Skocz do zawartości

Ceny cieląt 2013

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemka, jestem z wlkp i u nas place handlarzowi za byczki hf 700-900zł w wadze ok 50kg mieszańce 900-1100 50kg a mm 1200 - 1500zł w wadze ok 60kg. jesli ktoś ma byczki tańsze to mogłbym być stałym odbiorca przez cały rok. tylko wiadomo jak daleko to po jednego cielaka nie pojade... Jeśli ktos ma jakies propozyzje to prosze o kontakt ze mna bo ci handlarze mnie wykończa heh...

Opublikowano (edytowane)

dzisiaj przywiozłem 3 byczki dwa hf jakieś po niemieckim hf za 1000 zł waga jeden około 45 kg drugi około 50 kg i simentala 90% waga 62 kg za 930 zł biało czerwony biały łeb grube nogi z******cie zbudowany 5 dniowy ,hf 4 dniowe

Nie przesadzasz z tym słownictwem?

Edytowane przez MAT912
Opublikowano

tydzien temu sprzedałem cielaka za 1340 zł a dzis kupiłem 2 byczki po 400 zł za sztuke, jeden mniejszy 3 dniowy i jeden tygodniowy, licze ze na poczatku lipca sprzedam zwłaszcza ze ocieliła mi sie krowa i szykuje mi sie duzy zastrzyk mleka:P

Opublikowano

a co myslicie o firmie byk pol, ktoś z współpracuje z nimi??

Opublikowano (edytowane)

Osobiście nie polecam od handlarzy ale na to jest osobny temat!

Dzisiaj kupiłem jałówkę BBB 3 tyg. za 750 zł + flaszka dla sprzedającego :P :P :P :P

Ale gościu mówił że wczoraj sprzedał byczka tez BBB za 1200 zł

Edytowane przez Raptus902
Opublikowano

siemka, jestem z wlkp i u nas place handlarzowi za byczki hf 700-900zł w wadze ok 50kg mieszańce 900-1100 50kg a mm 1200 - 1500zł w wadze ok 60kg. jesli ktoś ma byczki tańsze to mogłbym być stałym odbiorca przez cały rok. tylko wiadomo jak daleko to po jednego cielaka nie pojade... Jeśli ktos ma jakies propozyzje to prosze o kontakt ze mna bo ci handlarze mnie wykończa heh...

Mam trzy byczki na sprzedaż dwa HO i jednego MM tygodniowe sprzedaje gdyż oddaje mleko. Jak jesteś zainteresowany to dzwon 665647308.
Opublikowano

Mam do sprzedania 3 jałóweczki hodowlane rasy HF. Obustronne pochodzenie 100%HF, średnia wydajność stada 8300kg. Wiek od 3 dni do 2 tygodni.

Orientuje się ktoś za ile mógłbym je sprzedać, nie na mięso ale do dalszego chowu.

Opublikowano (edytowane)

Mam odpojone byczki HF, mają ok 100 kg, chciał bym je sprzedac ile za nie prosic jak myślicie? Mam z 10 sztuk

Edytowane przez Viper
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Dczbcnv
      Witam
      Moj Cielak ma ok 3 miesiące i dzisiaj połknął gumową rękawiczek.  
      Co robic? Czy on zdechnie?

• Przez Agri23
      Witam chciał bym się dowiedzieć czy można kupić cielaki z gór bezpośrednio od rolników nie od handlarzy jeśli tak to jaka jest cena cielaki mięsne albo mieszańce
    • Przez krowiarz87
      cielak jest chory .Wczoraj byl u niego weterynarz i dowal leki i sam nie wie co mu jest .wypróżnia jest normalnie nie ma biegunki ale  wczoraj  zrobil kupe  z krwia co to moze być . pije ale niechce sie podniesc . Weterynarz mowil aby posmarować denaturatem .  Pomoże mu to . Dać mu mleka z  zbożówką
    • Przez MarcinKoczewski
      Cześć wszystkim 
      Mam dylemat robie remont w oBorze  i  chce  wysłuchać waszych propożycji  
      Jak radzicie mi zrobić kojce dla cieląt z desek   Cży  z rur ?
      Jak wygląda to u was 
      Kojce grupowe czy  osobne 
      Jak grupowe jak  z pojeniem? 
      I czy u was się nie ssą  za uszy i pępki

• Przez ROLNIKwMarynarce
      witam. mam pytanie jezeli jestem rolbikiem a chce kupic cieleta 300 km od domu to potrzebuje do tego samochod przystosowany w 100 % czy moge kupic dostawczaka i zalozyc wode w nim i to wystarczy ? potrzebuje jakies zezwolenia ?
  • Dodaj nową pozycję...
v