Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najwyżej zostaną na drugi rok , a więcej zetnę . 300 za tonę kostki to chyba nie aż tak dużo .

Opublikowano

no 30 szt ale chyba o średnicy 50 cm

Kolega zabierał z pszenżyta 1,8 ha 62 belki prasa sipma, więc nie widzę problemu aby z ha było 30 szt.

Słomy z pszenżyta ok. 6,5 t/ha zaś z pszenicy 5,5 t/ha wszystko skracane na max. ogólnie słomę tniemy ale sąsiadom 3,5 ha zostawiłem.

Gość ZosiaSamosia
Opublikowano

150 po Lely waży +/- 330kg, zależy też kto jak prasuje :)

Opublikowano

Po ile byś chciał za tonę i czy masz możliwość ładunku na ciężarówkę?

Z załadunkiem nie ma problemu. po 170 zł za tonę słomy. Może być pszenna, pszenżytnia czy żytnia. Do wyboru. Jakbyś chciał to jest możliwość załadunku też w gminnie podedwórze to zawsze bliżej byś miał.

Opublikowano

Pszenżyto 8 t/ha wydało 6 ton słomy. Raz skracane. Ważone. Odmiana Trapero.

Opublikowano

Nie oszukujmy się jechać po 40 belek bynajmniej 150 km w jedną strone to trzeba za transport zapłacić 600-800 i bele po 60 gotowe z załadunkiem wychodzi w tedy jakieś 3tyś za 40 bali to daje jakieś 80 zł jedna bela ? i jeszcze do tego nie pewny towar :D

Opublikowano

Damian słomy szukasz? mam 4 ha po życie hybrydowym plon 8t/ha, nie mam pojęcia ile to słomy będzie

Ja nie tylko ten co ode mnie kupił trochę słomy.

Z załadunkiem nie ma problemu. po 170 zł za tonę słomy. Może być pszenna, pszenżytnia czy żytnia. Do wyboru. Jakbyś chciał to jest możliwość załadunku też w gminnie podedwórze to zawsze bliżej byś miał.

Daj namiary do siebie na PW.

Opublikowano

Po ile liczyć za belowanie 80km+ walcowa 120 belki ładnie dobite moja siatka 15zł chyba za drogo? na ozimych fajnie bo duzo bel wiec i spalanie mniejsze, ale jare 5-10 bel z ha to juz lipa

Opublikowano

"KAJ" czy ty tym zestawem na paliwo zarobisz?

Czemu miałby nie zarobić ? jak po 13 zł ? ON teraz 4,20 a jak żyto to sipmo ze 30-do 40 max zrobi na h to nie zarobi ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez avanttura
      Zna ktoś przyczynę owijania się słomy  szczególnie krótkiej pod pierwszy  walec w 654 , jak z tym sobie poradzić ?
      https://www.fotosik.pl/zdjecie/bd7fcee9495c4906
    • Przez wojtek93
      Witam,w tym roku po raz pierwszy będę sprzedawał wysłodki buraczane i kompletnie nie wiem o co z tym dokładnie chodzi (proszę się nie śmiać jestem nowy w tych tematach i szukam porady) Jak kształtują się ceny wysłodków? Wiem że cena w cukrowni to około 30zł ale jak to jest na wolnym rynku? I czy ktoś może wyjaśnić mi o co chodzi z tymi wysłodkami przeliczeniowymi? Jak to się przelicza? Może dla Was to podstawy ale jeszcze raz powiem że nigdy nie miałem z tym do czynienia a nie mam się kogo poradzić:/
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez danielhaker
      Kontynuacja: 

• Dodaj nową pozycję...
v