Skocz do zawartości

Ceny cieląt 2013

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sobo 750zł/ SM CZYSTEGO i w wadze 80-85kg? Jakoś nie chce mi sie wierzyć, że ktoś za tyle Ci sprzedał, ale jeśli udało Ci sie za tyle kupić to gratuluję :) takie SM to są warte po 1300zł :)

Opublikowano

Dzisiaj sprzedany byczek 3 - tygodniowy HF za 850zł. Ogólnie mizerne zainteresowanie nie licząc dziwnych telefonów typu ''... za pięćset wezmę...''

Opublikowano (edytowane)

A jaka jest teraz cena za byczki ok 80kg przeznaczone na rzeź? chodzi mi o cene za kg. Mam 5 takich hf-ów i nie wiem jakie sa teraz ceny bo zawsze sprzedawałem rolnikom do chowu. Mam tez 3-dniowego NRFxBB, bardzo ładny :)

Edytowane przez jacekkombajnista
Opublikowano (edytowane)

jaka cena za bysia MOxHF (50% montbeliard) czarno-białego z białą główką. Ładny grubej kości, duży jak na tygodniowego cielaka, bo mam takiego na sprzedanie.

Edytowane przez Matt93
Opublikowano

@ Sobo

Musisz w takim razie trafiać na gospodarzy o dosyć niskim ilorazie inteligencji. U nas takich nie ma, i nikt nie sprzeda cielaka po takiej taniości jak Ty napisałeś, że wyrwałeś Simentala. U mnie wszyscy mniej więcej wiedzą ile taki cielak może kosztować i ile się płaci za kg. Tydzień temu mieszańca 50 kg za 11zł/kg udało mi się wyrwać.

Opublikowano

u nas zachód ale cena zależy od gospodarza było tak że płaciliśmy 750 za jałówki sm 30 kg kilkudniowe ale trafiły się też takie jak wyżej u całkiem innego gościa

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Właśnie ustaliłem cenę za 6 tygodniowych HFów po 650zł sztuka, jeszcze dziś je będę miał

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Dczbcnv
      Witam
      Moj Cielak ma ok 3 miesiące i dzisiaj połknął gumową rękawiczek.  
      Co robic? Czy on zdechnie?

• Przez Agri23
      Witam chciał bym się dowiedzieć czy można kupić cielaki z gór bezpośrednio od rolników nie od handlarzy jeśli tak to jaka jest cena cielaki mięsne albo mieszańce
    • Przez krowiarz87
      cielak jest chory .Wczoraj byl u niego weterynarz i dowal leki i sam nie wie co mu jest .wypróżnia jest normalnie nie ma biegunki ale  wczoraj  zrobil kupe  z krwia co to moze być . pije ale niechce sie podniesc . Weterynarz mowil aby posmarować denaturatem .  Pomoże mu to . Dać mu mleka z  zbożówką
    • Przez MarcinKoczewski
      Cześć wszystkim 
      Mam dylemat robie remont w oBorze  i  chce  wysłuchać waszych propożycji  
      Jak radzicie mi zrobić kojce dla cieląt z desek   Cży  z rur ?
      Jak wygląda to u was 
      Kojce grupowe czy  osobne 
      Jak grupowe jak  z pojeniem? 
      I czy u was się nie ssą  za uszy i pępki

• Przez ROLNIKwMarynarce
      witam. mam pytanie jezeli jestem rolbikiem a chce kupic cieleta 300 km od domu to potrzebuje do tego samochod przystosowany w 100 % czy moge kupic dostawczaka i zalozyc wode w nim i to wystarczy ? potrzebuje jakies zezwolenia ?
  • Dodaj nową pozycję...
v