Skocz do zawartości

Ceny cieląt 2013

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Trzydniowe, to trochę za młode.Pozwól im przynajmniej wypić siarę do końca- czyli co najmniej 5 dni. Ja sprzedaję simentalery po 1200 PLN za sztukę- tygodniówki, czasem nieco starsze jeżeli zbieram partię dla jednego , stałego kupca. Powinieneś uzyskać podobną cenę. Oczywiście jest to też kwestia Twoich umiejętności negocjacji z klientem i marki dotychczas sprzedanych cieląt. Dlatego ważne jest, żeby Twoje cielęta dawały zadowolenie nabywcy - do tego niezbędne jest prawidłowy odchów w pierwszych dniach.

Opublikowano

Witam jeśli jest ktoś z Ostrów Wlkp, , Krotoszyna , Pleszewa , Kalisz , Odolanowa ( woj, Wielkopolskie) lub okolic i posiada do sprzedania byczki to prosił bym o kontakt na PW ;) .

Opublikowano

Temat brzmi "Jakie sa ceny cielat?" a nie kto ma byczki takze nie zasmiecajcie forum i zamiast pisac zbedne komentarze to szukajcie po gazetach ogloszeniach skupach rynkach i rolnikach!

Opublikowano

Dziś/wczoraj podczas rejestrowania cieląt w arimr spotkałem gospdarza, który sprzedaje cielaki i w tej chwili proponował mi jałóweczkę ho jak to określił ok 550-600 do dobrego handlu, cielę jest podobno ładne i wyrośnięte

Opublikowano (edytowane)

Chętnie kupię cielaka jałóweczkę. Okolice Piły ,Złotowa , Sępólna Krajeńskiego.

PS. sołtys48

Jak nie bierzesz tej jałóweczki to daj namiary na PW

Edytowane przez mario3107
Opublikowano

Ceny za cielaki na niezmienionym wysokim pułapie. Ostatnio byłem u gościa oglądać jałówki to za 150kg sztukę chciał 1800zł to tak na niego popatrzyłem i zawinąłem się na pięcie.

No ludzie żeby dwa lata coś chować żeby później dostać za to 2000zł więcej?? Gdzie tu sens?

Opublikowano (edytowane)

Jak ktoś przebije cenę jaką proponuje okoliczny handlarz bo mam do sprzedania 12 sztuk cielaków, 6 byczków (z czego 2 to MM po limuzenie w wadze ok 85 i 60 kg i 4 hf w wadze 60 100kg) i 6 jałówek mięsnych po limuzenie w wadze 60 100 kg:

-15 za byka mieszańca mięsnego

-12 za byka hf

-12 za jałówkę mięsną

+ vat do tego to niech pisze PW

województwo: warmińsko-mazurskie, powiat giżycki, gmina wydminy

Edytowane przez koparka
Opublikowano

Jak ktoś przebije cenę jaką proponuje okoliczny handlarz bo mam do sprzedania 12 sztuk cielaków, 6 byczków (z czego 2 to MM po limuzenie w wadze ok 85 i 60 kg i 4 hf w wadze 60 100kg) i 6 jałówek mięsnych po limuzenie w wadze 60 100 kg:

-15 za byka mieszańca mięsnego

-12 za byka hf

-12 za jałówkę mięsną

+ vat do tego to niech pisze PW

województwo: warmińsko-mazurskie, powiat giżycki, gmina wydminy

Ciężko tą cenę poprawić. Oddaj handlarzowi jak na moje oko to cena jest wysoka jeśli idzie dalej na handel.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Dczbcnv
      Witam
      Moj Cielak ma ok 3 miesiące i dzisiaj połknął gumową rękawiczek.  
      Co robic? Czy on zdechnie?

• Przez Agri23
      Witam chciał bym się dowiedzieć czy można kupić cielaki z gór bezpośrednio od rolników nie od handlarzy jeśli tak to jaka jest cena cielaki mięsne albo mieszańce
    • Przez krowiarz87
      cielak jest chory .Wczoraj byl u niego weterynarz i dowal leki i sam nie wie co mu jest .wypróżnia jest normalnie nie ma biegunki ale  wczoraj  zrobil kupe  z krwia co to moze być . pije ale niechce sie podniesc . Weterynarz mowil aby posmarować denaturatem .  Pomoże mu to . Dać mu mleka z  zbożówką
    • Przez MarcinKoczewski
      Cześć wszystkim 
      Mam dylemat robie remont w oBorze  i  chce  wysłuchać waszych propożycji  
      Jak radzicie mi zrobić kojce dla cieląt z desek   Cży  z rur ?
      Jak wygląda to u was 
      Kojce grupowe czy  osobne 
      Jak grupowe jak  z pojeniem? 
      I czy u was się nie ssą  za uszy i pępki

• Przez ROLNIKwMarynarce
      witam. mam pytanie jezeli jestem rolbikiem a chce kupic cieleta 300 km od domu to potrzebuje do tego samochod przystosowany w 100 % czy moge kupic dostawczaka i zalozyc wode w nim i to wystarczy ? potrzebuje jakies zezwolenia ?
  • Dodaj nową pozycję...
v