330-sprzedam-CID757-IDtGv6b.html#74189ed196

tu pół biedy jak jest kwit, ale i tak pewnie wyjdą kwiatki i bez 10tys. nie ma co zaczynać remontu https://www.olx.pl/oferta/ursus-c-360-CID757-IDtpEfx.html#01b49538f3

Opublikowano (edytowane)

Do nl chcesz to ci dam namiar na w miarę fajną firmę. Hollendrzy bardziej szanują polaków jak szwaby :) 

Edytowane przez stuart
Opublikowano
7 godzin temu, corrado napisał:

Znacie tego handlarza  https://roltoma.otomoto.pl/ ? Ktoś coś u niego kupował? Warto jechać coś zobaczyć? Czy straszny przekręt jak co niektórzy ?  

Byłem kilka razy raz za pługiem, raz za prasą i raz za ciągnikiem, maszyny ma nie głupie z wyglądu, cenowo też niczego sobie, zależy co Cię interesuje, a od tego roku jest dilerem mf-a 

Opublikowano (edytowane)

https://www.facebook.com/marthoflexwerk/
Śmiało pisz po polsku tam Tam tylko kilku hollendrów robi to ciebie przekierują albo odpiszą po polsku.. Z językiem abyś trochę angielskiego znał to spokojnie się dogadasz z każmy na miejscu. Najważniejsze byś nie był ćpunem bez ambicji bo tam niestety jest pełno takich agentów (wiesz zjeżdżają się dla zioła) ja pracowałem u nich przy marchewce i miałem po 450€ tygodniowo. Ale spałem 3-4 godziny. Szanuj robotę i koordynatorów. A będziesz zadowolony.  

Edytowane przez stuart
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v