Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
22 minuty temu, Wiktoria22 napisał:

Warto kupić używane ruszta do porodówki czy lepiej zainwestować w nowe (cena raz większa)?

A jak myślicie takie ruszta dla cieląt od 80 do 180kg spisały by się ? 

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, pawel885 napisał:

Gdzie takie płoty są? u nas zawodowy spawacz w zakładzie mooże tyle wyciągnie płn mazowsze 80km od stolicy.... biedra 2200 brutto na początek, Turki w kebabie 6zł/h , no nie licząc wszelkich burmistrzów itp, u nas nawet prezes spółdzielni mieszkaniowej ma 12 tys/miesiąc 

Rowniez mazowsze, 30km na zachod od warszawy, Blonie-stolica polskiej logistyki. Na dana chwile na 4magazynach jakie obsluguje tylko na jednym nie ma towarzyszy ze wschodu, sami Polacy, na pozostalych trzech 2/3kadry to Sasza, Wania i Tania, i co bys mi nie powiedzial to on " nie panimaju", na takiego jak nie warkniesz to nie rozumie

Edytowane przez bratrolnika
  • Haha 1
  • AgroTeam
Opublikowano

W okolicy Wrocławia na każdym płocie, co którymś bilbordzie i gdzie się tylko indziej da wiszą ogłoszenia firm. Każde ręce potrzebna że nie wspomnę o spawaczach i innych fachowcach, nie liczy się papier tylko UMIEJĘTNOŚCI.  Firmę w której pracuję obsługują kierowcy z Bieszczad i reszty ściany wschodniej plus ukraińcy. W biedrze koło Mnie niedługo będę się cieszył że ktoś jeszcze po polsku mówi bo pracownicy i kupujący to ukrańcy

1 minutę temu, pawel885 napisał:

Dlaczego pobliski tartak płaci naszym chłopakom 13zł do ręki na czarno a ukraińcom 13 netto??? Ha? wytłumaczysz to ? Jakieś dopłaty z budżetu państwa czy co? 

Bo Ukrainiec nie będzie pracował za gówno nie kasę. U nas nie chcą robić za mniej jak 15 na rękę

1 godzinę temu, Mateusz3512 napisał:

Wolałbym coś młodzszego, ale trudno znaleźć żeby było nie na drugim końcu kraju i w miarę przyzwoitym stanie, też żeby i cena odpowiadała. 

Tylko na zdjeciach ma 732 M, a w ogłoszeniu twierdzi, że to 932. Ciekawe co to tak naprawdę jest, a duża różnia pomiędzy tymi modelami, ktoś wie?

Różnica jest w pojemności a tak to o sterowaniu mówi literka na końcu. Osobiście aż tyle bym nie dał za niego. Ale teraz sezon i wszytsko jest droższe

Opublikowano

Dzisiaj rozmawiałem z pracownikiem firmy leśnej znajomych, Ukraińcy u nich dostają 13.50 na rękę i zapewnione zakwaterowanie, za prace nie wymagające rozumu, czyli zbieranie szyszek dla nasion, prace z siekierą, itp. A ten pracownik twierdzil że zarabia 4-5 tys na rękę jako operator ciągnika z wózkiem z hds, /pomorskie/ 

Opublikowano (edytowane)
58 minut temu, pawel885 napisał:

Dlaczego pobliski tartak płaci naszym chłopakom 13zł do ręki na czarno a ukraińcom 13 netto??? Ha? wytłumaczysz to ? Jakieś dopłaty z budżetu państwa czy co? 

Nie wiem, nie znam sie. Mowie jak jest, co widze. W sumie mozesz zapytac czemu ludzie pracuja na cieciowce za 8zl/h, pewnie dlatego ze chca za tyle pracowac-jesli nie bedzie ludzi ktorzy beda zgadzali sie na prace za grosze, to firmy beda musialy podniesc stawki. A chlopaki w tartaku robia za mniej niz ukrainiec, bo pewnie prawka nie maja, auta tez, a jedyna fucha do ktorej moze dojechac rowerem to wlasnie tartak, ukraincom-szoszonom jest bez roznicy czy zarobi 13 zl tu czy tam, i tak jest daleko od domu, od rodziny, wiec idzie tam gdzie moze najwiecej zarobic i najmniej wydac

Edytowane przez bratrolnika
  • Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, bratrolnika napisał:

Rowniez mazowsze, 30km na zachod od warszawy, Blonie-stolica polskiej logistyki. Na dana chwile na 4magazynach jakie obsluguje tylko na jednym nie ma towarzyszy ze wschodu, sami Polacy, na pozostalych trzech 2/3kadry to Sasza, Wania i Tania, i co bys mi nie powiedzial to on " nie panimaju", na takiego jak nie warkniesz to nie rozumie

szoszony panimajet wsio i to wiecej niż Ci sie wydaje. 

'masz" to usłyszy ale "daj" to wtedy "ja nie znaju" 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
16 godzin temu, DARIUSZA323 napisał:

http://allegro.pl/panel-led-lampa-robocza-halogen-72w-7200lm-hit-i6080540239.html?utm_source=rtbhouse&utm_medium=CPC&utm_campaign=rtbhouse-retargeting#thumb/4 ,pawnowie jakie jest wasze zdanie na temat tej lampy. Jakby ja założyc na przód na górę na kabinę to dwie oswieca jakos teren przed ciągnikiem?

To jest tak zwane COMBO czyli masz zewnętrzne rozpraszające a środkowe dalekosiężne. Mam podobne tylko szersze i zagięte w lekki łuk o mocy 120 WAT i powiem Ci,że robią z nocy dzień więc jak byś dał dwie takie jak w linku to masz super oświetlenie.

Opublikowano
7 godzin temu, irek84 napisał:

https://sprzedajemy.pl/ursus-c-362-4x4-de-luxe-z-ladowaczem-i-napedem-jedyny-taki-wysokie-e30984-nr54660994

Ciekawa c362 i napisane że napęd oryginalny. A c362 zawsze przewijały się na necia bez przodka. Porównując do tego foto kolegi : 
https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/204187-ursus-c-360-4x4/   to faktycznie piasta i felga jakby podobna.

Lokalizacja juz mówi żeby omijać to miejsce szerokim łukiem. 

Opublikowano
14 godzin temu, Wiktoria22 napisał:

Warto kupić używane ruszta do porodówki czy lepiej zainwestować w nowe (cena raz większa)?

Wyglądają na bardzo mało używane , warto podjechać zobaczyć. Wyglądają jakby z likwidacji , bardzo szybkiej. :)

Opublikowano
1 godzinę temu, damianbor napisał:

Lokalizacja juz mówi żeby omijać to miejsce szerokim łukiem. 

czyżbyś miał 'miłe' wspomnienia ?

Opublikowano
12 godzin temu, irek84 napisał:

https://sprzedajemy.pl/ursus-c-362-4x4-de-luxe-z-ladowaczem-i-napedem-jedyny-taki-wysokie-e30984-nr54660994

Ciekawa c362 i napisane że napęd oryginalny. A c362 zawsze przewijały się na necia bez przodka. Porównując do tego foto kolegi : 
https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/204187-ursus-c-360-4x4/   to faktycznie piasta i felga jakby podobna.

z ursusa żadna 360 nie wyszła z przednim mostem

Opublikowano
19 minut temu, Wiktoria22 napisał:

Czy jest możliwość dokupienia i założenia innych łopatek na talerze żeby rozsiewało na 15 m?

Raczej wątpię jak byś kupił model ZSB to można założyć tarcze wysiewające od MDS-a ze zmienną szerokością wysiewu 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v