Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Staszek nie podskakuj bo g*wno wiesz za przeproszeniem ☺️  z resztą co się będę przekomarzał, ważne że szwagier zadowolony po 40zl na beli to tylko handlować. 

Kr u nas z sąsiedniej wioski gość też wozi po 70 120stki, ale jak to mówią "po sipmie". Nie wiem pisze jak jest, klientów nie szukam, ale zadziwia mnie ile ludzie płacą i jak im się to kalkuluje 

Opublikowano
1 godzinę temu, staszek131415 napisał:

Raz dwa byś z torbami poszedł bajkopisarze jak w cenach pszenicy

Bez przesady, kolega z pogranicza mazur/mazowsza to tam słoma ok 100 i to takie belki,ze w moją jedną wchodzą dwie

Opublikowano

A  wtedy każdy się rozpisuje że brak opłacalności i rząd wszystkiemu winien a czy rząd kazał komuś kupować słomę po 100 za belka?

Opublikowano
Dnia 18.11.2018 o 18:24, staszek131415 napisał:

A  wtedy każdy się rozpisuje że brak opłacalności i rząd wszystkiemu winien a czy rząd kazał komuś kupować słomę po 100 za belka?

Niechcem ale muszem 😐

Opublikowano

Dałem miesiąc przed żniwami ogłoszenie na słomę po 40zł balot z pasówki dobrze zbite, liczyłem z transportem na podlasie wychodziło około 80zł, chętnych brak a teraz widzę że cena przekracza nawet 100zł. Jednak myślenie wcześniej boli i to bardzo...

Opublikowano
Rozmawiałem z człowiekiem który handluje słoma od lat tylko tysiące ton na podłoża lata kilka zestawów non stop i twierdzi że do lutego-marca i nie będzie co wozic slomy jest mało i cena będzie raczej rosła.
Opublikowano

Na lubelszczyźnie nawet po 30 zł za belę są oferty i w ogłoszeniach nadal wiszą .

Opublikowano

Po co wy wogóle zbieracie ,prase sprzedać pociąć i świety spokój ,bez roboty ,bez nerwów o cene ,same korzyści nie mówiąc o korzyści do gleby

Opublikowano

Liczyłem na dobrą cenę . Jasne że na przyszły rok nawet jednej belki nie będę robił , tylko pójdzie na sieczkę . Pole przynajmniej mi podziękuje .

Opublikowano

Handlarze zawsze tak mówią heh a na wiosnę sami dzwonią z ofertą, u mnie w powiecie jeden nawet już na wiosnę jeździł od domu do domu wizytówki dawał. Na razie ceny są spoko 

Opublikowano

Sprzedam słomę pszenną,pszenną-żytnią ze zbóż ozimych,po prasie pasowej JD 550, maksymalny zgniot, cena za sztukę 45 zł. Lubelskie. nr tel.606780470

Opublikowano

DARIAN napisał:

Sprzedam słomę pszenną,pszenną-żytnią ze zbóż ozimych,po prasie pasowej JD 550, maksymalny zgniot, cena za sztukę 45 zł. Lubelskie. nr tel.606780470

ile ważą te baloty i gdzie dokładniej w Lubelskim?

Opublikowano

Ile to tanio ? Tylko pomyśl , czy sam byś oddał za "tanio" ? ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Gość
      Przez Gość
      Witam, po słabych doświadczeniach z wynajmem kombajnu, postanowiłem zakupić swój własny i wybór prawdopodobnie padnie na Deutz-fahr M33.60. Powinien spokojnie wystarczyć na moje 20ha. Mam tylko wątpliwości, jak wygląda sprawa prasowania słomy po tak małym hederze? Czy nie będzie konieczności zgrabiania jej? Będę wdzięczny za odpowiedź. Jeśli ktoś miał do czynienia z tym kombajnem to wszelkie opinie na jego temat też bardzo mile widziane
    • Przez Piters182
      Witam. Mam pytanie odnośnie ceny takiego ciągnika ile kosztował nowy, co prawda ten model nie jest już dawno dostępny jako nowy, ale gdy był w tych latach produkcji jako nowy, to jaką miał cenę w wyposażeniu podstawowym, standardowym??
    • Przez mkacper99
      🌾📢 Uwaga rolniku / konsumencie !!! 🚜👨‍🌾

Polskie rolnictwo jest w dużym kryzysie, problemy dotykają praktycznie wszystkie branże rolnicze.
      ⛔Brak realnej walki z ASF
      ⛔Niskie ceny skupu żywca trzody, bydła itp..
      ⛔Niekontrolowany import kukurydzy oraz zbóż z Ukrainy
      ⛔Podwyżka prądu o 30% z nowym rokiem czy chociażby podniesienie stawki VAT na leki weterynaryjne o 16%
      ⛔Tragicze nowe prawo wodne
      ⛔Problemy sadownicze, warzywnicze, drobiu, bydła
      ⛔Bezskuteczne prawo łowieckie
      ⛔Przepisy azotanowe...

⚠️ Jeśli te problemy nie są Ci obojętne...

📅 7 grudnia, piątek godzina 18:00 na sali OSP w Kakawie Starej 62-872 Godziesze Małe odbędzie się spotkanie dla wszystkich ludzi, którzy chcą się jednoczyć, sprzeciwstawić się fatalnej polityce rolnej dla zwykłych gospodarzy oraz konsumentów, którzy w marketach kupują zagraniczne odpadki. Pan Michał Kołodziejczak organizuje spotkania w całej Polsce i zbiera zwykłych ludzi, którzy chcą działać. Powstaje struktura budowy Agrounii! 👨‍🌾 Razem możemy wszystko!
      Niedługo na polskich niedzielnych stołach zabraknie naszej ojczystej wieprzowiny 🐷
      Odebrali nam handel
      Odebrali nam przetwórstwo
      Odebrali nam kontakt z konsumentem
      Odebrali nam po prostu dostęp do naszego własnego 🇵🇱 rynku
      Minister rolnictwa powiedział, że rolnicy nie potrafią się jednoczyć.. Pokażmy mu naszą siłę !
      Unia Warzywno Ziemniaczana Agrounia

Michał jest zwykłym rolnikiem spod Błaszek! NA TĄ CHWILĘ MAMY JUŻ POTWIERDZONYCH OKOŁO 300 hodowców, którzy będą na spotkaniu!!! Zapraszamy i Ciebie!!! ROLNICTWO TO OSTATNI BASTION POLSKOSCI

• Przez avanttura
      Zna ktoś przyczynę owijania się słomy  szczególnie krótkiej pod pierwszy  walec w 654 , jak z tym sobie poradzić ?
      https://www.fotosik.pl/zdjecie/bd7fcee9495c4906
  • Dodaj nową pozycję...
v