Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
35 minut temu, MarcinNH napisał:

Z tą trasą to jeszcze nie planowałem nawet, w pon jedziemy zobaczyć go, piszecie że transport na pusto, znacie takie strony? 

Mogę podpowiedzieć że ten Zetor dosyć świeżo wystawiony, może z niecały miesiąc na olx jest, wczesniej go nie widziałem, a okoliczne ogłoszenia mam raczej na bieżąco

Opublikowano

Jedż tym traktorem te 300 i nie pękaj,ile ludziom dobra zrobisz,ilu z rowów powyciągasz, będzie i napiwek ,i ładna panna podziękuje........  Pamiętaj o łopacie i lince a i o czymś by do paliwa dolać  co by nie zgęstniało i buta. Zaszalej a co:)

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, MarcinNH napisał:

Z tą trasą to jeszcze nie planowałem nawet, w pon jedziemy zobaczyć go, piszecie że transport na pusto, znacie takie strony? 

https://clicktrans.pl/

Opublikowano

ja wiem ten case to coś za 360 , zetor jednak standardy ma , podwieszane pedały , szczelna , wyciszona kabina

Inne zachodnie tak (case też) ale z prawdziwymi kabinami , najlepiej bez tunelu na srodku

Co do transportu zetora jak kto chce jechac to czemu nie można i 300 km , kiedys to były historie , jeden to 360 jechał 200 km w jedną stronę do fabryki po samozbierającą :D, jednemu to się nie poszczęściło udało się kupić 360 tyle że w lutym i 70 km przy -15 jechał bez kabiny to podobno po powrocie odtajął przy piecu dobę jak wrócił z soplem pod nosem :o

Ale najlepszy to był taki co wracał przyczepą na stopa O.o pojechał autobusem 100 km po przyczepę podciągneli ją do drogi i łapał stary ,jelcze czy kamazy i tak jakoś zawsze do rogatek miast dojeżdzał aż w końcu był w swoim mieście :ph34r:

Sam jak kupiłem ciągnik to tez kiedy szkoda było na lawetę to 100 km na lawecie jechał a 50 na kołach do domu

Opublikowano
13 godzin temu, Thomas2135 napisał:

Mam coś podobnego jak wrzuciłeś, ale małe gó...o bez legalizacji za 200-300 zł do 150 kg.  Waży dobrze, ale akumulator zdechł i prawie cały czas musi być podłączona do prądu. Ta Twoja to z legalizacją. Nie myślałeś nad taką? Więcej kartofli na platformie zmieścisz.

https://uniwag.pl/Produkt/waga_platformowa_a12_1500_12x12_uniwag_890/?gclid=EAIaIQobChMIheGOx9Xy2QIVL7vtCh1lqQUPEAQYASABEgKEYPD_BwE

waga musi być legalizowana i wolałbym coś kompaktowego do ważenia większej ilości mam suwakową do bydła

12 godzin temu, daron64 napisał:

Głupi jakiś, zamiast zarabiać 6kola idzie do roboty za tam 3.5? Toć, to nieuzasadnione ekonomicznie :)

Swoja droga 6000/320h, to wychodzi więcej jak ja mam godzinowke..

Ja wiem czy nieuzasadnione??Dodaj do tych 3,5 koła wszystkie dodatki i mało mniej wyjdzie

A tak w ogóle  to i za 6 bym krów nie doił

3 godziny temu, Thomas2135 napisał:

Ja samochodem przejadę ze 100 km to zdycham a co dopiero ciągnikiem. Radzę sprawdzić czy po drodze nie ma jakiejś ekspresówki, czy autostrady, bo jak zaczniesz omijać i jeździć bocznymi drogami to i 400 km zrobisz. 

Bo trza być twardym nie miętkim:D

Wiesz ile km potrafię zrobić w tygodniu za cielakami^_^

Opublikowano

300km się robiło dziennie przy wożeniu gnojówki tylko że ciągnik 45km/h szedł.... Wyznacz trasę jak najbardziej w linii prostej i tnij przez pola - teraz zamarznięte to z 300 się 200 zrobi xD 

• Like 1
  • Haha 4
Opublikowano

a najlepiej byli kiedys kupcy na mtz z rana popatrzeli i pojechali dalej szukać wrócili po południu i pojechali pod wieczór prawie z 250 km na kołach ... tyle że mtz nie zarejestrowany i świeciły tylko lampy przednie i to oryginały (czyli ledwo co)

tablicę założyli ... ze swojej 360

Opublikowano

Ojciec jak gospodarkę mechanizowal w latach 70 to opowiadał że jeden traktor zza Olsztyna przyprowadził, drugi spod Jeleniej Góry, do traktora dokupili przyczepę dla sąsiada i troche siana i jechali na zmianę, jeden w sianie spał, a drugi jechał, tyle że to było 45lat temu, żuka kupił pod ruska granicą i jechali bez świateł całą noc. Choć parę lat temu słyszałem opowieść że gość małym Ruskiem przyjechał do domu 250km, podobno trzy dni ręce w górze mial jak papież, tak mu się do tej wysokiej kierownicy przyzwyczaiły:D

• Haha 5
Opublikowano (edytowane)

W 97 roku z ojcem bizonem jechalismg 240 km pozniej zetora 8145 prowadzil tez ok 250 km. 2 tygodnie temu tenze sam bizon pojechal na kolach ok 120 km.

Jak odwozilismy buraki ciagnikiem to robilismy zetorem 7211 po 160 km dziennie z ladunkiem 15 ton bo 2 kursy dziennie takze ten tego troche siem najezdzilismy hehe.

Edytowane przez Mikruss
Opublikowano

Czasu się zmieniły, drogi i natężenie ruchu już inne. Na clicktrans to trzeba poczekać nieraz. Wstawiłem ogłoszenie transportu słomy z wielkopolski na mazury. Zgłosiło się dwóch i zaproponowali cenę jaką zaplaciłbym za wynajęcie transportu u siebie w dwie strony. Dla przykładu napiszę. Za 320 km jeden zaproponował 2200 do uzgodnienia a drugi 2880.

Opublikowano

Choć dopisze jeszcze że z dwa lata temu spotkaliśmy gdzieś pod Toruniem traktor na łowickich tablicach, ciągnął kombajn Annę, i pewnie pomyslalbym że ktoś kupił traktor i jeździ bez przerejestrowania, ale wracając jechał z powrotem ten sam traktor tyle że już bez kombajnu. Na oko w jedną stronę miał z 250km, do dziś się głowimy że szwagrem ile czasu gość jechał w obie strony, i ile mu  za to zapłacili że mu się chciało

Opublikowano
1 godzinę temu, sebe1033 napisał:

ja wiem ten case to coś za 360 , zetor jednak standardy ma , podwieszane pedały , szczelna , wyciszona kabina

Inne zachodnie tak (case też) ale z prawdziwymi kabinami , najlepiej bez tunelu na srodku

Co do transportu zetora jak kto chce jechac to czemu nie można i 300 km , kiedys to były historie , jeden to 360 jechał 200 km w jedną stronę do fabryki po samozbierającą :D, jednemu to się nie poszczęściło udało się kupić 360 tyle że w lutym i 70 km przy -15 jechał bez kabiny to podobno po powrocie odtajął przy piecu dobę jak wrócił z soplem pod nosem :o

Ale najlepszy to był taki co wracał przyczepą na stopa O.o pojechał autobusem 100 km po przyczepę podciągneli ją do drogi i łapał stary ,jelcze czy kamazy i tak jakoś zawsze do rogatek miast dojeżdzał aż w końcu był w swoim mieście :ph34r:

Sam jak kupiłem ciągnik to tez kiedy szkoda było na lawetę to 100 km na lawecie jechał a 50 na kołach do domu

Sebe ty porównujesz tego case do c 360  przecież to inny świat chodzi mi o c 360

Opublikowano (edytowane)

ja z kuzynem na 2 c-360 jechaliśmy 40km z marchwią każdy po 13 ton to myslałem ze mi głowa pęknie od tego wycia.

a mój sąsiad 200km do gdańska do rodziny jechał 3P-ekiem

Edytowane przez Y635
Opublikowano
Cytat

Sebe ty porównujesz tego case do c 360  przecież to inny świat chodzi mi o c 360

Bo akurat w tym case nie ma nic szczególnego inne tak ale ten raz koła małe , podnośnik widać słaby , kabina wielki tunel na środku i pedały w podłogę to za 360 może być ale zetor 72xx jest dużo lepszy

Opublikowano

I jeszcze mój ojciec z moim wujem  po neptuna jechali 250km MTZ-em w małej kabinie i na miejscu nie okazało ze nie mozna zdjąć napędu od koła co idzie po lisciach i tak wracali z tym kręcącym sie kołem

Opublikowano

Jeździłem takim Case - biegi synchronizowane, półbieg, skrzynia cichutka, nic nie wyje. W środku jak kabina ma wszystkie szyby cichszy od zetora. Dodatkowo wsteczny osobną dźwignią

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, przekręt napisał:

z Płocka prowadzili Bizony na kołach, nawet zimą bez kabiny !

Bizony z Płocka a Forszaje z DDR'owa na kołach????Jak ciągniki prowadzili to podczepiali po dwie przyczepy a na każdej stał kolejny ciągnik:D

26 minut temu, sebe1033 napisał:

Bo akurat w tym case nie ma nic szczególnego inne tak ale ten raz koła małe , podnośnik widać słaby , kabina wielki tunel na środku i pedały w podłogę to za 360 może być ale zetor 72xx jest dużo lepszy

Co TY za przeproszeniem pier**lisz!!! Widziałeś chociaż kiedyś taki ciagnik???

Słaby podnośnik???

Opublikowano

jak zetor ma mocniejszy podnosnik niz 360 a już siłownikiem czy dwoma to całkiem

@soltys48 oswieciłeś mnie nie ma jak opierd... xD nie widziałem takiego case nawet na konedacie nie ma ale nie o tym na zdjeciu nie ciekawie wygląda małe koła kabina nisko i ten tunel na środku ...

Kiedyś miałem jd 2650 to szału nie było właśnie tunel denerwował i wąsko między błotnikami do tego włażenie od przodu , a ciągnik to wielkości 7211 co mam był tylko po tuningu , jak się spsuł to nie płakałem jak sprzedawałem

Co innego mam fiata f 110 to jest już inna bajka , dlatego jak widze zachwyt nad każdym zachodnim to nie wiem czym się podniecać , ale większość  modeli warte uwagi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v