Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mogę zaoferować słomę pszenną (tegoroczną), zmagazynowaną w stodole.

Bele o wym. 150 cm x 120 cm, dobrze zbite.

30 zł/bela

Odbiór własny - Aleksandrów Kujawski. Załadunek po mojej stronie

• Like 1
Opublikowano

Propozycja z dziś bela zrobiona  Case 150 km Plus pasowa po 35 zl ka gotowo tylko trzeba jechać z 5 km.... a więc słoma jednak tania.  A inna miejscowość trzeba jechać 8 km i zrobić samemu krzyczą 35  zł oczywiście mówią że jak nie Ty to kto inny a znajomy mówi ze pocieli bo brak chetnych 

Opublikowano

Ja kupilem 90 ha slomy z pszenicy i pszenzyta po 20 zl za bele 150/120 z pokosu. Sam prasowalem i zwozilem. Powiat plocki. Co prawda latalem po 15 km do niej. Ale po sasiedzku krzyczeli po 40-50zl. Niech sobie ja zjedza:P

• Like 1
Opublikowano

Nie wiem ale mieszkam chyba w dziwnej okolicy, ale u mnie słome z pokosu bierzę się za darmo .przynajmniej tak robi mój sąsiad ostatni krowiarz .Taka ekonomia! kombajn z sieczkarnią +20 na h .

Opublikowano

A po co babrać się w g..nie świńskim czy krowim .Pensja w magazynie czy taśmie w boschu lub indesicie co miesiąc .może niska czyli łódzka ,ale ci z miasta Łodzi mają jeszcze gorzej przecież płacą komorne!! Jak mówi mój kumpel w polu robi by rodzicą nie było przykro do tego swoje jajko ,mleczko ,kurka,jakaś fucha na działkach.zresztą cała wieś i tak pójdzie!na działki budowlane

Opublikowano

takie czasy ndeszly ze za stanie na tasmie dostaniesz 10zl na godz i cie nie obchodzi czy wyschnie czy obrodzi czy bedzie cena ziemia w dzierzawie pensja co miesiac i stac na wczasy i jest na nie czas.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Chciałbyś , tak dzień w dzień , po te 8 h dziennie wciąż stać przy taśmie przez ileś tam lat ?

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

Jakoś Ci nie wierzę , No i skoro tak Ci ciężko , to jebnij to i wal do fabryki na taśmę i będziesz się czuł jak król . Tylko że najczęściej najwięcej mają do powiedzenia tacy co w życiu nigdzie po za własnym gospodarstwem nie pracowali , a jak gdzieś spróbują , to bardzo szybko rezygnują . Bo na ogół tak jest - że wszędzie dobrze gdzie nas niema .

Opublikowano
32 minuty temu, kr9292 napisał:

Ja nie pamiętam dnia żebym pracował w gospodarstwie krócej niż 6 h dziennie a na taśmie mają przynajmniej jeden dzień wolnego w tygodniu plus święta

Współczuję. 

Opublikowano
3 godziny temu, zetorki12 napisał:

Jakoś Ci nie wierzę , No i skoro tak Ci ciężko , to jebnij to i wal do fabryki na taśmę i będziesz się czuł jak król . Tylko że najczęściej najwięcej mają do powiedzenia tacy co w życiu nigdzie po za własnym gospodarstwem nie pracowali , a jak gdzieś spróbują , to bardzo szybko rezygnują . Bo na ogół tak jest - że wszędzie dobrze gdzie nas niema .

Pracowałem pracowałem i wiem co to za chleb. Z czasem napewno jebnę na razie poprostu nie mogę. Nie dlatego że jestem leniwy tylko dlatego skoro mam brać 2 mln kredytu na obore i modlić się że cena mleka nie spadnie albo pola mi nie wyschną jak w tym roku to wolę te pieniądze zainwestować inaczej i spłacać w lżejszy sposób. Bo zapewne mi przyznasz ze tyrać w ciasnych i starych chlewikach na dłuższą metę się nie da. A 50 ha na prod roślinna to o połowę za mało.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez avanttura
      Zna ktoś przyczynę owijania się słomy  szczególnie krótkiej pod pierwszy  walec w 654 , jak z tym sobie poradzić ?
      https://www.fotosik.pl/zdjecie/bd7fcee9495c4906
    • Przez wojtek93
      Witam,w tym roku po raz pierwszy będę sprzedawał wysłodki buraczane i kompletnie nie wiem o co z tym dokładnie chodzi (proszę się nie śmiać jestem nowy w tych tematach i szukam porady) Jak kształtują się ceny wysłodków? Wiem że cena w cukrowni to około 30zł ale jak to jest na wolnym rynku? I czy ktoś może wyjaśnić mi o co chodzi z tymi wysłodkami przeliczeniowymi? Jak to się przelicza? Może dla Was to podstawy ale jeszcze raz powiem że nigdy nie miałem z tym do czynienia a nie mam się kogo poradzić:/
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez danielhaker
      Kontynuacja: 

• Dodaj nową pozycję...
v