Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
6 godzin temu, wiesiek63zmc napisał:

Coś drogo może z długim przewodem elastycznym. Kupowałem za ok. 30 zł i to była ta droższa

Kolega wyżej napisał o czymś zupełnie innym niż myślisz...tak myślę :D

Opublikowano

Podpowie ktoś może

Rozebrałem czesc nowei przekładni od rozsiewacza, producent starosielski. Chciałem zobaczyć jakie łożyska są włożone, czy ich od razu nie wywalić. No i te co bez zbijania idzie odczytać, to cx, accor. Powawalac to w cholerę i jakieś SKF założyć? Czy co jest teraz ok jakościowo?

Rozebralem skrajną część przekładni, no i wychodzą z niej:wałek na talerz i wałek łączący że środkowa przekładnia. Łożysko, które jest zaraz przy simmerringu na wałku od talerza jest zewnętrznie kryte, a to na wałku od środkowej przekładni już zwykle. Takie skrajne łożyska chyba powinny być wszędzie kryte z zewnętrznej strony, nie uważacie?

Aha, przekładnia jest zalana nie olejem, nie napchana smarem, tylko jakiś żel. 

Opublikowano

W wielkopolsce maks 3 tyś ,bo ma dokumenty ,w dobrym stanie 3,5 tonową wywrotke bez dokumentów ciężko sprzedać za 2 tyś,

Opublikowano
21 minut temu, izydor6280 napisał:

nie żaden żel tylko zapewne olej przekładniowy jak np. transol

Pisząc żel chodziło mi o konsystencję. Z tak gęstym olejem nie miałem do czynienia

Opublikowano

Co to za problem podać dane jakiejkolwiek firmy w ogłoszeniu? A zresztą,  dzwon, kupuj,  a potem płacz w internecie ze "oszukali mnie,  pieniądze wpłaciłem a traktora nie ma" 

Trochę dziwne ze firma sprzedająca łożyska nagle sprzedaje traktor. Chyba ze faktycznie mają i sprzedają,  tylko cena nie w złotówkach tylko w euro powinna byc

Opublikowano
3 godziny temu, daron64 napisał:

Podpowie ktoś może

Rozebrałem czesc nowei przekładni od rozsiewacza, producent starosielski. Chciałem zobaczyć jakie łożyska są włożone, czy ich od razu nie wywalić. No i te co bez zbijania idzie odczytać, to cx, accor. Powawalac to w cholerę i jakieś SKF założyć? Czy co jest teraz ok jakościowo?

Rozebralem skrajną część przekładni, no i wychodzą z niej:wałek na talerz i wałek łączący że środkowa przekładnia. Łożysko, które jest zaraz przy simmerringu na wałku od talerza jest zewnętrznie kryte, a to na wałku od środkowej przekładni już zwykle. Takie skrajne łożyska chyba powinny być wszędzie kryte z zewnętrznej strony, nie uważacie?

Aha, przekładnia jest zalana nie olejem, nie napchana smarem, tylko jakiś żel. 

http://allegro.pl/smar-silesia-epx-000-do-centr-smar-plynny-4-5-kg-i5414930415.html  Półpłynny smar klasy 000 ma taką konsystencję .

Opublikowano

Od ponad miesiąca przeglądam ogłoszenia przyczep w woj. lubelskim do 100km od mojego miejsca zamieszkania, a poszukuje coś z wywrotem na 3 strony i ładowności 6-8ton To albo ceny są tak zaporowe że to się nie mieści w głowie albo po prostu kompletnie nie ma co kupić. A szukam czegoś do 20 tys Polecicie jakieś inne strony prócz olx, allegro, agrogrosik ?

Opublikowano

Anonse.com Sprzedajemy.pl

W tej cenie to możesz poszukać firm, co sprowadzają szroty z zachodu i odstawić do remontu, np jakąś HL-ke i będziesz miał na tiptop. Ogłasza się często gość z okolicy Kocka z jakimiś podwoziami, koło mnie z Krasnegostawu też czasem na sprzedajemy.pl sie facet ogłasza. Gotowego nic raczej nie kupisz, bo ludzie pogłupieli z cenami.

https://www.olx.pl/oferta/przyczepa-wywrotka-3-stronna-kaczka-krone-5-7-d47-d55-d732-bss-kiper-CID757-IDr6nhj.html#a5940450ef;promoted

do takiej za 2-3 tys masz metalowe burty z Biłgoraja

https://www.olx.pl/oferta/przyczepa-wywrotka-3-strony-niemka-d47-d55-d732-hl-hw-CID757-IDs0g29.html#a5940450ef

Opublikowano

Jahoo ma rację.  W mojej okolicy jest magik od przyczep mega mnóstwo roboty ma.I naprawde te co wyjeżdzają od niego to jak ,,lalki''a wcześniej wyglądały jak,,kombatantki''

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v