Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiedziałem,że firma Eicher produkowała ciągniki ale o pługa dopiero się dowiedziałem. Ciągniki mieli bardzo ciekawej konstrukcji a do tego bardzo ładne (jak ten na zdjęciu z pługiem). Widać,że produkowano te ciągniki z pasją i dbałością o szczegóły. Na przykładzie tego pługa też widać,że firma lipy nie odwalała. Ciągniki produkowali jeszcze chyba do końca lat 80-tych ale tek końcowe we współpracy z MF i chyba firma definitywnie padła albo została wykupiona.  Widocznie ich finezyjne rozwiązania techniczne były zbyt drogie w zakupie i mimo,że fanów marki głównie w niemczech nie brakowało to jednak sprzedaż była zbyt niska na utrzymanie się na coraz trudniejszym rynku.

• Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, lukasz1995 napisał:

https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-kombajny-bizony-CID757-IDqdPOd.html#64fa15b7b0

Czyżby brak chętnych,najpierw 17,pózniej 15,teraz 12 tysi,a za chwile na złom,albo częścio.O

Jakbym cierpiał na nadmiar gotówki to kupiłbym takiego bizonka z przystawką. W okolicy nie ma ani jednego kombajnu do kukurydzy i sam mógłbym posiać ze 2 ha na ziarno. Jakby był sprzęt to niektórzy zaczęliby siać 1-2 ha na ziarno. Sucha kukurydza z certyfikatem non gmo to koszt blisko 1000 zł/t. 

Opublikowano
5 godzin temu, FINN napisał:

https://www.olx.pl/oferta/rozsiewacz-wapna-nawozu-CID757-IDsFkqj.html#3f8502cb7d

witam, zastanawiam się nad zakupem takiego rozsiewacza do wapna, warto się nim interesować...?? bo jest to ciekawa alternatywa dla rcw... ( oczywiście mowa tu o używanych)

co o tym sadzicie?? bo fortschritt to jak by nie patrzył robiła przemyślane konstrukcje... ;)

Fajne równo siejące rozsiewacze, jak szukałem nic ciekawego nie mogłem znaleźć -szukaj raczej nie do remontu chyba,ze tylko blachy

1 godzinę temu, mateo2662 napisał:

wujek go wystawił 

miałem to napisać,że cóś chyba gościa znam

Opublikowano
3 godziny temu, jahooo napisał:

bez kółka słabo to widzę, C330 nie ma automatyk podnośnika, trzeba by modzić jakieś kółko

Jahooo kółka to nie jest problem zrobić tylko ile waży ten pług i co to za marka i jak z częsciami

Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Fajne równo siejące rozsiewacze, jak szukałem nic ciekawego nie mogłem znaleźć -szukaj raczej nie do remontu chyba,ze tylko blachy

miałem to napisać,że cóś chyba gościa znam

no bede jechał w czwartek oglądać dwa, jeden do remontu , a drugi niby do jazdy w pole...  ale dzięki za odpowiedź...  ogólnie chciałbym na żmijce, ale boje się że wilgotne i trochę zbrylone może nie isc tak jak powinno, no i cena, też spora za coś konkretnego...  ;)

Opublikowano
50 minut temu, FINN napisał:

no bede jechał w czwartek oglądać dwa, jeden do remontu , a drugi niby do jazdy w pole...  ale dzięki za odpowiedź...  ogólnie chciałbym na żmijce, ale boje się że wilgotne i trochę zbrylone może nie isc tak jak powinno, no i cena, też spora za coś konkretnego...  ;)

Na prawdę do tego lepiej coś dołożyć $$$$ niż brać do remontu

Opublikowano
9 godzin temu, FINN napisał:

https://www.olx.pl/oferta/rozsiewacz-do-wapna-i-nawozu-CID757-IDsFFNf.html-a tego oglądałeś niby stan bdb

Opublikowano

ja to aż tak daleko nie zapuszczam się w ogłoszenia... ;) bo czasami koszt transportu przewyższy różnicę w zakupie jakiejś maszyny , a czasami lepiej te pare groszy  dołożyć  w jakiś drobny remont do maszyny którą kupisz bliżej...  ;) jutro jadę  oglądać dwie sztuki w kujawsko-pomorskim... ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v